Žaidėjų mentalitetu pasidžiaugęs Jasikevičius: „Galbūt tik galvos nelabai veikė“

Jonas Lekšas
„BasketNews.lt“
2019-03-31 19:54

Kauno „Žalgiris“ prieš lemiamą mūšį Eurolygoje iškovojo pergalę vietiniame čempionate – Lietuvos krepšinio lygos (LKL) rungtynėse kauniečiai 85:63 palaužė Panevėžio „Lietkabelio“ krepšininkų pasipriešinimą.

Lietuvos čempionai triuškinamą pranašumą susikrovė antroje mačo dalyje, kurią laimėjo 52:32. „Žalgirio“ strategas Šarūnas Jasikevičius pasidžiaugė geresniu komandos žaidimu po pertraukos bei pratęsta pergalių serija.

„Pradėjome rungtynes vangokai, bet vėliau pradėjome demonstruoti geresnį krepšinį ir smagu, kad pavyko pratęsti pergalių seriją“, – po mačo kalbėjo kauniečių vyriausiasis treneris.

Fotogalerija

„Lietkabelis“ šį sezoną LKL vidutiniškai įmeta po 81,2 taško, tačiau sekmadienio vakarą surinko 63 taškus. Jasikevičius pasidžiaugė savo auklėtinių darbu gynyboje.

„Manau, kad šiandien problemos buvo toliau nuo krepšio nei prie jo. Žinoma, jie pasinaudojo mūsų kai kuriomis bėdomis. Vienintelė problema, kad darėme daug pasikartojančių klaidų, todėl buvo šiek tiek neramu. Dauguma rungtynių koncentruojamės labiausiai į perimetro žaidėjus ir manau, kad šiandien pavyko juos pristabdyti, ką parodo praleisti 63 taškai ir prastas varžovų pataikymo procentas“, – džiaugėsi Jasikevičius.

Prieš kitos savaitės lemiamą mūšį Eurolygoje su Madrido „Real“ Jasikevičiui pavyko paskirstyti žaidėjams minutes – ilgiausiai rungtyniavęs Deonas Thompsonas ant parketo išbuvo 22 minutes. Vis dėlto kauniečių vairininkas to nesureikšmino.

„Nemanau, kad tai bus labai svarbu. Rytoj krepšininkai turės laisvą dieną ir bus laiko atsistatyti.

Žinojome, kad varžovas rimtas ir turėjo daug laiko pasiruošti, todėl nesitikėjome lengvų rungtynių. Manau, kad žaidėjai išėjo į aikštę su tinkamu mentalitetu, nes žinojo, kad su Panevėžiu laukia sunki dvikova, galbūt tik galvos nelabai veikė. Tikrai emociškai sunku, nes turėjome ilgą kelionę, reikia suprasti ir žaidėjus“, – paklaustas, kiek svarbu rungtynėse buvo paskirstyti žaidėjams minutes, sakė Jasikevičius.

Komanda vis dar verčiasi be traumuoto Pauliaus Jankūno, o kuomet kapitoną vėl bus galima pamatyti ant parketo – neaišku.

„Neaiški“, – paklaustas, ar puolėjo patirtos traumos situacija pasidarė aiškesnė, lakoniškai atsakė Šaras.



Komentarai:

del jankuno
Bet kaip negi nieks neaisku del jankuno ka daktarai sako nors atrodo kad nejauciam kad nera jankuno
2019-03-31
-1
Atsakyti
suprantama
Po penktadienio runktyniu nebuvo lengva gerai nusiteikt svieziom galvom
2019-03-31
+8
Atsakyti
Antanas
Prasideda chroniaus atmazai
2019-03-31
-19
Atsakyti
Antanas
Prasideda chroniaus atmazai
2019-03-31
-11
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 6

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.