Švenčių šurmuly: Tel Avive – istorinės pergalės ir karnavalo nuotaikos

Jonas Miklovas
„BasketNews.lt“ iš Tel Avivo (Izraelis)
2019-03-19 17:59

„Treneri, ar žinote apie „Žalgirio“ stebuklą?“ –  Ioannio Sfairopoulo paklausė Izraelio žurnalistas, besibaigiant oficialiai spaudos konferencijai, rengiamai Eurolygos rungtynių išvakarėse.

Tai niekuo nesusiję su rytojaus rungtynėmis, bet net prabėgus penkiolikai metų, „Žalgirio“ atvykimas į Tel Avivą vis dar yra susiejamas su tuo Derricko Sharpo metimu.

Sfairopoului tai bus pirmas kartas Tel Avive priimant „Žalgirį“, todėl vietos žurnalistui atrodė tarsi privaloma paklausti šio klausimo.

Rungtynių žaidėjas

Taškai
16
Naudingumas
22
Rezultatyvūs perdavimai
5
Baudų metimai
86%
6/7

„Aišku, atsimenu, – atsakė „Maccabi“ strategas. – Aš tai mačiau gyvai. Ne arenoje, bet stebėjau rungtynes per televiziją.“

Kitą mėnesį, balandžio 8-ąją, bus penkioliktosios legendinių rungtynių metinės ir ryt „Menora Mivtachim“ arenoje besilankysiantiems žiūrovams netgi bus dalijami specialūs marškinėliai, primenantys tą skambų „Maccabi“ laimėjimą.

Čia niekas to nepamiršo ir, atrodo, nenori pamiršti.

Dabartiniams „Maccabi“ krepšininkams skambi praeities pergalė menkai rūpės. Eurolygos reguliariojo sezono finišo tiesiojoje jie turi tik minimaliai geresnę padėtį nei „Žalgiris“: žydų sąskaitoje – 12 pergalių, kai kauniečių – 11. Iki reguliariojo sezono pabaigos komandoms likus sužaisti po ketverias rungtynes, abi jos nebegali sau leisti pralaimėti.

Ar tai – papildomas spaudimas? Sfairopoulos tik papurtė galvą – darbas „Maccabi“ klube yra nuolatinis spaudimas.

„Mes visada jaučiame spaudimą laimėti, nėra taip kad nejaustume to sezono pradžioje, – sakė Sfairopoulos. – Turime gerai pasirodyti nepaisydami to spaudimo. Turime žaisti apie tai negalvodami, mūsų mintys turi būti tik apie krepšinį.“

„Maccabi“ dar laukia išvykos į Maskvą („Chimki“) ir Stambulą („Fenerbahče“), todėl švaistyti progų namie jie jaučiasi neturį teisės. Tik ne po to, kai praėjusią savaitę nusileido Stambulo „Anadolu Efes“.

„Turime būti kitokie nei praėjusią savaitę, – sakė Sfairopoulos – Reikės žaisti gerai prieš pajėgią komandą ir būti pasirengus maksimaliai vykdyti savo žaidimo planą. Žinome, kad oponentai yra labai gerai organizuoti ir turime rasti atsakymus gynyboje, o puolime turime žaisti taip, kaip norime.“

Treneris sako nekreipiantis dėmesio į tai, kas laukia ateityje, ar kaip sekasi kitoms komandoms. Dabar jo ir „Maccabi“ tikslas – laimėti artimiausią dvikovą.

„Jeigu bėgdamas pradėsi dairytis, kas bėga paskui, pralaimėsi pirmąją vietą. Mes taip pat pamesime savo tikslą, jeigu pradėsime dairytis į kitus. Reikia žaisti taip, kaip galime ir norime“, – nukirto Sfairopoulos.

„Žalgirio“ vizitas Izraelyje sutampa su didžiausia šios šalies pavasario švente – Purimu. Jos metu švenčiamas žydų išsigelbėjimas nuo mirties Babilone ir šiomis dienomis tai reiškia savotišką karnavalą Izraelio gatvėse – žmonėse persirengia, rengia paradus, vaišina vieni kitus maistu ir gėrimais.

Švęsti žydai pradėjo jau šiandien, nors oficiali šventės pradžia – rytojaus vakaras. Rungtynės su „Žalgiriu“ nusimato būti vienas didelis vakarėlis.

„Gal ir mes užsidėsime kokią kaukę ir su ja žaisime, – juokavo Sfairopoulos. – Tikiuosi, kad laimėsime ir suteiksime žmonėms džiaugsmo šiuo laiku, kai visi dalijasi savo džiaugsmu su kitais.“



Komentarai:

Pamenu
ziurejau tas rungtynes. nesplepsiu.. labai apsidziaugiau kai maccabi laimejo.
2019-03-19
-4
Atsakyti
Dr
Nuo kada Rammstein treneris treniruoja Tel Avivą?
2019-03-19
+2
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 2

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.