„Olympiakos“ finalas – be komandos veido

Jonas Miklovas
„BasketNews.lt“ iš Atėnų (Graikija)
2019-03-28 17:08

Pirėjo „Olympiakos“ svarbiausias Eurolygos sezono rungtynes bus priversta žaisti be klubo veido Vassilio Spanoulio. Patvirtinta, kad 36 metų 192 cm ūgio krepšininkas neišbėgs į aikštę penktadienio mače su Kauno „Žalgiriu“.

„Nemanau, kad Billy galės žaisti, – prieš ketvirtadienio treniruotę sakė „Olympiakos“ treneris Davidas Blattas. – Nei jis, nei Janis Strelnieks nerungtyniaus. Turime su tuo susitaikyti. Nesmagu, kad tai nutinka dabar, per paskutines kelias savaites. Reikia tiesiog dirbti ir rasti būdą žaisti nekreipiant dėmesio, kas gali ar negali žaisti.“

Spanoulis praleido dvejas praėjusios savaitės rungtynės ir „Olympiakos“ jose pasidalijo po pergalę – namie įveikė Miuncheno „Bayern“, bet išvykoje neprilygo Las Palmo „Gran Canaria“.

Anot Blatto, dviejų žaidėjų iškritimo jis negali naudoti kaip pasiteisinimo dėl pralaimėjimo.

„Su Miunchenu sužaidėme puikiai ir be jų, – sakė Blattas. – Nepavyko ketvirtadienį, bet tai nėra kažkas, dėl ko mes galėtume teisintis. Parodėme, kad galime žaisti tokioje situacijoje, ir turime tai padaryti rytoj.“

„Olympiakos“ mačą su „Žalgiriu“ įvardija kaip sezono finalą. Turėdami 14 pergalių ir tiek pat pralaimėjimų, Pirėjo klubo krepšininkai kovoja dėl vietos atkrintamosiose ir pergalė rytoj jiems būtina. Kauniečiai turi vienu laimėjimu mažiau ir kvėpuoja „Olympiakos“ į nugaras.

„Tai iš esmės – gyvenk arba mirk rungtynės“, – sakė Axelis Toupane'as.

Toupane'as praleido pirmąsias tarpusavio rungtynes Kaune, kai jo dabartinė komanda žaidė pieš buvusią. Tąkart „Žalgiris“ laimėjo 83:75.

„Olympiakos“ solidžiai rungtyniavo pirmoje sezono pusėje ir po 19 turų užėmė penktąją turnyrinės lentelės vietą (12-9). Visgi per paskutinius devynis turus buvo iškovotos tik dvi pergalės ir taip „Olympiakos“ nusirito iki devintosios vietos.

Kas nutiko?

„Tai buvo sudėtingas periodas, nežaidėme geriausio krepšinio, tačiau dar turime galimybių, sezonas nebaigtas ir galime pasiekti savo tikslus, – sakė Toupane'as. – Pastarąją savaitę gerai treniravomės ir, jeigu laimėsime dvejas likusias rungtynes, pamiršime tas paskutinių savaičių problemas.“

Jeigu „Olympiakos“ paskutiniu metu krenta, tai „Žalgiris“ – kyla. Kauniečiai iškovojo keturias iš eilės pergales ir penkias – per paskutinius šešis mačus. Pagerėjęs jų žaidimas nepraslydo pro akis ir Blattui.

„Paskutiniu metu jie žaidžia geriau ir akivaizdu, kad turi daug gerų žaidėjų, kurie gerai rungtyniauja kartu. Mes turėsime būti geriausi, kad juos įveiktume“, – sakė Blattas.

Mačas tarp Graikijos ir Lietuvos ekipų – penktadienį 21.30 val.



Komentarai:

kazin
ar ir Zalgiriui verta plesytis del astuntuko, jei ten be sansu sukovot su cask, fene ar realu...
2019-03-28
-6
Atsakyti
Zalgiris
Rudy Fernandez kosminiu metimu išplešia pergalę prieš Panathinaikos. Kaip suprantu Žalgiriui labai gerai, ar ne?

Ačiū, Rudžiui, nors nelabai norisi tai sakyti, bet tenka.
2019-03-28
+4
Atsakyti
eurolyga
Armani 34-42 fenerbache
2019-03-28
Atsakyti
pao
pagal zaidima akivaizdziai laimes: turi daug daugiau noro nei realas; del milano kol kas nelabai aisku i kuria puse pakryps rungtynes. Zalgiris gali tik guostis, kad pora rungtyniu prakiso keliais taskais, o dabar turi stebet kitus macus ir priklausyt nuo svetimu rezultatu
2019-03-28
+3
Atsakyti
eurolyga
Pao 26-14 real maccabi 21-9 canaria
2019-03-28
-9
Atsakyti
na
Oly labai pavijinga ir klastinga komanda - ypač kai žaidžia savo senoje daržinėje...
2019-03-28
+12
Atsakyti
Panzer
As rimtai nesuvokiu kam taip akcentuot olg zal rungtynes jeigu tirai siandien zalgirio likimas sprendziasi armanis laimi ir panatinaikos laimi, viskas jokiu sansu nebera..
2019-03-28
-5
Atsakyti
abcdef
Bloga zinia zalgiriui nes tas spalinis tik kenkdavo komandai :D nu nieko reik imt pergale be jokiu kalbu
2019-03-28
-2
Atsakyti
Pastebejau
Kad labai jau daug kas nusiteike , kad cia bus uztikrinta pergale, bet dazniausiai po tokiu nuotaiku ir pralaimime. Ne veltui lazybininku koefixientas u OLY daug mazesnis..
2019-03-28
+12
Atsakyti
Be komandos veido...
...dar nereiškia, kad be „kiaušinių“
2019-03-28
+9
Atsakyti
Jaska
ten visi susimoke . bijo zaliu nes prisimena ka jie padare pernai.plius pamate kad zali pradejo rodyti pernyksti zaidima.
2019-03-28
-9
Atsakyti
a_White37
bus vis tiek velniskai sunku
2019-03-28
+5
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 15

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.