Adomaitis apie pasaulio čempionato burtus: „Mūsų grupė – mirtininkų“

2019-03-16 16:31
Nuotr.: BNS
Nuotr. BNS

Lietuvos rinktinė šiandien sužinojo būsimus varžovus Kinijoje vyksiančiame pasaulio čempionate, o burtų rezultatus įvertino ir rinktinės strategas Dainius Adomaitis.

„Manau, jog mūsų grupė yra apibūdinta teisingai – ji yra mirtininkų“, – trumpai pakomentavo Adomaitis.

– Dauguma kalba apie Australijos ir Kanados rinktines. Ar ne per anksti nurašomas Senegalas?
– Visos tokios komandos turi vieną panašumą – visos jos yra atletiškos. Senegalas ne išimtis ir turi žaidėjus kaip Diengą ar Ndourą, kurie žaidžia aukštame lygmenyje.

– Kokia šiuo metu yra ir ateityje gali būti Australijos rinktinė?
– Australija, berods, turi 11 žaidėjų iš NBA. Žiūrint ant popieriaus, pavardės įspūdingos. Užtenka vien Beno Simmonso. Palaukime, kol visi pradės skelbti savo sudėtis.

– Kokius žaidėjus galėtumėte išskirti iš Kanados rinktinės? Kuo pavojinga gali būti ši rinktinė?
– Ta pati istorija, kaip ir su Australija. Komanda, kuri gali būti suburta vien iš NBA žaidėjų.

– Kaip vertinate kitas grupes?
– Vertinti reikėtų pačią sistemą. Žiūrint į A ar B grupes, jos atrodo lengvesnės, tačiau kas iš to? Manau, reikia susikaupti į savo grupę ir priešininkus.

– Ar jau susidėliojote pasiruošimo planus?
– Sužinojus varžovus, kurie yra labai stiprūs, faktas, kad mums į čempionatą reikės atvykti geros formos. Pradėsime derinti paskutinius pasiruošimo momentus. Draugiškų rungtynių bus 8 arba 9.

Kiek laiko sportuosime Lietuvoje dar nežinome, bet faktas, kad į Kiniją vyksime gal dešimčia dienų anksčiau.

Lietuviai pasaulio čempionatą pradės rungtynėmis su Senegalu, kurias žais rugpjūčio 31-ąją dieną. Po dviejų dienų, rugsėjo 2-ąją, mūsiškiai susitiks su Kanada, o grupių etapą rugpjūčio 4-ąją Dainiaus Adomaičio kariauna užbaigs susitikdami su Australija.

Arvydo Sabonio komentaras:



Komentarai:

12 tukas
jokiu kalnieciu, jankunu, milakniu, kavaliausku, maciuliu nereik - kam reik senu arkliu? tegu rinktine jaunina: bus jv, domantas, kuze, ir dar 9 zaidejai, kurie tikrai nuskandins rinktine galutinai+ treneris inkaras pirmoje vietoje, nes jis nemoka isnaudot dideliu- parachovskio vieno is geriausiu centru lkl negali jam nei vieno derinio per maca padaryti- geda bus konkreti po pasaulio cempo. laikas sabui ir jo shaikai valint is lkf! kam ta federacija reikalinga? tegu su olimpinio komitetu sujungia. supraskit viena kad siuolaikiniam krepsini kazko pasiekt reik individualiai stipriu zaideju, su geru suoliu. reik jau dabar kaip ir garastas sake pradet ruostis olimpiados atrankos organizavimui musuose. nera kadru, nes po siskos,maco,jaskos nieko neisaugo is 1-3 pozicijos per 10 metu paskutiniu! geda shvogeriu lkf!
2019-03-16
-10
Atsakyti
Vakaras
Australų patirtis ir kanadiecių jaunystė. Australai susizaide tai kad jie bus rimtas konkurentas tai tikrai. Bet dėl kanadieciu dar klausimas kaip bus, jei dar ir surinks visus. Realiausia yra aplost Kanada, nei australus. Bet aišku gali visko but. Bet kol kas db žiūrint.
2019-03-16
+1
Atsakyti
Cercas
Jonas, Domantas, DMO, Bendžius, Kuzė,

Ulė, Butkė, Gailius,

Grigonis, Kalnietis, Lukas, Seibutis.
2019-03-16
-10
Atsakyti
lol
dainiuxa gaus tokia gera pamoka world cupe kad daugiau ir pats nebenores treniruot rinktines, ble bus graudus vaizdas, jeigu su kazlausku pasikrove malku nuo australu, kurie net ne su geriausia sudetim buvo, tai cia is viso bus vieni vartai
2019-03-16
+11
Atsakyti
ayo
malonu matyti kad adomaitis jau graziai nuteikia savo rinktine verkdamas apie mirtininku grupe. Jeigu pragros kelialapi i olimpines, o tas labai tiketina, gera zinia tame kad ir jis leks lauk.
2019-03-16
+5
Atsakyti
Kabelis
manau ,kad LT,CAN,AUS surinks po2 pergales ir teks skaiciuot +/- tasku skirtuma...
2019-03-16
Atsakyti
martynas
girdžiūnai, kur buvai kai su žalgiriu reikėjo žaisti ?! lodarius
2019-03-16
+2
Atsakyti
thoms
girdžiūnas duxas, kur buvai per eurocup ?!
2019-03-16
-9
Atsakyti
Spectre
adomaiti, nelabai busi uzgauliojamas jei dabar pasitrauksi. uzguitas jau esi.
2019-03-16
-10
Atsakyti
Anonimas
gaila kad viena is komandu vaziuos namo, kuri kitoj grupej galetu kovot del pirmos vietos
2019-03-16
-2
Atsakyti
Braliukai
Laimesim!!!:)):))Braliukai
2019-03-16
-9
Atsakyti
Serbentautas
na bent pirmos su Senegalu ir po jų galėsim geriau pasiruošt mačams su Kanada ir dėl išlikimo mačo su Australija.
2019-03-16
+9
Atsakyti
Anonimas
nu ka aciu uz pirma vieta grupeje!!! vietoj to kad apsaudyt perspektyvu jaunima atrankoje, zut but kovemes del pirmos vietos ir ka gi turime? tiesiog genealus musu treneris. visada kartojau, kad ta pirma vieta nieko nereiskia, bet krepsinio profesoriui geriau zinot.
2019-03-16
-2
Atsakyti
kasioguru
ka cia visi su tuo Donce. gelbetoja mat rado. priekis ir taip solidus, o va ka daryt su gyneju grandimi? su Seibuciais ar Lekaviciais nekazka nuveiksi.
2019-03-16
Atsakyti
Labai smalsu ar LKF prisimins atsakomybę dėl FIASKO? Ablomatis LKF žmogus kurio jie norėjo dabar įdomu kaip keisis LKF dunduku nuomonė aoie Ablomatį po FIASKO. Sabonis senai turėjo trauktis tik prie Balčiūno LKF buvo normaliai veikiantis organizmas o dabar sabo draugų UAB
2019-03-16
+9
Atsakyti
..
Kad tas jūsų Doncė grybas, baudų nepataiko, tik Kinijoje su pensininkais jam žaist.
2019-03-16
+2
Atsakyti
Ablomatis tu Ablomatis kol nevėlu skambink Štombergui jam statybose vis trūksta darbuotojų.
2019-03-16
+3
Atsakyti
ciongas
Ko čia verkiame? Iš grupės neišeisime, jei tik varžovai surinks sudėtis..baigiasi mūsų krepšinio pasaka, bet gal ir gerai, nes kiek galima senu bagažu važiuoti. Šansas vienas - vežtis jauną, alkaną rinktinę gal tada ir iššautų. Jokių mačiulių ar jankūnų, jie net nepabėga..
2019-03-16
+16
Atsakyti
rr
Na jei supranti, kad grupė mirtininkų, tai suprask, kas ir Donce reikalingas.
2019-03-16
+1
Atsakyti
TDaY
jei Jankis nezaidzia ir Adomas del principu nepaima Donces... tolygu savizudybei butu, galima net neskrist i Kinija. Nebent Gudaitis kaip Kaukenas po 4 menesiu po nutrauktu raisciu staiga pradeda lost kase :D
2019-03-16
+8
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 38

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.