Geriausiai karjeroje tritaškius metantis Westermannas – apie Rodriguezo pamokas ir kovą su Jankūnu

Jonas Miklovas
„BasketNews.lt“ iš Tel Avivo (Izraelis)
2019-03-20 10:31

Kai šiandien Tel Avive baiginėsis Kauno „Žalgirio“ treniruotė, Artūras Milaknis ir Leo Westermannas stos prie tritaškio linijos ir išmes po vieną metimą. Jeigu kažkuris iš jų pataikys, žinutė apie tai bus perduota Kaune likusiam Pauliui Jankūnui ir šis ant specialaus lapelio, kabančio ant spintelės durų „Žalgirio“ arenoje, privalės pažymėti pliusą.

Tai – visą sezoną rungtynių dienomis vykstanti tradicija, kuri nesugriuvo net tada, kai dėl traumų iškrisdavo tai vienas, tai kitas konkurso dalyvis.

Milaknis, Jankūnas ir Westermannas rytinės treniruotės pabaigoje išmeta po vieną tolimą metimą ir sumuoja viso sezono pataikymus. Susitarimas paprastas – mažiausiai metimų per sezoną pataikęs žaidėjas kitus du varžybų dalyvius turės vaišinti pietumis.

„Galiu išduoti, kad vyksta intensyvi kova dėl pirmosios vietos, – tinklalapiui „BasketNews.lt“ sakė Milaknis. – Tai nereiškia, kad pirma vieta yra geriausia. Pirma vieta čia yra paskutinė vieta ir dėl jos turėsime įdomią sezono pabaigą.“

Jankūnui ir Westermannui nemažą šio sezono rungtynių dalį praleidus dėl traumų, tritaškių varžybose stipriai pirmauja Milaknis. Trijulė dar sezono pradžioje sutarė, kad konkursas vyks nepaisant to, kad kažkas rungtynių dieną negali mesti į krepšį.

Todėl šio ryto metimas ypatingos svarbos bus Westermannui – jis ir Jankūnas šiuo metu turi po lygiai taškų ir kovoja, kad išvengtų tos paskutinės vietos.

„Tai smagu, tai palaiko komandoje įtampą ir mes visi iš to pasijuokiame, – sakė Westermannas. – Jeigu pataikysiu, aplenksiu Jankį. Smagu. Tai atmosfera, kurią turime rūbinėje, ir tai parodo, kaip mums gera kartu.“

„Jankis dabar traumuotas, todėl turiu tuo pasinaudoti, – tęsė Leo. – Prieš tai aš buvau traumuotas, tai jis galėjo tuo pasinaudoti. Kova dabar vyksta tarp mūsų dviejų, Milas pernelyg atsiplėšęs.“

Westermannas dėl menisko traumos praleido septynerias rungtynes, o Jankūnas šį vakarą praleis dešimtąją sezono dvikovą. Milaknis žaidė visuose 26 susitikimuose.

Jų mažos varžybos palaiko gerą nuotaiką komandoje, tačiau ne mažiau visus džiugina ir Westermanno pataikymas tada, kai tai iš tiesų kažką reiškia – per Eurolygos rungtynes. Prancūzas šį sezoną iš toli atakuoja geriausiai karjeroje – 48,1 proc. taiklumu (25/52). Po vakar dienos rungtynių tai yra aštuntas geriausias rezultatas Eurolygoje.

Tai taip pat yra milžiniškas šuolis lyginant su keliais praėjusiais sezonais. Pernai CSKA komandoje Westermannas pataikė 32,5 proc. tritaškių, prieš tai „Žalgiryje“ – 34,4 proc.

Keista, tačiau jo taiklumas Eurolygoje prastėjo sulig kiekvienu žaistu sezonu. Debiutavęs su 43,3 proc. taiklumu 2012-2013 metais, po to Leo kasmet savo statistikos grafoje matydavo vis mažesnį procentą, kol dugną pasiekė Maskvoje.

„Tiesą sakant, dar būdamas vaikas, 12-14 metų, buvau laikomas gana geru metiku, – tinklalapiui „BasketNews.lt“ pasakojo Westermannas. – Po to tai nebuvo mano pagrindinė stiprybė, dėl trenerių ar žaidimo reikalavimų aš į tritaškius turėjau kitokį požiūrį.“

Viskas ėmė keistis Maskvoje. Kai dėl šlaunies traumos jo judėjimas aikštėje buvo kiek apribotas, Westermannas ėmė daugiau dirbti ties tritaškiais – metant ir sugavus kamuolį, ir po driblingo.

„Turėjau rasti kitą būdą daryti įtaką rungtynėms, – sako 26 metų įžaidėjas. – Nemeluosiu – daug apie metimą po driblingo išmokau besitreniruodamas su Sergio Rodriguezu. Bandžiau pavogti kai kuriuos jo judesius. Su juo labai gerai sutariame, jis man tikrai padėjo tai pagerinti.“

Jeigu anksčiau Leo dažniausiai mesdavo iš taško – gavęs perdavimą iš komandos draugo, tai dabar jis vis dažniau ir užtikrinčiau atakuoja po driblingo. Šį sezoną tokie jo metimai išgelbėjo ne vieną „Žalgirio“ ataką.

Westermannas praktiškai nemeta iš kampų – iš čia buvo buvo mesti tik 5 tritaškiai iš 52. Iš kitų aikštės vietų Leo rankelė liepsnoja.

Nuotr. basketballguru.gr

„Aišku, nesitikėjome tokių gerų jo procentų, iš kitos pusės visada atrodė, kad jis ir turėtų turėti tokius gerus procentus. nes ir daug mėto ir jo metimas techniškas, – tinklalapiui „BasketNews.lt“ sakė „Žalgirio“ treneris Šarūnas Jasikevičius. – Kiekvienas žaidėjas su amžiumi gerina metimą, daugiau mėto, metimas tampa techniškesnis. Logiška, kad pagerino (procentą), bet tokio gero nesitikėjome.“

Pastarųjų metų traumos apribojo Westermanno greitį ir jam nebėra taip lengva įsiveržti į baudos aikštelę. Pavyzdžiui, grįžęs į aikštę po menisko traumos, jis per penkerias rungtynes vos keturis kartus metė iš dviejų taškų zonos.

Apskritai, šį sezoną dvitaškių jis meta kur kas mažiau nei tritaškių (33 prieš 52), o pataiko taip pat ženkliai rečiau (30 proc. prieš 48 proc.).

Kol greitis sugrįš, Westermannas rado kitą ginklą ir juo baudžia varžovus.

„Negali sakyti, kad tas traumos blogumas išėjo į gera, bet tada atsiranda motyvacija sugrįžti geresniam, – apie komandos draugo žaidimo pokyčius kalbėjo Milaknis. – Mačiau, kiek jis tam skyrė papildomo dėmesio, reabilitacijos laikotarpyje eidavo į salę, įsijungdavo automatinę kamuolių padavinėjimo mašiną ir išmesdavo daug metimų.“

„Leo ne tik gerai atakuoja iš toli, ko mums reikia šiais metais, bet jis vienas iš tų, kuris daugiausiai situacijų išpildo tai, ko mes norime, – sakė Jasikevičius. – Jis puikiai supranta sistemą, puikiai žino, ko mes iš jo norime, ir tokį žaidėją turėti labai gerai, ypač, kai praktiškai visi gynėjai šiais metais yra nauji.“

Kad ir kaip visi norėtų gero Westermanno pataikymo per rungtynes, galite būti tikri, kad Kaune likęs Jankūnas tikrai nenorės, kad Westermannas pataikytų tritaškį rytinės treniruotės pabaigoje.

„Jankis dabar nori kuo greičiau sugrįžti į aikštę, kad rungtynių rytą galėtų mesti tą tritaškį, – juokėsi Westermannas. – Šiemet pradėjome mėtyti trise, gal kitąmet įtrauksime daugiau žaidėjų. Dabar mes pernelyg į tai įsitraukėme.“



Komentarai:

Patinka,kai Westernannas komandai įneša šalto proto ir ramybės,iškart galima ramiai žiurėti varžybas :D
2019-03-20
+17
Atsakyti
Šaunus tas Leo, savas toks... Smagu, jei liks "Žalgiryje" ir kitais metais. O šįvakar - ištvermės Leo ir visai komandai!
2019-03-20
+8
Atsakyti
ansas
Saunuolis Leo, labai jis tinka Kaune...ir linskma girdeti ji kalbant jau ir apie kitus metus Kaune
2019-03-20
+15
Atsakyti
Donce
Valio Leo liks kitiems metams!
2019-03-20
+14
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 4

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.