Adomaitis – apie ant suolo likusį Seeley ir niūrų „Ryto“ pasiekimą

Laura Ivaškaitė
„BasketNews.lt“
2019-05-12 19:54

Prasčiausią reguliarųjį Lietuvos krepšinio lygos sezoną per du dešimtmečius žaidžiantis Vilniaus „Rytas“ finišavo niūriai – Kauno „Žalgiris“ pirmenybėse kol kas liko nenugalėtas.

Sekmadienį principinių varžovų mūšyje sostinės ekipa žalgiriečiams nusileido 75:91 ir neturėjo didesnių prošvaisčių.

Jau pirmajame kėlinyje į priekį išsiveržęs „Žalgiris“ antrąjį laimėjo daugiau nei dvigubai – 32:13. Nors Dainius Adomaitis mėgino mobilizuoti savo ekipą, priešnuodžių rasti taip ir nepavyko.

Fotogalerija

„Manau, viskas labai paprasta – žaidžiant su „Žalgiriu“ mačas sukasi aplink lengvus taškus. Pirmojoje pusėje visiškai iš rankų paleidome kovą po lentomis ir varžovai antraisiais bandymais pelnė 20 taškų. 

Tokioje situacijoje juos labai sunku sustabdyti, tai per dideli skaičiai“, – po mačo kalbėjo Adomaitis.

„Rytas“ rungtynėse iš viso sugriebė 23 kamuolius, šeimininkai – net 44. Kodėl sostinės ekipa varžovams nepasiūlė kietesnės kovos?

„Tai skirtingiems žaidėjams lėmė skirtingi dalykai. Vienas dalykas buvo susikaupimas, kitas – kai kuriose situacijose ateidavo nereikalinga pagalba. Be to, trūko paprasčiausio atletiškumo“, – aiškino Adomaitis.

„Rytui“ šiose rungtynėse nepadėjo vienas svarbiausių žaidėjų – dėl piršto traumos jau kurį laiką nerungtyniaujantis gynėjas D.J. Seeley.

Nors jis mačui buvo registruotas ir apšilimą atliko kartu su komandos draugais, ant parketo taip ir nepasirodė.

„Seeley jau treniruojasi su komanda ir viskas atrodo normaliai. Tiesiog nenorėjome rizikuoti jo sveikata“, – teigė Adomaitis.

Iš rikiuotės iškritusio Seeley minutes pasidalino jaunieji „Ryto“ gynėjai.

Margiris Normantas ant „Žalgirio“ arenos parketo praleido beveik 14 minučių, tiek pat rungtyniavo ir Deividas Sirvydis.

Pasak Adomaičio, jaunimas šįsyk nenuvylė, tačiau po pralaimėjimo pozityvių įspūdžių nedaug.

„Sunku komentuoti jaunų žaidėjų pasirodymus po pralaimėjimo, tokiame neigiamame fone. Bet apskritai kiekvienas jauno žaidėjo pasirodymas džiugina. 

Norisi stabilumo, bet aišku, jo daug nebus. Margiris šiandien fizinę kovą atlaikė neblogai, Deividui sekėsi sunkiau“, – kalbėjo treneris.

Dabar trečioje turnyro lentelės vietoje finišavusio „Ryto“ laukia LKL ketvirtfinalis, kur jie susidurs su Utenos „Juventus“ klubu.

Pirmoji serijos iki dviejų pergalių dvikova sostinėje laukia trečiadienį.

„Ateina atkrintamosios ir nieko pakeisti negalime, – paklaustas kaip reaguoja į tai, kad vilniečiai reguliariajame sezone liko treti ir taip pasiekė 20 metų antirekordą, sakė Adomaitis. – Manau, dabar esame po gerų treniruočių, Seeley sugrįžo į rikiuotę, neturime sveikatos problemų ir trečiadienį būsime pasiruošę.“



Komentarai:

M. Bronius
Dėl \'Ryto\' prasto žaidimo kaltas kas formavo komandą,jeigu pralaimima kova del kamuoliu po lenta,tai pralimimos rungtynės.
2019-05-13
+1
Atsakyti
Norite surasti moterį vienai nakčiai? Sveiki atvykę į >>>> www.Sexcoss.Com
2019-05-13
+5
Atsakyti
Burtai
Ar cia tik man atrodo, ar Adomaitis konferencijose jau sneka Jasikeviciaus terminais ir kalbos issireiskimais?
2019-05-12
+13
Atsakyti
Myliu ir visuomet nekantriai laukiu po eilinio pralaimėjimo laukti Ablomaičio mantros kaip jam viskas nesiseka kaip viskas blogai. Klubas neturi aiškios strategijos vizijos vis blaškosi ir blaškosi o dar tas treneris kuris geriausiu atveju vaikų komandos treneris. Rytas turi įdomių žaidėjų bet komanda be trenerio neįmanoma reikalauti pergalių
2019-05-12
+22
Atsakyti
Anonimas
Gana sito urodo, niuchai sliapu pituchas
2019-05-12
-4
Atsakyti
kawns
Gėdingas Ryto žaidimas, pasiteisinimu ieškojimas, stipčievičiaus ižaidejo parodija .... gaila kažkada labai labai senai buvo gera komanda
2019-05-12
+8
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 8

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.