Keremą Kanterį dar jaunystėje sužavėjo Darjušo Lavrinovičiaus žaidimas

2019-03-21 10:38
Nuotr.: BNS
Nuotr. BNS

Sausio mėnesio pabaigoje Alytaus „Dzūkijos“ komanda paskelbė įsigijusi iš Prancūzijos atvykstantį NBA krepšininko Eneso Kanterio brolį Keremą. Šiam adaptacija Lietuvoje neužtruko – nuo pat pradžių dominavęs aikštelėje jis tapo naudingiausiu vasario mėnesio lygos krepšininku.

Pats Kanteris pripažįsta – jau nuo mažens visur sekė brolio pėdomis.

„Jis visada buvo mano idealas, darydavau viską, ką darė jis. Žaidė futbolą – žaidžiau ir aš, perėjo prie krepšinio – aš sekiau iš paskos. Visada buvau linkęs su juo varžytis, niekada nenusileisdavau“, – LKL TV komandai atskleidė alytiškių naujokas.

Kerem Kanter

Kerem  Kanter
Kerem  Kanter
MIN: 25.45
PTS: 20 (59.38%)
REB: 7.8
AS: 0.6
ST: 1.2
BS: 0.2
TO: 0.6
GM: 5

Verta paminėti, jog krepšininkų gyvenimai galėjo susiklostyti labai skirtingai, mat jų tėvas, žymus Turkijos profesorius, nenorėjo leisti jiems sportuoti dėl kiek kuriozinių priežasčių.

„Jis baiminosi, kad žaisdami mes dar labiau augsime, guodėsi, kad negalės surasti mūsų dydžio drabužių ar batų“, – su šypsena veide atsiminė Kanteris.

Lietuva Kanteriui nėra nauja valstybė – čia jis jau lankėsi 2012-aisiais, atstovaudamas savo šaliai Europos jaunimo čempionate.

„Žinojau, kad lietuviai labai myli krepšinį, aistringai palaiko savo komandas, o ir pati lyga labai konkurencinga“, – atvykimo į Lietuvą motyvus aiškino aukštaūgis.

Žaidėjo naudą komandai išskyrė ir „Dzūkijos“ strategas Andrejus Urlepas.

„Jis išplečia mūsų žaidimą, yra geras, pozityvus vaikinas, tačiau aikštėje kartais galėtų būti agresyvesnis“ – užsiminė treneris.

Kalbėdamas apie Lietuvoje jau sutiktus oponentus, Kanteris nesudvejojo – didžiausią įspūdį jam paliko broliai Lavrinovičiai.

„Augdamas stebėjau jų žaidimą, vienas jų (Darjušas – red.) atstovavo „Fenerbahče“ komandai, o aš tuo metu buvau šio klubo jaunimo ekipoje. Tikrai jaučiu jiems didelę pagarbą“, – neslėpė žaidėjas.



Komentarai:

OX
Dzukijos treneris kazin prezidentu nenori but Lietuvos, nes kalba tai tikrai geriau angliskai nei kai kurie pretendentai.
2019-03-21
-3
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 1

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.