Išprievartavimo skandalo detalės: pas Porzingį ėjo autografo, kaltina primušus ir tikėjosi pinigų

2019-04-01 20:26
Nuotr.: AP – Scanpix
Nuotr. AP – Scanpix

Išprievartavimu kaltinimo Kristapo Porzingio skandale aiškėja vis daugiau detalių. ESPN skelbia gavusi eilę tekstinių žinučių tarp Latvijos superžvaigždės ir 29-erių moters bei taip pat elektroninių laiškų tarp tariamai nukentėjusios ir buvusios krepšininko komandos Niujorko „Knicks“.

Moteris kontaktą su „Knicks“ administracija užmezgė spalio pabaigoje, o jis truko, anot turimos informacijos, iki lapkričio pradžios. Per tą laikotarpį Niujorko policijai nebuvo perduoti jokie kaltinimai. „Knicks“ bendravimą su į juos besikreipusia moterimi užbaigė ją nukreipdami į Porzingiui atstovaujančius žmones.

Remiantis tekstinėmis žinutėmis ir elektroniniais laiškais, ESPN nurodo, jog moteris po kol kas tariamai 2018-ųjų vasarį įvykusio išprievartavimo norėjo toliau tęsti romantiškus santykius su Porzingiu. Tuo pačiu ji norėjo, kad latvis laikytųsi duoto žodžio padengti jos brolio studijas, kurių kaina siekė 68 tūkst. JAV dolerių.

Kristaps Porzingis

Kristaps  Porzingis
Komanda: New York Knicks
Pozicija: PF, C
Amžius: 23
Ūgis: 221 cm
Svoris: 109 kg
Gimimo vieta: Liepoja, Latvija

Porzingio ir moters akistata įvyko 2018-ųjų vasario 6 dieną, praėjus vos keletai valandų nuo rungtynių, kuriose buvęs „Knicks“ puolėjas patyrė sunkią kryžminių raiščių traumą. Tame pačiame pastate gyvenusi mergina tuomet pas latvį į butą atėjo su intencija gauti Niujorke kylančios žvaigždės autografą. 

Bendraudama su „Knicks“, moteris šį susitikimą apibūdinimo kaip labai agresyvų. Jame, pasak nukentėjusios parodymų, krepšininkas sutiko pasirašyti susitarimą sumokėti 68 tūkst. JAV dolerių. Porzingio advokatas ESPN teigė tikintis, jog pasirašytas dokumentas yra suklastotas. Su moteriai atstovaujančiu advokatu ESPN susisiekti nepavyko.

„New York Post“ skandalu tapusią žinią pranešė šeštadienį. Anot pranešimo, moteris kaltinimus krepšininkui išrėžė ketvirtadienį, o pats išprievartavimas įvyko vasario 7-osios ankstyvų rytą. Policija nepatvirtino ESPN žurnalistams, ar jau yra pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Moters tekstinės žinutės su Porzingiu taip pat atskleidžia, jog po minėto ryto ji toliau prašė krepšininko intymiai praleisti laiką. Su kai kuriomis žinutėmis Dalaso „Mavericks“ krepšininkas gavo ir intymias merginos nuotraukas.

Lieka neaišku, ar jiedu dar turėjo lytinių santykių po tariamo išprievartavimo, kadangi ESPN nėra tikra, kiek dar tęsėsi susirašinėjimas. Pagal tai, ką pavyko gauti ESPN, moteris pamažu rodė vis didesnį nusivylimą, jog iš pradžių draugiškai bendravęs Porzingis vėliau pradėjo vis mažiau atsakinėti į tekstines žinutes. 

Nuotr. AFP – Scanpix

Spalio mėnesį siųstose žinutėse „Knicks“ komandai mergina prašė jai padėti atgauti 68 tūkst. JAV dolerių ir tuo pačiu nurodė dar daugiau situacijos detalių. Remiantis ja, Porzingis pasikvietė merginą pas save, taip pat atviravo esantis išgėręs.

„Aš visai paprasta. Aš jau esu su naktiniais ir šlepetėmis“, – atsakė moteris.

Situacija kelia dar daugiau klaustukų, kadangi ranka rašytame laiške, kurį mergina nurodė kaip kontraktinį susitarimą su Porzingiu, krepšininko vardas yra parašytas netaisyklingai – vietoj Kristaps nurodyta Kristap. Abejojama, ar laiške esantis parašas išvis priklauso pačiam žaidėjui.

Moters spalio 30-osios laiške „Knicks“ komandai dar nurodė, jog krepšininkas ir smurtavo – mergina prarado dalį plaukų ir patyrė nosies kremzlės lūžį, kai „jis pakartotinai smūgiavo“. Už nosies korekciją jai teko susimokėti 10 tūkst. JAV dolerių. 

„Knicks“ komandos taip pat buvo prašoma padėti grąžinti Porzingiui pilkos ir oranžinės spalvos juostelėmis papuoštas šlepetes, kurios liko merginos namuose. Ji pati apie paliktus daiktus informavo ir patį krepšininką.

Niujorko klubo atstovai sekmadienį atsisakė komentuoti šią situaciją. „Mavericks“ vyr. treneris Rickas Carlisle’as teigė, jog Porzingis šiuo metu nėra su komanda, nes toliau individualiai dirba Dalase. Anot specialisto, jam mesti kaltinimai nesuvaržys žvaigždės galimybių treniruotis. 

Carlisle’as pridėjo, jog Porzingiui bus leista atsiskirti nuo komandos, jeigu latvis to pareikalaus. 

NBA žaidėjų asociacijos direktorė Michele Roberts sekmadienį išplatino pranešimą, jog kaltinimai Porzingio atžvilgiu yra žinomi ir kad asociacija palaiko Porzingį.



Komentarai:

D.
Aiškiai barakudos su storoja, kuriai reik pasipelnyt. Ale taip gerai "išprievartavo", jog net vėliau dar nuogas fotkes Porzingiui siuntinėt. Na jau, kas gali patikėt šia istorija? Skvernelis ir jo fanai nebent - idiotai.
2019-04-02
+1
Atsakyti
Gazas
visa situacija sudina kuria pamirš visi. .. tik pačio porzing\'io karjeroje vėliau bus dėmių ...
2019-04-02
+3
Atsakyti
Vėjai
Supi*ta kiaunė
2019-04-02
+13
Atsakyti
R
Vejai. Kaip su plysusiais kryzminiais raisciais dar butu noro prisigert ir dar merga uzverst. Visiska nesamone.
2019-04-02
+7
Atsakyti
Gytis
Gal ties čia jau ir baikit šitą istorija. Nes čia visiškas FAKE o jum bile rašyt
2019-04-02
-4
Atsakyti
Ok, paaiškinkit man durnam, kaip šiais laikais išprievartavimas veikia? ;D Nes čia tipo ją išprievartavo, ir po to ji panoro su juo santykių kažkokių, sms ir nudes siuntinėjo. Tipo įsimylėjo, kol ką prispaudęs ten "prievartavo" ar kame čia reikalas? Porzingiui tai greičiausiai tebuvo vienos nakties nuotykis, ta pamatė kad nepaeis korta, tai tipo tada išprievartavo, bent jau taip babkių pabandys gaut.. Ir išvis tokiom žvaigždėm nedėrėtų dulkintis su kątik sutikta pana. Nu, nes dabar gi populiaru, permiega savo noru, dar greičiausiai pati ir įnicijuoja, o po to tipo išprievartavo... ko tik nepadarys tos kalės dėl babkių,
2019-04-01
+16
Atsakyti
...
Atejo i namus su tikslu gaut parasa ir kad apmoketu mokslus broliui? Akivaizdu kad ne ranka rasyto paraso gaut atejo :D :D Kazkaip is vis labai paini nesisiranti ta jos istorija :D :D Garantuotai liks nieko nepesus, ne pirma tokia istorija nba jau.
2019-04-01
Atsakyti
Dabar tures ženytis kaip darjušas kažkados tai😊
2019-04-01
+15
Atsakyti
Netikiu
kam yra buve truke kryzminiai supranta, kad tada tikrai ne merga parurinti rupi, nes kiekvienas kojos lengvas pasukimas sukelia ziurius skausmus. O coa dar kalba apie vaiksciojima ir t.t netikiu nei kiek
2019-04-01
+16
Atsakyti
Palikite Latviuka ramybėje!!!
2019-04-01
+21
Atsakyti
Anonimas
Kūda Kūda barakūda
2019-04-01
-6
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 15

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.