LKF pozicija dėl Adomaičio ir Motiejūno konflikto: „Palaikysime trenerį, rezultatai kalba už save“

2019-04-15 12:31
Nuotr.: Fotodiena.lt
Nuotr. Fotodiena.lt

Kone pusantrų metų besitęsiantis Dainiaus Adomaičio ir Donato Motiejūno konfliktas vis dar nejuda iš vietos. Panašu, kad šioje situacijoje savo trigrašio kišti nežada ir Lietuvos krepšinio federacija (LKF).

Duodamas interviu „krepsinis.lt" redaktoriui Laurynui Butkauskui, LKF generalinis sekretorius Mindaugas Špokas išdėstė formalią poziciją.

„Krepšinio federacija palaikė ir palaikys trenerį, kuris puikiu darbu atvedė komandą į pasaulio čempionatą. Atrankos rezultatai – 11 pergalių per 12 rungtynių, kalba patys už save. <...>

Donatas Motiejūnas

Donatas  Motiejūnas
Komanda: San Antonio Spurs
Pozicija: PF, C
Amžius: 28
Ūgis: 213 cm
Svoris: 120 kg
Gimimo vieta: Kaunas, Lietuva

Esminis dalykas federacijai yra trenerių štabo nuomonė. Jų sprendimas ir bus – kviesti Motiejūną ar nekviesti. O jeigu trenerių štabui reikės mūsų pagalbos, visada padėsime“, – sakė jis.

Pats Motiejūnas neseniai „24sek.lt“ laidoje apie savo santykius su LKF kalbėjo abstrakčiai.

„Visas šitas reikalas išsemtas. Kiek galima kalbėti apie tą patį? Veiksmai kalba geriau už tūkstančius žodžių“, – paklaustas, ar Kinijoje buvo susitikęs su LKF atstovais, teigė dabar San Antonijaus „Spurs“ marškinėlius vilkintis puolėjas.



Komentarai:

Anonimas
LKF - kitokio atsakymo ir nesitikėjau, vienintelė jų pozicija tokia pati. Bekiaušiai jie. Didžiausia svajonė, kad sabonis atsipistu su visais savo draugeliais iš ten ir daugiau nebekankintu ir nebetraumuotų Lietuvos krepšinio. Saboni, buvai geras krepšininkas, bet bačkoj smegenų neturi, kiaušus irgi dežutėje laikai turbūt. Tai būk malonus, arba susirask dežute ir tvarkyk reikalus, arba susirink savo "turtą" draugelius ir palikit darbą tiems, kas moka dirbt ir turi vizija.
2019-04-15
+27
Atsakyti
tiesa tokia
tie zmones,kurie tikraja tiesa kas ivyko sitoj situacijoj Adomaitis,federacija,Kapitonas Kalnietis visi akivaizdziai turi dieeliu priekaistu Motiejunui...bet atsako profesionaliai nesimetydami kaltinimais,o tik duodami uzuominu.Mna tai pasako viska ka reik zinot sitoj situacijoj,Donatas yra aiskiai prisidirbes ir abejoju at net kiti zaidejai noretu ji matyt rinkitnei...Galetu leist pagrindiniam 7-8 zaidejam leist balsuot ir lai jie nusprendzia Dmo likima,jei pagrindiniai zaidejai nenori tokio charakterio rubinej reiskia jo tikrai ir nereikia.Nes bukim biedni ir tiesingi,tik DMo tik garsi pavarde,bet realiai nieko neparadoes zaisdamas rinktinei...Toks Jankunas kur kas geriau losdavo toj pozicijoj...
2019-04-15
+8
Atsakyti
Ag
O ka jie palaikys? Zinoma savo statytini. O objektyviai ziurint, ne vienas nevertas but rinktinej. Vienas yra visiska vidutinybe kaip treneris, kitas rinktinei nereikalingas del savo charakterio ir poziurio
2019-04-15
+4
Atsakyti
viska pasako
Viska pasako tas,kad net zaidejai negerbia adomaicio,kiek tekia bendraut su zaidejais tai visi negerbia, jokios pagarbos is vieno ar kito zaidejo,
2019-04-15
-8
Atsakyti
:DDd
rezultatai kalba uz save :DDD atrankoj 11 pergaliu is 12 :DDD europos cempionate fiasko patirtas kokio dar nebuve turbut o cia apie atrankas spangsta :DDDD cia bet kuris treneris butu patekes i pc
2019-04-15
+20
Atsakyti
qww
neprofesonalu is LKF puses pasirinkti palaikoma puse, taip neturetu buti. Turetu jie susodinti abi puses prie vieno stalo ir ziureti ar imanoma sia situacija isspresti. Jeigu ne, tai ne tebunie. Bet ka dabar LKF daro yra palaikydama viena puse be bandymo suprasti antra puse - yra labai netaktiska. Va cia ir pasirodo, tas visas LKF veidas, visi matom, kad jie nedirba Lietuvos krepsinio labui, visi tik kedes issidaline, treneriu postus dalina saviems nesvarbu ir t.t. Zodziu savotiska mafijine organizacija.
2019-04-15
+12
Atsakyti
Nėra logikos
Aij jo, kam reikialingas 3 pajėgiausias lietuvos žaidėjas i rinktinę, kai vienas is centrų , gudaitis nežais ? Paimsim kokį brendžių, todel kad jis is ryto komandos
2019-04-15
+28
Atsakyti
LKF mafija tarė žodį. Dėl vieno tikrai LKF funkcionieriai teisūs rezultatai patys kalba už savę. Vakar rytule vos vos išnešė sveiką kailį o visai nesenai gavo į snukį nuo Neptūno. Oj nekantriai laukiu akistatos su Kanada Australija ir greitai išnyks LKF pozityvas. Jeigu visi žaidėjai būtų tikrai sava chebra ignoruotu Ablomatį ir nevyktų į rinktinę. Galėtų vienas žaisti
2019-04-15
+2
Atsakyti
Adekvatus
teko girdeti kad adomaitis be autoriteto rinktinei. ar toki treneri mes norim turet? nemanau
2019-04-15
+2
Atsakyti
Garazas
Ir siaip LKF teiginys, kad palaikysim treneri, nes laimejo 11is12 atrankos varzybu yra visiskai nesusijas su problema kuri yra, problema yra santykiai tarp zaidejo ir trenerio, tai jei motiejunas butu metes po 30pts rinktinei, o adomaitis viska pralaimejas tada palaikytu motiejuna? Ju pozicija net nera logiska.
2019-04-15
+17
Atsakyti
ewt
Prisiminkime Galdiko ir Adomaičio konfliktą, kai neregistruodavo Galdiko dėl to, kad tam iki tol nedavė žaisti ir sau leido išdrįsti susirasti kontraktą Rumunijoj.

Tai Galdikas, Motiejūnas, Sutton, dar būnant žaidėju, į galvą varžybų metu gavęs teisėjas. Ar tikrai vis kiti kalti?

O federacija yra bailiai. Susėstų visi pasikalbėti ir rastų sprendimą. Pažiūrėsiu, ką sakys po Čempo, kai rezultatai irgi kalbės už save.
2019-04-15
+20
Atsakyti
Minutele
...Kaip sakote? Vos ne vos issteneta pirma vieta zaidziant pries visokias Vengrijas ir Olandijas yra kazko vertas pasiekimas? Zinai, Spokai, kur dar rezultatai kalba patys uz save? Ogi Ryte. Sitas "genijus" su tokiomis komandomis kaip Juventus ar Siauliai malasi kaip su lygiu. Pasirodymas Eurocup\'e apgailetinas. Tas ketvirtfinalis ne rezultatas, kai zinai, koks salyginai lengvas buvo kelias iki jo. Pasaulio cempe tokie bajeriai nepraeis. Tfu kaip sitos mafijos pradedu nemegti. Sumauti krepsinio Skverneliai. Jei Adomaitis pralaimes Senegalui, galit nebegrizti.
2019-04-15
+7
Atsakyti
sdf
tikrai rezultatai "puikus" pradedant 2016 olimpinemis, jei ir siemet fiasko, po to nepatenkam i olimpines, 4 fiasko is eiles :)))
2019-04-15
+7
Atsakyti
RP
Viska ant trenerio suversti lengviausia :) Nepaeis cempe - atleis treneri, sakys va jis kaltas cia kad praloseme.
2019-04-15
+3
Atsakyti
ewt
Jei neima kovoje už Tėvynės garbę šio žmogaus, gal galės manęs nekviesti privalomai tarnybai už Tėvynę į kariuomenę, nes irgi galėčiau gadinti atmosferą?
2019-04-15
+6
Atsakyti
Garazas
LKF nera profesionalu rinktis betkuria puse, turetu buti bent bandoma isspresti konflikta ir kalbetis su abiem pusemis kartu susedus prie stalo, tiek adomaitis tiek motiejunas cia rodo ambicijas juolab, kai matem kas ryte dejosi su suttonu, tik parodo, kad adomaitis neturi tinkamu igudziu bendraujant su sukaus charakterio zaidejais, manau konfliktas butu lengvai isprestas jei tiesiog visi atsisestu ir pasikalbetu tarpininkaujant LKF, o dabar LKF visiskai neatlieka savo darbo ir i viska ziuri per krastutinumus arba donatas nezaidzia arba adomaitis netreniruoja, Sabonis buvo ispudingas krepsininkas, bet visiskai neturi kompetencijos ir "kiausu" eiti tokias pareigas, perdaug sovietinis mentalitetas ir svogerizmas LKFe.
2019-04-15
+17
Atsakyti
Anonimas
atranka tai atranka, bet rezultatai 2017 tikrai nebuvo patenkinami
2019-04-15
+15
Atsakyti
Spec naz
šaunuoliai LKF, kad palaiko trenerį. Respect. Neverta griauti visos komandos klimato, dėl žaidėjo kuris nelabai ką turi pasiūlyti rinktinei.
2019-04-15
-5
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 58

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.