„Panathinaikos“ tempęs Calathes pripažintas naudingiausiu kovo mėnesio Eurolygos žaidėju

2019-04-01 20:25
Nuotr.: Sputnik – Scanpix
Nuotr. Sputnik – Scanpix

Nickas Calathes vedė „Panathinaikos“ į beveik tobulą kovo mėnesio pasirodymą Eurolygoje, kai ekipa laimėjo keturis susitikimus, o vieną pralaimėjo po metimo paskutinę sekundę. Dėl šios rolės ir sėkmingo asmeninio žaidimo, vedančio Atėnų klubą į atkrintamąsias, gynėjas buvo pripažintas naudingiausiu pirmojo pavasario mėnesio žaidėju.

Calathes, žinomas kaip vienas iš rezultatyvių perdavimų rodiklio lyderių, praėjusį mėnesį darė viską, ko prireikė, kad „Panathinaikos“ išliptų iš sudėtingos situacijos. Kovą Atėnų komanda ne tik sugrįžo į lenktynes dėl atkrintamųjų, tačiau ir beveik užsitikrino vietą kitame etape – viso to įtvirtinimui trūksta tik pergalės prieš autsaiderius – Podgoricos „Budučnost“ krepšininkus.

Per penkerias rungtynes kovo mėnesį Calathes savo vidurkių grafoje užfiksavo dvigubą dublį siekiančią statistiką – vidutiniškai pelnydavo po 14,6 taško, atlikdavo po 10,2 rezultatyvaus perdavimo, atkovodavo po 6 kamuolius, o jo naudingumo rodiklis buvo geriausias visoje stipriausioje Senojo žemyno lygoje – 21,8 efektyvumo balas.

Šį sezoną pelnomi taškai

48%
79,4
Pelno taškų: 79,4
Taiklumas: 47,7%
Vieta lygoje: 7
Geriausias pasiekimas: 102
Blogiausias pasiekimas: 62
Daugiausia pelno: Nick Calathes

30-metis įžaidėjas dvigubus dublius rinko trijuose iš keturių pergalingų susitikimų, o ketvirtojoje akistatoje iki tokio pasiekimo jam pritrūko vos vieno rezultatyvaus perdavimo.

Jis taip pat išgelbėjo „Panathinaikos“ nuo pralaimėjimo Maskvoje, kurioje lemiamą sekundę pataikytas tritaškis išplėšė pergalę prieš CSKA klubą.

Nickas Calathes – naudingiausias kovo mėnesio Eurolygos krepšininkas:



Komentarai:

Ši naujiena dar neturi komentarų. Būk pirmas, išreiškęs savo nuomonę!

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 0

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.