Antrasis pusfinalis: ambicingųjų „Kibirkšties“ ir „Vilkmergės“ ekipų susirėmimas

2019-04-13 14:14
Nuotr.: Augustas Didžgalvis

MultiGyn Moterų lygos finaliniame ketverte Kėdainių arenoje dėl antrojo kelialapio į finalą susikaus Vilniaus „Kibirkšties“ ir Ukmergės „Vilkmergės“ komandos. Sostinės klubas tarp keturių stipriausių pateko iš pirmosios pozicijos reguliariajame sezone, tuo metu „Vilkmergė“ – iš ketvirtosios vietos. Šių ekipų akistatą nuo 17.30 val. tiesiogiai transliuos moterulyga.lt ir oficialus lygos puslapis „Facebook“ platformoje.

Reguliarųjį sezoną laimėjusi „Kibirkštis“ prieš ukmergiškes pirmajame etape laimėjo keturis susitikimus, tačiau Baltijos čempionato ketvirtfinalio serijoje vilnietėms teko gerokai paplušėti, jog įveiktų ambicingosios Gitauto Kievino kariaunos barjerą. 

„Varžovas – kietas riešutas, – apie savo oponentes tinklalapiui „Moterulyga.lt“ atsiliepė „Kibirkšties“ vyr. treneris Algirdas Paulauskas. – Jos niekada nepasiduoda, žaidžia nuo pirmos iki paskutinės minutės, turi patyrusią įžaidėją Gabrielę Šulskę, kitos žaidėjos jau irgi yra įgavusios patirties ir yra tapusios čempionėmis. „Vilkmergės“ komandoje matosi gera kovinė dvasia.“

Vilniaus Kibirkštis
Ukmergės Vilkmergė
43%
1 vieta
Metimai iš žaidimo
41%
4 vieta
43,88
1 vieta
Atkovoti kamuoliai
39,38
3 vieta
18,88
2 vieta
Rezultatyvūs perdavimai
16,00
4 vieta
11,38
1 vieta
Perimti kamuoliai
9,88
4 vieta

„Vilkmergė“ pirmajame serijos susitikime savo aikštėje 68:65 įveikė „Kibirkštį“, o antrose rungtynėse didžiąją susitikimo dalį laikė iniciatyvą savo rankose. Visgi vilnietės tiksliau sužaidė lemiamais momentais, panaikino serijoje turėtą deficitą ir žengė į Baltijos čempionato finalinį ketvertą. 

Nuotr. Augustas Didžgalvis

Iki tos serijos pradžios Paulauskas Vilniaus komandos vyr. trenerio poste buvo pradirbęs kiek daugiau nei savaitę, tačiau šiam specialistui tai buvo puiki proga įsitikinti, kokio pajėgumo yra dabartinė pusfinalio varžovė.

„Pirmą kartą susidūriau su komandomis, nepasakyčiau, kad kažkuo nustebino, mes irgi žaidėme su nuostoliais, neturėjome visų žaidėjų, – išskyrė Paulauskas. – Kitas dalykas – kiekviena diena yra nauja, kiekvienos rungtynės yra naujos ir jos nebūna nė kiek panašios. Pusfinalio rungtynės turi savas taisykles ir neatspėsi, kas čia laimės.“

Kievino vadovaujama komanda arti „Kibirkšties“ eliminavimo sykį jau buvo, tačiau tuomet buvo žaidžiama dvejų rungtynių serija. Šį kartą Kėdainiuose viskas spręsis vos vienose rungtynėse, kuriose, pasak trenerio, rezultatą lems iki paskutinių minučių pademonstruota žaidimo branda.

„Vilniuje paleidome rungtynes iš savo rankų trečiajame kėlinyje, leidome joms pabėgti labiau nei buvo galima leisti ir buvo sunku sugrįžti. Tačiau mano mergaitės parodė didelį charakterį, ryžtą ir grįžo į rungtynes. Tada jau nesuveikė šaltas protas, ko būtent tikiuosi sulaukti šiandien. Kurios sugebės išlaikyti šaltus nervus, tos ir laimės rungtynes“, – komentavo Kievinas. 

Kam „Vilkmergės“ specialistas patikėtų paskutinį metimą, jei rungtynės spręstųsi paskutinės jo ekipos atakos metu?

„Neakcentuoju pavienių žaidėjų, turiu tikrai pajėgų startinį penketą, – pabrėžė Kievinas. – Gal kiek daugiau norėčiau iš atsarginių žaidėjų, kai jos būna per savo laiką aikštėje. Bet visoms penkioms žaidėjoms ir toms pačioms atsarginėms galėčiau drąsiai paskirti paskutinį metimą. Kuri jaustųsi gerai ir pakeltų ranką tuo metu, tai ir paskirčiau.“

„Kibirkšties“ komandą viso sezono metu į priekį veda Gabija Meškonytė ir Morgan Pullins, atitinkamai fiksuojančios 16,5 ir 13,6 taško vidurkius. Vilniečių puolimui užtikrintai vadovauja po 5,3 rezultatyvaus perdavimo išdalijanti Dalia Donskichytė, po 4,6 perdavimo atlieka Justina Kraujūnaitė.

Prie šio branduolio sėkmingai prisijungė kovo pradžioje į Vilnių atvykusi aukštaūgė Deja Middleton. Solidžiai pirmenybėse debiutavusi puolėja vidutiniškai renka po 16,5 taško, 10,3 atkovoto kamuolio ir 20,3 naudingumo balo. 

„Pagrindiniai akcentai bus ant aukštaūgių krepšininkių, jų priekinė linija yra labai pavojinga, iš gynėjų paskutiniu metu Donskichytė buvo neblogoje formoje, ją reikėtų stabdyti. Pagrinde keturios žaidėjos, kurios yra labai vertos dėmesio: Meškonytė, Pullins, Donskichytė ir Middleton. Joms būsime paruošę specialias priežiūras ir bus matyti, kaip seksis visa tai padaryti.

Middleton palieka tikrai neblogą įspūdį. Aišku, ne mano reikalas, bet galbūt yra mažai išnaudojama, daugiau ji susirenka kamuolius puolime ir pati pelno taškus. Ką ji pridėjo „Kibirkšties“ komandai, tai – kovą dėl atšokusių kamuolių: tiek puolime, tiek gynyboje. Tai – jos arkliukas kol kas. „Kibirkšties“ krepšininkės nebijo atakuoti krepšį, nes turi didelius šansus vėl pasiimti kamuolį į savo rankas“, – įžvalgomis dalijosi Kievinas.

„Vilkmergės“ puolime žiba geriausiai dėl atšokusių kamuolių lygoje kovojanti Kourtni Perry, vidutiniškai atkovojanti po 10,3 kamuolio, pelnanti po 12,3 taško ir renkanti po 15,3 naudingumo balo. Klaudija Serkevičiūtė fiksuoja 12,2 taško rezultatyvumą bei atlieka po 3,8 rezultatyvaus perdavimo, tuo metu patyrusi Šulskė įmeta po 11,5 taško, išdalija po 3,3 rezultatyvaus perdavimo ir atkovoja po 3,4 kamuolio.

„Kibirkšties“ ir „Vilkmergės“ mūšis Kėdainių arenoje prasidės 17.30 val. Jį tiesiogiai transliuos moterulyga.lt ir oficialus lygos puslapis „Facebook“ platformoje.

Finalo ketverto programa:

Balandžio 13 d. (šeštadienis)

  • 15 val. Kauno „Aistės-LSMU“ – Klaipėdos „Fortūna“ 
  • 17.30 val. Vilniaus „Kibirkštis“ – Ukmergės „Vilkmergė“

Balandžio 14 d. (sekmadienis)

  • 11 val. „Nike“ Vikruolių taurės finalas
  • 15 val. rungtynės dėl III-osios vietos
  • 17.30 val. finalas 
  • 19.30 val. apdovanojimai


Komentarai:

Ši naujiena dar neturi komentarų. Būk pirmas, išreiškęs savo nuomonę!

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 0

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.