Antrasis NKL pusfinalis: lemiamose kovose pažįstamų trenerių akistata

2019-04-12 14:33
Nuotr.:

Nacionalinės krepšinio lygos finalo ketverto antrajame pusfinalyje šiandien Jonavoje 20 valandą susikaus Marijampolės „Sūduva-Mantinga“ ir „Palangos Kuršiai“. Rungtynes tiesiogiai transliuos Delfi TV.

Šį sezoną komandos tarpusavyje susikovė keturis kartus ir visus sykius pergales šventė namuose žaidusios ekipos.

Paskutinė dvikova Marijampolėje buvo pažymėta užtikrinta „Sūduvos-Mantingos“ pergale 98:80.

Šį sezoną metamos baudos

75%
14,3
Pataiko: 14,3
Taiklumas: 75,3%
Vieta lygoje: 8
Geriausias pasiekimas: 32
Blogiausias pasiekimas: 5
Daugiausia pataiko: Jalen Ross Riley

Ketvirtfinalyje abi komandos įnirtingai kovėsi su savo oponentais. „Sūduva-Mantinga“ serijoje iki 3 pergalių triumfavo 3-2 prieš Joniškio „Delikatesą“, o lemiamas mačas buvo laimėtas po 50 minučių kovos.

„Marijampoliečių serija su „Delikatesu“ buvo įspūdinga, – svetainei „nklyga.lt“ sakė „Palangos Kuršių“ vairininkas Marius Kiltinavičius. – Galima sakyti, kad jiems lemiamose rungtynėse pabaigoje ir pasisekė. Galbūt ne tiek, kiek jiems pasisekė, o kiek Joniškio „Delikatesas“ paleido rungtynes. Jie jau turėjo pergalę savo rankose. Bet dėl to nėra nieko nuostabaus. „Delikatesas“ yra labai stipri komanda.

„Sūduva-Mantinga“ – labai labai stipri komanda. Stipri visose grandyse, visose pozicijose. Labai daug kur galinti kurti puolime ir labai daug turinti galimybių gynyboje. Laukia labai galingas varžovas.“

„Sūduvos-Mantingos“ komandoje rezultatyviausiai žaidžia po 12,7 taško renkantys Aurimas Urbonas ir Edvinas Jezukevičius, virš 10 taškų renka ir Aurimas Kieža, Gediminas Navickas ir Žygimantas Šimonis.

Tuo metu Palangos komanda ketvirtfinalyje vertėsi 8 žaidėjų rotacija bei žaidė vieną įnirtingą mūšį po kito, o galiausiai 3-1 įveikė Molėtų „Ežerūną“.

Neabejotinas palangiškių lyderis yra Jalenas Riley. Jo vidurkiai – 26,4 taško ir 24,1 naudingumo balo – yra geriausi NKL.

Aurimas Majauskas pelno po 13,4 taško ir atkovoja po 7,3 kamuolio, bet jis dėl kelio operacijos žaisti finalo ketverte negalės. Aidas Viskontas vidutiniškai atlieka po 5,5 rezultatyvaus perdavimo ir pagal šį skaičių NKL yra nepralenkiamas.

„Palangos komandoje reikia sustabdyti vieną žmogų (Jaleną Riley – aut. past.), ten daugiau nieko nereikia žiūrėti. Mes su jais jau rungtyniavome keturis kartus ir viskas yra aišku, ką reikia daryti. Reikia sustabdyti vieną žmogų ir viskas. Jeigu pavyks, tai bus teigiamas rezultatas, jeigu nepavyks, tai nežinau“, – pabrėžė „Sūduvos-Mantingos“ vairininkas Rytis Vaišvila.

Marius Kiltinavičius ir Rytis Vaišvila jau yra susikovę NKL lemiamose rungtynėse. Jie 2016-2017 m. sezone su savo komandomis žaidė NKL finale, o tuomet Kiltinavičius dar vadovavo „Sūduvai-Mantingai“, o Vaišvila – Klaipėdos „Naftai-Uni-Akvaservis“.

Tąsyk septynerių rungtynių serija baigėsi Marijampolės klubo ir Mariaus Kiltinavičiaus triumfu 4-3.

Dabar šie treneriai vėl stos į kovą vienas prieš vieną. Marius Kiltinavičius turi galimybę trečiąjį kartą laimėti NKL ir tapti daugiausiai titulų pirmenybėse iškovojusiu strategu – jis triumfavo ne tik 2017, bet ir 2016 metais.

Tuo metu Rytis Vaišvila Kiltinavičių gali pavyti pagal titulų skaičių. „Sūduvos-Mantingos“ vairininkas savo kraityje turi 2015 metų NKL nugalėtojų trofėjų.

Marijampolės „Sūduvos-Mantingos“ ir „Palangos Kuršių“ akistata NKL pusfinalyje – šiandien 20 val. Jonavoje. Tiesioginę transliaciją stebėkite per Delfi TV.

Nepraleiskite NKL finalo ketverto savaitgalio Jonavoje! Bilietus rasite čia.

Renginio programa:

Balandžio 12 d. (penktadienis)

  • 17 val. Šakių „Vytis“ – „Telšiai“
  • 18.50 val. „Mantinga-Oro karaliaus" konkursas
  • 20.00 val. Marijampolės „Sūduva-Mantinga“ – „Palangos Kuršiai“

Balandžio 13 d. (šeštadienis)

  • 12 val. Rungtynės dėl III vietos
  • 13.50 val. „SB Lizingas-Snaiperio" konkursas
  • 15.15 val. Rungtynės dėl I vietos
  • 17 val. Apdovanojimų ceremonija


Komentarai:

Ši naujiena dar neturi komentarų. Būk pirmas, išreiškęs savo nuomonę!

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 0

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.