Jasikevičius: „Per 48 valandas turime atrasti, kas yra tarp dviejų kojų“

Jonas Miklovas
„BasketNews.lt“ iš Stambulo (Turkija)
2019-04-16 23:13
Nuotr.: „BasketNews.lt“/D.Lukšta
Nuotr. „BasketNews.lt“/D.Lukšta

Rekordai ir antirekordai yra tam, kad būtų pagerinti, įsitikinęs Šarūnas Jasikevičius. Todėl Kauno „Žalgirio“ strategas nesureikšmino fakto, kad jo auklėtiniai pirmosiose Eurolygos ketvirtfinalio serijos rungtynėse sužaidė nerezultatyviausias visų laikų klubo rungtynes.

Po triuškinamo pralaimėjimo Jasikevičius prisiėmė atsakomybę sau ir kelis kartus pakartojo, kad per 48 valandas komanda turi pakeisti savo veidą.

„Atsitiko tai, ko mes treneriai labiausiai bijojome, – po mačo Stambule sakė Jasikevičius. – Turime prisiimti atsakomybę, ypač aš, kad neprivertėme žaidėjų suprasti, kad šiandien viską lems fizinis kontaktas, kuriuo mus „Fenerbahče“ tikrai pranoko. Momentais ne iki galo išaiškinome, kur galime juos nubausti. Dabar turime 48 valandas padaryti tą darbą geriau.“

Rungtynių žaidėjas

Taškai
16
Naudingumas
14
Dvitaškiai
71%
5/7
Tritaškiai
50%
2/4

– Daviesas, Thompsonas ir Kavaliauskas surinko neigiamus rodiklius. Kaip juos „Fenerbahče“ sustabdė?
– „Fenerbahče“ žaidė pagal savo taisykles, mes kaip treneriai nesugebėjome išaiškinti, kur galime juos atakuoti ir su kokiu intensyvumu reikia žaisti atkrintamąsias. Bandysime tą padaryti geriau.

– Dažnai kamuolio net nepavykdavo įmesti į baudos aikštelę. Ar tai buvo „Fenerbahče“ gynybos nuopelnas?
– Galvoju, kad taip. Galvoju, kad žaidžia dvi komandas ir mes su tuo jau turėjome problemų antrose rungtynėse čia (sausį). Žaidėjams tai rodėme, bet užlipome ant to paties grėblio. Turime 48 valandas atsigauti ir suprasti, kad tikrai yra vietų, kur juos nubausti. Sąžiningai negalvoju, kad mes daug ką keisime, ir kad jie daug ką keis. Mano žaidėjų įtikinimas turi būti geresnis ir žaidėjai turi priimti geresnius sprendimus.

– Kiek „Fenerbahče“ pridėjo intensyvumo, lyginant su reguliariu sezonu?
– Jie visą laiką intensyviai. Jie visą laiką pasiruošę, žinome, kad detalės bus labai svarbu, kad kiekvienas puolimo paruošimas labai svarbu, nes jei neparuoši, jie tave išstumia iš puolimo. Sąžiningai, daug kas, kas buvo rodyta ir akcentuota, tai ir įvyko. Aišku, žiūrėsime video, nemanau, kad jis bus kitoks nei tai, ką rodėme prieš seriją. Vėlgi – turime 48 valandas pakeisti savo veidą ir atrasti, kas yra tarp dviejų kojų.

– Pusantro kėlinio dar laikėtės dėl solidžios gynybos, bet tada ji sugriuvo. Kas tada lėmė „Fenerbahče“ spurtą?
– Sunku pasakyti. Rungtynės yra 40 minučių ir prieš mus, deja, yra komanda, kuri labai moka nubausti už klaidas. Turi būti 40 minučių susikaupęs ir kiekvienas žaidėjas turi kažką įnešti. Man, labai gaila, kad turėjome daug laiko pasiruošti, ruošėmės 3-4 dienas, kas šioje sezono stadijoje yra labai retas atvejis ir kažkuriose situacijose mes nesupratome savo darbo: nesupratome jų stiprių rankų, kaip kuriose situacijose mes juos atakuosime ar stabdysime. O jei kažką susikūrėme, deja, prametėme.

– 43 taškai yra klubo rezultatyvumo antirekordas. Ar tai gali kirsti per psichologiją tolimesnėje serijoje?
– Manau, kad šita komanda parodė charakterį. Rekordai ir antirekordai visą laiką keisis.



Komentarai:

Zalios padlos
Mgagagagaga
2019-04-17
+4
Atsakyti
Kai iš trenerio lieka tik šaumenas besitaškantis skambiomis antraštėmis, ko norėti?. Graudu, kad norint pasižiūrėti, kas kabo tarp dviejų kojų reikia keturiasdešimt aštuonių valandų?.Kai kam užtenka akimirksnio.
2019-04-17
-9
Atsakyti
Anonimas
Gerai cia turkai nuleido ant zemes eurolygos uzkaroautojus.Kaip lochus paskutinius.
2019-04-17
-7
Atsakyti
rr
Šarai kas vėl pasikeitė? Žaidėjai išsigandę bijo mesti, o kai meta tai toks jausmas, kad rankininkai kokie. Kaip galima šitaip nepataikyti? Turkai nerodė stebuklų, jie pataikė sunkius metims. Macas buvo praloštas kai aikšteje trečiam kėlinį pasirodė Antanas. Taip smagiai dar nesu juokiasis iš Antano ginybos, buvo kažkas beviltiško, tragikomedija. Manau net RKL treneris nelieptų Antanui dengti Meli.

Pralaimėjimas labai gėdingas, aš vis dar tikiuosi, kad jie atsigau, nors po tokio mačo ne vienam norėtusi mesti krepšinį.

Ir pabaigai, 43 taškai gėdingas rezultatas net moterų krepšinyje.
2019-04-17
+1
Atsakyti
Rokas
gražinkint Čeponį į komentatorius - pergalių simbolį !! nuobodu klausytis esamo .. be statistikos ir šabloninių kalbėjimų apie krepšinį, jokios improvizacijos. kai krepšinis neidavo budavo galima bent Čeponio paklausyt :D
2019-04-17
+2
Atsakyti
lenovoToks pralaimėjimas labai reikalingas bet turėjo įvykti LKL ar bent jau įtemptos rungtynes.
Tai sutriuškinimas reikalingas, įtemptos rungtynės reikalingesnės, o pergalė matyt be galo reikalinga. O tai kas nereikalinga?
2019-04-17
+19
Atsakyti
abcdef
Byrka sarai, tarp koju pas jus tik byrka nes kiausu tikrai nera
2019-04-17
Atsakyti
Anonimas
sveiki gryze i realybe.max viena pergale kaune jei labai pasiseks,o realiai 3-0 kaip tankas feneris pervaziuos zalgiri nes tai visiskai skirtingo kalibro komandos,o reg sezona lygint su PO neimanoma,cia pas grandus nebuna atsipalaidavimo kaip reg sezono pabaigoj.
2019-04-17
-8
Atsakyti
Anonimas
labai pasimato ant kiek svarbu yra labai geri izaidejai/gynejai zaidziant pries tokia komanda kaip fener, vienintelis leo parode savo lygi vadovaudamas kazkiek, o va walkupas ir wolters buvo prigesinti stipriai ir neleido skirstyt komandai perdavimus. Tokie kaip micicius ir pangosas sugebedavo ijungti visa komanda. zodziu as manau, kad Zalgiriui tikrai nepasikartos tos pacios rungtynes kaip siandienos ir sumes daugiau tasku kaip taip dare reg sezono gale. Reikia per daug neimti i galva o zaisti savo zaidima.
2019-04-17
+13
Atsakyti
Jasikevičius nėra burtininkas ir negali tarsi burtų lazdele ir fokuso padaryti. Žaidėjų lygių skirtumai pernelyg ryškus ir kiekvienoje pozicijoje tai matosi. Pagrindinė subyrėjimo priežastis tradicinė kaip jau įprasta lietuviškoms komandoms PSICHOLOGIJA!!! Toks pralaimėjimas labai reikalingas bet turėjo įvykti LKL ar bent jau įtemptos rungtynes. Žalgirio žaidėjai paprasčiausiai pervertino savo galimybes pamiršdami kas yra Fener. Gerai labai gerai kad gavo taip stipriai į kuprą kas žaidėjus ir kartu visus fanus nuleis ant žemės. O Kaune tikrai bus visai kitoks žaidimas Jasikevičius ištrauks X kortą
2019-04-17
-9
Atsakyti
Anonimas
pasiseke feneriui kad serija, o ne vienos varzybos
2019-04-17
+9
Atsakyti
Georgy Cekovsky
sutinku su tais, kurie sako, kad vel buvo per daug bandyta lauzt per prieki.

Davisui isvis sitoj serijok nematau sansu lyderiaut, nes Vesely yra labai neparankus varzovas, bet jis vis tiek tupai norejo daug lauzt vienas ir nemokejo protingai nusimest, kai dvigubino pries ji.

Thompson lauziant pora shk pritrukk sekmes ir tai isbalansavo ji.

Kevalas buvo per letas snd ir jo pirmas neuztikrintas metimas is distancijos parode, kad su psixologija negerai jam.

Is toli nekrito, bet ir mete ne patys geriausi metikai. Pvz, "nurengus" turkus prie perimetro Leo ar Grigonis nusimetinejo blogesniems metikams uz pacius save!

Dar toks dalykas, kad nesugebam isvest musu aukstesnio gynejo (Leo) pacentruot pries Sluka ar Ali.

Prakisom tai prakisom, bet bijau, kad psixologiskai sitos rungtynes zaidejus tik dar nuvarys zemyn.

Sekmes. Laukiu pergales
2019-04-17
+4
Atsakyti
Cercas
Liūdnas vaizdas, šiandien žalgiriečiai pasimetė, bet ketvirtadienį privalo muštis, sėkmės, iš paskutinių kalbamės!
2019-04-16
+2
Atsakyti
Pize
tarp koju dvieju
2019-04-16
+2
Atsakyti
win
feneris net nesuprakaitavo. 3-0 bus, kaip besuktumet ar fantazuotumet. deja, žali.
2019-04-16
-9
Atsakyti
Sigis
sarai duok laisves hebrai vel viskas is po kases,seni laikai gryzo
2019-04-16
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 20

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.