Gudaitis neatmeta dalyvavimo pasaulio čempionate: „Esu pažengęs toli“

2019-05-02 20:24
Nuotr.: BasketNews.lt/D.Lukšta
Nuotr. BasketNews.lt/D.Lukšta

Kryžminių kelio raiščio traumą besigydantis Milano „AX Armani Exchange“ ir Lietuvos rinktinės puolėjas Artūras Gudaitis sirgaliams įpūtė šiek tiek optimizmo.

Gudaitis „24sek.lt“ redaktoriui Kęstui Rimkui tvirtino, jog reabilitacija kol kas vyksta itin gerai.

„Dabar jau galiu daug. Specialistai, su kuriais konsultuojuosi patenkinti, nes esu pažengęs toli. Tai džiugina ir mane patį. Dar negaliu šokinėti, bet esu pajėgus atlikti daug pratimų bei dirbti geru tempu. Galiu netgi bėgti ir dirbti su tam tikrais svoriais“, – sėkminga reabilitacija džiaugėsi krepšininkas.

Artūras Gudaitis

Artūras  Gudaitis
Artūras  Gudaitis
MIN: 23.82
PTS: 12.52 (72.55%)
REB: 7.14
AS: 0.38
ST: 0.76
BS: 1
TO: 1.29
GM: 21

Gudaitis taip pat atskleidė, jog giliai širdyje puoselėja viltis padėti Lietuvos rinktinei Kinijoje vyksiančiame pasaulio čempionate.

„Nesu susitaikęs su mintimi, jog negalėsiu padėti rinktinei. Kaip tik vakar kalbėjau su Mantu Kalniečiu ir juokais jam parašiau, kad esu vis arčiau ir arčiau Kinijos“, – portalui „24sek.lt“ sakė Gudaitis.

Tiesa, spėlioti, kada tiksliai grįš į aikštelę Gudaitis nesiryžo: „Man dar reikia pradėti greitai bėgti, keisti kryptį bėgant, šokti.“

Puolėjas taip pat patikino, kad jo situaciją stebi ir Klivlando „Cavaliers“ klubas, kuris turi teises į jį.

„Kiekvieną savaitę turime nusiųsti informaciją su mano pratimais, vaizdo įrašais. Jiems yra įdomu, o man dėl to malonu. Buvau gavęs kvietimą atvykti ir operuotis JAV, bet pasitikėjau Milano specialistais“, – sakė Gudaitis.

Vis tik krepšininkas taip pat netiesiogiai pripažino, jog NBA svajonę veikiausiai teks atidėti dar vienam sezonui.

„Jei noriu kažką pasiekti ir įrodyti, tuomet turiu būti geriausios sportinės formos. Pirmasis įspūdis labai svarbus, kurį vėliau būna sunku pakeisti, o ir aš pats noriu būti visiškai sveikas bei pasiruošęs“, – teigė puolėjas.

Gudaitis susižeidė vasario 1-osios mače su Las Palmo „Gran Canaria“, kuomet antrojo kėlinio pradžioje bandė blokuoti varžovo metimą.

Šį sezoną Eurolygoje lietuvis vidutiniškai pelnė po 12,5 taško, atkovojo po 7,1 kamuolio ir rinko po 18,7 naudingumo balo. Pastarasis rodiklis – trečias geriausias rezultatas Eurolygoje.



Komentarai:

lt
butu pasaka, jei arturas spetu atsigauti
2019-05-03
-6
Atsakyti
Raimis
Kai vienas galvoja kaip kuo greičiau atsistatyti po traumos, kad rinktinėje galėtų dalyvauti, tai kitas kuria filmukus ir stumia ant jo šalies rinktinės trenerio komandos
2019-05-03
-7
Atsakyti
T-Mac
Turetu pasveikti jis reikalingas rinktinei tobuleja ir gerina rezultatus kasmet.
2019-05-03
Atsakyti
ernestas
Jei pasveiks 100% tikrai gales padet rinktinei, o jei nebus pasveikes tai ir pats nevaziuos
2019-05-02
Atsakyti
Braliukai
Super!!!:)):))Braliukai
2019-05-02
-3
Atsakyti
ciongas
Realiai spės, nes dar tik gegužė, o kur dar 2 mėnesiai. Sėkmės, bus gerai.
2019-05-02
+6
Atsakyti
kunigas
Butu malonu kad bent vienas is gudo ar dmo butu rinktineje
2019-05-02
+11
Atsakyti
jam aisku noris kuo greiciau gryzt i aikstele,bet juk ne pirma trauma,klubinis sezonas ilgas,daug macu.koks jis bus nezaides vos ne metus?gal geriau tyliai ramiai ruostis sezonui,ieiti i forma ir gryzti galinga jega.po tokiu traumu turi nemazai praeit kol dingsta baime,vien tai jau rimta priezastis jo net nekviest(toks koks jis buvo armani jis garantuotai patektu i galutini 12uka)
2019-05-02
-5
Atsakyti
lol
Potrauminis Gudadis 10000 kartu geriau nei bet koks kitas galimas atsarginis, įskaitant Motiejūną.
2019-05-02
-3
Atsakyti
Fpiz-2
Smagu kad sparciai sveiksta ir dega noru atstovaut LT, bet potrauminis jis pasiruoses WC labai vargu ar bus. Na, bandyt galima, bet kazkaip mazoka laiko praejo. Galbut ambicijos cia daugiau sneka...
2019-05-02
+1
Atsakyti
Jei ir pasveiks iki rinktines . tai dar nezine kaip seksis varzybose. nes kiek esu pastebejas. kad zaidejai rodantys gerus rezultatus tai po traumos per ta pati laikotarpi rezultatai buna ne kokie. na zinoma talentingi zaidejai greitai gryzta i sportine forma. nu bet ir nevisi. dazniausiai tai ivyksta mazdaug 5 varzybose.
2019-05-02
+12
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 13

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.