LKL prezidentas – apie „Žalgirio“ likimą, laukiančias permainas ir atsibodusius skambučius

Jonas Miklovas
„BasketNews.lt“
2019-03-25 12:56
Nuotr.: BNS
Nuotr. BNS

Kauno „Žalgiris“ yra svarbus Lietuvos krepšinio lygai ir jos vadovas Remigijus Milašius yra tikras, kad bendradarbiaudamos abi pusės gali kartu dirbti dar ne vienus metus. Taip jis slopina kalbas apie galimą „Žalgirio“ pasitraukimą iš nacionalinių pirmenybių.

Kitą sezoną išaugant Eurolygos komandų skaičiui, ekipos reguliariajame sezone vietoje 30 rungtynių sužais 34, todėl per visą Europą ritasi klubų nepasitenkinimas nacionalinių pirmenybių trukme. „Žalgiris“ – ne išimtis: Kauno klubas jau ne vienus metus kalba apie norą mažinti LKL reguliariojo sezono rungtynių skaičių.

Dėl to „Žalgirio“ vadovai dar pernai balsavo už LKL išaugimą iki 12 komandų – tai būtų leidę sumažinti reguliariojo sezono mačų skaičių. Visgi LKL valdyboje šiai idėjai pasipriešino šešios iš 10 komandų ir sprendimas plėstis buvo paliktas ateičiai.

Kalbėdamas tinklalapiui „BasketNews.lt“, Milašius atskleidė jau artimiausioje ateityje regintis lygoje 12 komandų, kurios žaistų trijų ratų sistema. Taip reguliariojo sezono rungtynių skaičius nuo 36 sumažėtų iki 33.

Kaip pagalbą „Žalgiriui“ Milašius mini ir leidimą nuo kito sezono turėti 5 žaidėjus su dviguba licencija, leidžiančia žaisti LKL ir NKL pirmenybėse.

Be to, šiemet sutrumpintos LKL atkrintamosios varžybos – ketvirtfinaliai ir pusfinaliai bus žaidžiami iki dviejų, o finalai – iki trijų pergalių.

„Dirbant petys petin, tikrai įmanoma tą klausimą išspręsti, – apie bendrų taškų su „Žalgiriu“ ieškojimą kalbėjo Milašius. – Tol, kol neįvyko pokyčių Eurolygoje, galime dirbti. O jeigu gyvenimas taip padiktuos, tai nepasipriešinsi prieš sistemą, pinigus. Bet aš tikiu ir labai norėčiau, kad dirbtume ilgai ir kartu.“

– Kiekviena komanda skaičiuoja naudą, gaunamą iš lygos. Koks yra LKL piniginis fondas, kuris per sezoną išmokamas klubams? – „BasketNews.lt“ paklausė Milašiaus.
– Šiais metais su Karaliaus Mindaugo taure tai yra 400 tūkst. eurų. Šie pinigai išdalijami pagal specialią formulę, kiekvienos komandos užimtą vietą.

– Kiek ši suma keitėsi per paskutinius kelis metus?
– Kai aš atėjau, nebuvo nieko. O aš čia jau šešti metai. Prasidėjo maždaug nuo 100 tūkst. eurų ir dabar priėjome iki 400 tūkst. eurų.

– Kaip galvojate, čia jau lubos, ar lyga dar sugebėtų padidinti šį skaičių?
– Lietuvos rinka yra maža. Ir kas įdomiausia, didelė pinigų suma mus pasiekia iš užsienio kontaktų. O ir rėmimai būna įvairūs – krepšinis nėra vienintelė sporto šaka Lietuvoje, mes konkuruojame ir su kitais, pradedant motosportu, baigiant vandensvydžiu. Nesakau, kad 400 tūkst. eurų yra riba. Turiu idėjų, bet šiandien jų nepasakysiu. Reikia tam tikrų pokyčių ir augti galima.

– Augti galima, bet, ko gero, Lietuvos rinkos nepadidinsime. Gal tada variantas būtų galvoti apie kažkokią regiono lygą?
– Prisiminus Baltijos krepšinio lygą – ji nesuveikė. Nacionaliniai čempionatai yra prioritetas, o kai paprastą dieną – antradienį ar trečiadienį pradedi važiuoti į kitas Baltijos šalis… Kas tada vyksta? Europos taurė, FIBA Čempionų lyga ir FIBA Europos taurė. Ir taip nuo antradienio iki sekmadienio. Praeitais metais mes bandėme ieškoti alternatyvos, aiškinomės galimybes, bet, pavyzdžiui, intereso iš Skandinavijos šalių nėra. Ten stiprių komandų labai mažai, o ir tos, kurios yra, pirmiausia nori žaisti FIBA Europos taurėje. Pas mus visai kitas lygmuo. Kodėl sužlugo BBL? Mūsų komandoms neįdomu žaisti su latviais ar estais. Rygos VEF žaidžia VTB Vieningoje lygoje, jie negali žaisti dar trečiame turnyre. „Ventspils“ dar žaidžia Čempionų lygoje. Estijoje tas pats. O daugiau komandų nėra. Mūsų komandoms su jomis neįdomu žaisti – visai skirtingi lygiai. Kitas dalykas – infrastruktūra. Pas mus Nacionalinės lygos komandų infrastruktūra tikrai daug geresnė negu jų.

– Kaip tuomet Lietuvoje galima dar labiau išauginti LKL?
– Idėja paprasta – mūsų tikslas yra žinomumas. Šį klausimą bandysime artimiausiu metu išspręsti. Augimas iki 12 komandų. Šiai dienai Jonava turi puikią areną, vieną geresnių arenų, lyginant su mūsų klubais. O komandą ten tikrai yra galimybių suformuoti ir salė bus pilna žiūrovų – miestas turi virš 30 tūkst. gyventojų, myli krepšinį, ir kai žais LKL, bus žiūrovai. Kitas miestas – Marijampolė. Ji tikrai yra priaugusi iki to. Kiek turiu informacijos, šį pavasarį jie turi pradėti statyti areną, bus kažkas panašaus į Kėdainių salę.

– Bet kalbos, kad Marijampolėje jau prasideda arenos statybos, girdimos ne vienus metus.
– Ten buvo tam tikrų problemų, apie kurias nenorėčiau diskutuoti, bet ten yra iniciatyvūs žmonės, buvau su jais susitikęs ir jie mano, kad 2020-2021 m. sezonui turėtų turėti naują salę. Taigi turime potencialą dvylikai komandų. Galbūt galime tą komandų skaičių surinkti kitam sezonui. Kai turėsime tiek komandų, galime galvoti ir apie didesnį LKL biudžetą.

O kalbant apie esamas komandas – visiems pavyzdys yra tai, kaip dirba Paulius (Motiejūnas). Tai – europinis pavyzdys, kaip klubas ir komanda dirba. Ir komunikacijoje, ir finansuose, ir mokyklą auginant. „Ryte“ pasikeitė dalininkai ir jie eina teisingu keliu – šių metų rezultatai kalba už save. Plius jų jauna mokykla – Augustas Marčiulionis, Ąžuolas Tubelis, Deividas Sirvydis, Marekas Blaževičius. Dabar jie turi savo 17-18 metų jaunuolius. Nežinau, koks jų biudžetas – apie 3-4 milijonus, bet jiems reikia dirbti, kad surinktų 8-9 milijonus. Kodėl taip kalbu? Vilnius yra 50 proc. Lietuvos BVP. Manau, keisis ir rėmėjų požiūris į „Rytą“, gal ir Vilniaus savivaldybė, kaip dalininkė, gali padidinti skiriamą paramą. Yra pamatai, reikia padaryti tam tikrus darbus ir eiti į priekį.

Klaipėda... Žinote, kad buvo problemos, bet jie padarė įdomią struktūrą, kuri man patinka – 8 dalininkai ir savivaldybė. Jie eina teisingu keliu ir tai matosi: gera klubo valdyba, neblogi rezultatai. Jeigu liko kažką susitvarkyti, jie tikrai susitvarkys. Jiems palinkėčiau surinkti 3 mln. biudžetą, su kuriuo Lietuvoje ir Europoje galėtų eiti toliau. „Lietkabelio“ rezultatai irgi neblogi, (Alvydas) Bieliauskas su klubo dalininku tvarkosi puikiai ir palinkėčiau, kad taip eitų ir toliau. Tai yra pirmosios keturios mūsų komandos.

Žiūrint toliau – „Juventus“, „Pieno žvaigždės“, „Dzūkija“, „Šiauliai“ ir iš dalies prie jų priskirčiau Prienų „Skycop“. Tie 5 klubai tarpusavyje labai konkuruoja ir galėtų rinkti apie 1 mln. eurų biudžetą. Turi neblogus rėmėjus, kaip „Pieno žvaigždės“, bet jiems reikia padaryti tam tikrus namų darbus klubų valdyme. Manau, jie turėtų papildomai žaisti tarptautinėse varžybose, kad žaidėjams būtų įdomu. Manau, kad kartu su jais tikrai galime išspręsti tas problemas ir eiti tolyn.

Kėdainiai turi didesnes problemas, jų biudžetas nedidelis, ir amžinai nesusitvarko problemų, kurias reiktų spręsti.

Žiūrint apskritai į komandų finansus – padėtis yra tikrai nebloga. Gal kažkas ir pavėluoja su darbo užmokesčiu, bet tikrai atsiskaito, o ne taip, kaip Turkijoje, kur bankrutuoja ir nebeišmoka. Paskutiniu metu situacija pas mus tikrai yra pagerėjusi – protingai skaičiuojami biudžetai, protingai perkami žaidėjai.

– Ar galvojate, kaip keistųsi varžybų formatas, išauginus komandų skaičių iki 12?
– Yra įvairių variantų. Žaisti tris ratus. Tada ir „Žalgiriui“ sumažėja reguliarusis sezonas trejomis rungtynėmis, o ir kitoms komandoms pakaktų rungtynių. Galbūt pailgintume Karaliaus Mindaugo taurės turnyrą, išskyrus pirmoms keturioms komandoms, kad kitos gautų pakankamai rungtynių.

Manau, sumažinus rungtynių skaičių iki 33, tai būtų didelė pagalba „Žalgiriui“. Jis – mūsų flagmanas, mūsų vedančioji komanda šiandien dienai. Gal „Rytas“ priartės per 2-3 metus.

– Jau pernai norėjote padidinti komandų skaičių iki 12, bet komandos nubalsavo 4 „už“, 6 „prieš“. Ar kartais nesinori trenkti kumščiu į stalą ir pasakyti, kad reikia daryti taip ir ne kitaip?
– Tuo metu nesinorėjo trenkti, nes nebuvome iki galo pasiruošę toms 12 komandų. Šakiai, atrodė, kad viskas tvarkoje, dokumentus atnešę, piniginiai vienetai sutvarkyti, bet kaip gyvenimas parodė, buvo visiškai ne taip. Jonava buvo pasiruošusi. Jeigu būtume padidinę komandų skaičių iki 12 dar pernai, galėjome „susivelti“. Gal ir Dievas padėjo, kad tas skaičius liko 10.

Šiais metais, jeigu dėliosime kortas, kažkuria prasme gal panaši situacija, bet aš asmeniškai užsiimu tuo klausimu. Dar yra Palanga. Kitais metais – viskas aišku, bet jau šiais metais „Žalgiris“ turės pakitusį rungtynių Eurolygoje skaičių. Pernai kažkiek šią problemą apsprendėme sutrumpindami atkrintamąsias, dabar reikia padėti dar kažkaip. Jeigu išeis, šiais metais padidinsime komandų skaičių iki 12. Jeigu neišeis, kitais metais tikrai jis bus 12.

Tų variantų yra visokių, gal pasikviesti po dvi komandas iš Latvijos ir Estijos ir tada pereiti prie dviejų ratų varžybų. Yra visokių variantų. Bet mūsų lygis yra aukštas, esame devinta lyga pasaulyje, ir nesinori jungtis su silpnesnės lygos komandomis. Džiaugiamės, kad turime „Žalgirį“, gerai, kad jis gražiai žygiuoja Eurolygoje ir jis yra mums būtinas.

– Išauginus komandų skaičių iki 12, reikės rasti ir daugiau LKL lygio lietuvių: jeigu skaičiuosime, kad komandos turės po 4 legionierius, tai reiškia, kad reikės bent 16 papildomų lietuvių. Ar bus tiek tokio lygio krepšininkų?
– Yra tų žaidėjų. Pažiūrėkite, kiek „Ryte“ ir „Žalgiryje“ yra žaidėjų, neturinčių kur prisiglausti. O kiek yra įvairiose Prancūzijos lygose, kiek žaidžia visur kitur. Teisingai suderėjus biudžetą, nesunkiai galima juos susigrąžinti.

– O ar tai nepakels žaidėjų kainų?
– Teisingai sakai, rinka diktuoja kainas. Jos ir šiandien yra didelės. Bet jeigu kažkiek ir paaugs, nemanau, kad tai bus didelis skirtumas. Jeigu padidės žaidėjo atlyginimas 500 eurų per mėnesį, nemanau, kad čia kažkas apsivers.

– Kokie pokyčiai šiemet LKL buvo atlikti su teisėjais?
– Lyga jau ketverius metus turi savo teisėjų direktorių, dabar tai yra Algimantas Pavilonis. Lyga dabar skirsto teisėjus rungtynėms ir juos apmoko. Kodėl taip įvyko? Teisėjų asociacija neturi galimybių skirti teisėjams tiek dėmesio, kiek skiria lyga. Šiais metais turime ne 20, o 17 teisėjų. Mokame gerus atlyginimus, aprengiame ir sportine apranga, ir kostiumais, ir t.t. Tai – dėmesys jiems, bandome sakyti, kad jie yra krepšinio dalis, kad LKL juos samdo ne tik atlikti darbą, bet tai, kad jie yra LKL dalis. Tai – svarbus dėmesys. Tai, manau, atsiliepia ir darbo kokybei. Manau, kad žmogus Lietuvoje turi dirbti ne taip, kad atvažiavo, pašvilpė ir išvažiavo. Tai turi būti prestižinė darbo vieta, už kurią jis turi gauti atlyginimą.

Yra problema. Krepšinis kažkuria prasme praaugo teisėjus. Šiai dienai iš tų 17 teisėjų LKL lygį atitinka gal 13-14 teisėjų. Yra keli kandidatai, kurie gali papildyti tą septynioliktuką. Ar tie kandidatai yra geresni už tuos paskutinius kelis, aš nežinau, bet rotacija yra būtina. Ir mes eisime tuo keliu. Lygis tikrai yra pakilęs ir, jeigu mes nedirbtume kartu, teisėjai nepatektų į aukšto lygio varžybas. Trys teisėjauja Eurolygoje, kiti – FIBA Čempionų lygoje, dar kiti – FIBA Europos taurėje. Aš matau progresą.

Nuotr. BNS
– Ko gero nė vienas teisėjas nepasakys to garsiai, bet teko bendrauti su keliais arbitrais asmeniškai ir žinau, kad jie buvo nusivylę sprendimu pakviesti Luigi Lamonicą KMT varžyboms. Kaip jūs dabar vertinate tą sprendimą?
– Tai buvo geriausiai suteisėjautos rungtynės per visą mano darbo LKL istoriją. Tegul jie taip suteisėjauja finalą, tada nekalbės. Ir tegul paanalizuoja, kokį vaidmenį atliko Lamonica. Jis suvaldė rungtynes. Teisėjaujant esminis dalykas yra valdyti rungtynes. Visos problemos kyla nevaldant rungtynių. Man atsibodo vakariniai skambučiai po rungtynių. Atsibodo.

– O kas skambina?
– Na, kas skambina, tegul čia lieka asmeniškai tarp mūsų. Bet būna rungtynių, kurias nušvilpia. Jeigu pamenate rungtynes Pasvalyje su Prienais, kur likus 20 sek. priimami sprendimai, kurie lemia rungtynes. Tai negi kita pusė akla ir nežino, kada iš jų atimi tašką? Žmonės deda pinigus ir nori teisybės. Teisėjų tikslas – dirbti. Esu įsitikinęs, kad finalas būtų buvęs labai sudėtingas (jeigu nebūtų Lamonicos). Atkreipkite dėmesį, koks yra skirtumas, kai teisėjauja lietuviai teisėjai, ir kai yra užsienio teisėjai. Kaip tada save veda kai kurie žmonės.

– Kodėl, beje, leidote šį sezoną treneriams po rungtynių viešai kritikuoti teisėjų darbą?
– Kas įdomiausia, daug mažiau pasisakymų, nei kad buvo tada, kai tai buvo draudžiama.

Tikrai?
– Taip, darome analizę. Iš pradžių nebuvo visai jokių pasisakymų, dabar tik padaugėjo. Aš esu liberalus žmogus ir žiūriu į tai labai liberaliai. Tegul teisėjai ant savo pečių pajaučia, ką tai reiškia. Tegul girdi, ką jie daro. O kaip atrodo, kai draudi ir paskui turi bausti dėl to, kad treneris sako teisybę?

– Bet ar visuomet pasakoma teisybė? Pavyzdžiui, treneris Virginijus Šeškus po tų rungtynių Pasvalyje pareiškė, kad galbūt teisėjai buvo pastatę pinigų.
– Čia yra emocija iš nervų, nes iš jo buvo atimtas taškas. Tai nereiškia, kad mes nebaudžiame trenerių. Jeigu jie peržengia tam tikras ribas, jis yra baudžiamas. Šeškus pasakė apie lažybas, iš karto yra kitas punktas, už kurį mes jį galime bausti. Bet aš ne už baudas. Dabar tą patį esu sugalvojęs dėl teisėjų: teisėjas neskiriamas teisėjauti, jeigu prieš tai rungtynėse suklydo. O aš sakau: kam neduoti teisėjauti? Geriau tegul teisėjauja už dyką. Šitą idėją siūlysiu kitam sezonui. 

Ar galimas variantas, kad ir LKL finale švilptų teisėjai iš užsienio?
– Ne. Tarp mūsų ir teisėjų asociacijos pasirašyta sutartis, kad nacionaliniame čempionate teisėjauja tik Lietuvos teisėjai. KMT yra privatus LKL turnyras, dėl to ir atsirado tokia skylė, kurią buvo galima taip išspręsti.



Komentarai:

KLPD
Ropė arba ridikas tas Milašius .

Tegu jį galas...
2019-03-26
+4
Atsakyti
Serbentautas
labai norėčiau pamatyti tą pernai gvildentą projektą su LKL apatinėmis ir NKL stipriausiomis komandomis. Žiūrovui būtų įdomu, NKL komandoms manau būtų įdomu jei sugebėtų žaisti ir darbo dienomis ir matyt jos prittauktų daugiau rėmėjų. Tik klausimas LKL komandoms koks tikslas. Daugiau rungtynių? bet juk gal geriau su LKL komandomis dažniau žaisti nei NKL klubajs. Bet vėl gi, čia Žalgiris turi ir taip daug rungtynių. Sunkiai įgyvendinamas, bet įdomus projektas.
2019-03-26
+7
Atsakyti
Tsk
Kad net NKL komandose pilna imigrantu! Lietuvisku komandu yra tiesiog perdaug, rinka per maza ir vietiniu krepsininku per mazai. Reik mazint skaiciu ir mazint imigrantu skaiciu komandose, tiek LKL tiek NKL.
2019-03-25
-15
Atsakyti
perskaičiau ir supratau, kad Balbieriškis nori į LKL, Žalgiris nenori Balbieriškio, o ko nori Milašius - nifiga neaišku. Sak, kurios yra o, kad Žalgiris nori išeiti, tai jis nori didint komandų skaičių. Reikia apie sistemos keitimą galvoti ir kalbėti, o ne apie teisėjų kliurkas (nors tai irgi svarbu). Jei jau pavogė - grąžink arba kažkaip kitaip spręsk. Vienu žodžiu, interviu apie nieką - gal būt komandų didinimą, gal apie lietuvius, kuria eis lošt pusdykiai, bet kodėl kie išvažiuoja? Vėjai, o ne straipsnis. Beje, Lietuvoj yra ir daugiau komandų, kurios aukštesnio lygio, tai kaip šitos problemos spręsis? Supratau, kads didinant komandų skaičių. Žiūrėk, nepasprink, Milašiau.
2019-03-25
+15
Atsakyti
Pagaliau Šimašius pradėjo kalbėt taip kaip daug kartų aš komentaruose rašiau, kad reikia didinti komandų skaičių ir mažinti tų ratų skaičių. Jonava ir Marijampolė tikrai turi būti LKL ir kuo greičiau, tik areną abejoju ar greit Marijampolėje pastatys. aš būčiau už tai, kad priimam Marijampolės, Jonavos ir po 2 stipriausias Latvijos ir Estijos komandas ir užtenka tų 2 ratų su 16 komandų. Ventspilio Ventspils, Rygos VEF, Talino Kalev Cramo, Tartu Rock komandos tikrai yra stiprios komandos ir labai net būtų įdomu stebėti, kaip prieš jas žaistų LKL komandos. Aišku, o ką tada daryt toms likusioms Latvijos ir Estijos komandoms? Jos aplamai liktų užribį krepšinio. Tai gal tada užtenka didinti Lietuvos komandų skaičių iki 12 -14.
2019-03-25
+14
Atsakyti
to 8
su kokiomis estu latviu komandomis tu siulai zaisti, su jurmala, Stalbergo liepaja,kuri net estu nebegali aplenkti. 12 komandu butu ok jei pinigu butu,pats sako rinka per maza ,vos ne kas 50 km lkl komanda o nori biudzeto 700 tukstanciu. Manau lkl pasidaris stiprus NKL
2019-03-25
+12
Atsakyti
Atm
tikuosi zalgiris paliks lkl ir bus pzd tam simašui
2019-03-25
-14
Atsakyti
Berg
Na Žalgiris anksčiau ar vėliau išeis, jiem daug labiau apsimoka Eurolygos pilnos salės nei LKL. Įdomu ar LKL tie tūkst. sirgalių sunešti pinigai padengia arenos išlaikymo kaštus. Šiaip jei žali išeina iš LKL tai ten nelabai kas veikt yra ir Rytui su Neptunu, nes jie realiai 99 proc. kad žaistų finale o smaukytis reg sezone su 30 nereiksmingų rungtynių, nekels nei finansų nei profesionalumo, plius ir Europos kovoms legionierių rimtų rast bus sunkiau. Esmė tame, jog jau geriau 3 rimti klubai, nei 1 supergalingas o kiti mažiukai. Be Žalgirio LKL tik virs savo sultyse ir tai nebus gerai. Net pasakyčiau jog be žalių turėsim vos stipresnę lygą nei latvių. Todėl man logiškiausiai atrodo toks variantas, kad Žalgiris žaidžia tik Eurolygoj, o Rytas su Neptūnu pvz. VTB. Suprantu kad skamba nesmagiai, bet tiek man kaip žiūrovui, tiek klubui geriau būtų rungtynes su kokiu Zenitu, nei su Prienais. Kils jų lygis, plius bus reli galimybė pakliūt į Eurolygą, galvojant kad CSKA irgi išeis, bus galimybė rimtai pasikaut dėl gal net 2 vietų europoj. Rytas be to dar žaistų Eurocup, Neptūnas- čempionų lygoj. Turėtumėm plius 2 gana rimtus klubus, o LKL gali žaist visi kiti ir reliai nesvarbu ar čempionu taps Lietbalis ar kas kitas. Aišku norėtųsi ir Žalgiris Neptūnas, ar Žalgiris rytas rungtynių, bet jie turbūt tik KMT susitiktų viens su kitu. Faktas tas kad Lietuvoj per daug mažų klubelių jog komandoms būtų galima tobulėt, tas pats Žalgiris pagerino savo žaidimą tik dabartinio formato Eurolygoj, kur daugiau rimtų varžybų. Mes Lietuvoj esam pajėgūs turėti geras komandas Klaipėdoj ir Vilniui tik bet būtent LKL yra trikdis tobulėt, nes ten bent pusė komandų realiai čia yra čia nėra, profesionalumo trūksta. Aišku čia tik pamastymai, bet bent man kaip fanui tai būtų patrauklesnis produktas nei dabartinė LKL
2019-03-25
+21
Atsakyti
Ne į tema
Bet baisus spjuvis i Ryto puse. Klausimas ar labai grazu cia.

2019-03-25
+15
Atsakyti
Valerija Bulotaitė
Būtų įdomu, kad pakomentuotumėt situciją Jonavoje, kur išvykus mergaičių trenerei, grupė uždaroma ,o tėvams siūloma vežioti treniruotis Kaunan. Ar kas pasikeitė? Ar kam federacijoj tas rūpi?
2019-03-25
+3
Atsakyti
Trololo
sumazins 3 rungtynemis ir tai bus pizliniska pagalba Zalgiriui??? pathetic
2019-03-25
+13
Atsakyti
LKL 9a lyga pasaulyje? Europoj sakyciau kokia 10a. Nezinau kaip cia skaiciuojama bet ciuju isemus Zalgiri gal kokia 99a butu.
2019-03-25
+6
Atsakyti
Kkk
Šneka pradžioj apie pagarbą teisėjam, po to sumala juos į miltus 😀
2019-03-25
+15
Atsakyti
8
Jei Kalev ir VEF pasitrauktu is VTB, galetu atkurti BBL su 16 komandu ir 30 rungtyniu. Playoffai pagal dabartines lenteles butu mazdaug tokie: Zalgiris - Zvaigzdes, Rytas - Kalev, Neptunas - VEF, Lietkabelis - Ventspils
2019-03-25
-19
Atsakyti
11x3=33😀
2019-03-25
+10
Atsakyti
Miklovai kodėl nėr klausimo apie Milašius psichinę būklę? Lietuva mažas kraštas bet apie nervų priepolius jau sklando legendos. Jeigu Pačėsas vadinamas ligoniu tai Milašius aršesnis. Tegul paklausia žmonių kurie su juo dirba galų gale žmonos kuri gyvena amžiname terore. Žmogus kliedi lauk velniop ji
2019-03-25
+5
Atsakyti
8
"nesinori jungtis su silpnesnės lygos komandomis"? Atsakymas: jungtis 12a NKLygos komanda
2019-03-25
+17
Atsakyti
?
Cituoju :Kalbėdamas tinklalapiui „BasketNews.lt“, Milašius atskleidė jau artimiausioje ateityje regintis lygoje 12 komandų, kurios žaistų trijų ratų sistema. Taip reguliariojo sezono rungtynių skaičius nuo 36 sumažėtų iki 33.

Wait what? 12*3=33 ar aš čia kažko nesuprantu?
2019-03-25
-23
Atsakyti
RR
Galėtų Žalgiris pasitraukti iš LKL be jokių atkrintamųjų ir Mindaugo taurių. Palinkėsim jam sėkmės. O kai norės ką laimėti, kokią taurę, suorganizuos kokį kalėdinį turnyrą
2019-03-25
+24
Atsakyti
to anonimas
tai kur tu šneki apie komandas kurios atneša minimaliai vertės į Lietuvos čempionata ir kur kalbam apie komanda kuri pritraukia turbūt daugiausia susidomėjimo, žiūrovų ir investicijų. Tik jai padedant padėsi augti visai lygai, o nuo Žalgirio nusisukus būtų prasta situacija. Ir tokiu elgesiu tikrai nėra menkinamos kitos komandos.
2019-03-25
-3
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 49

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.