Lemiamas rungtynes laimėję „Trail Blazers“ pakartojo Sabonio laikų pasiekimą

2019-05-13 01:39
  • „Trail Blazers“ pirmą kartą nuo 2000 metų žais Vakarų konferencijos finale

  • Į pergalę lemiamose serijos rungtynėse Portlando ekipą ištempė 37 taškus pelnęs C.J. McCollumas

  • Damianas Lillardas pataikė vos 3 metimus iš 17

  • Abi komandos prastai atakavo iš toli: „Nuggets“ – 2/19, „Trail Blazers“ – 4/26

  • Statistika

Ankstyvas 17 taškų deficitas, prigesęs lyderis, netaiklūs tritaškiai ir dėl traumos prarastas dar vienas žaidėjas. Portlando „Trail Blazers“ būtų turėję gausybę pasiteisinimų, tačiau nė vieno iš jų neprireikė.

Terry Stottso auklėtiniai NBA Vakarų konferencijos pusfinalio septintosiose rungtynėse 100:96 (17:29, 22:19, 32:24, 29:24) įveikė Denverio „Nuggets“ ir laimėjo seriją 4-3. Konferencijos finale jų laukia „Golden State Warriors“ iššūkis.

Tai – pirmas kartas nuo 2000 metų, kai Portlando ekipa žais konferencijos finale. Tada „Trail Blazers“ komandai dar atstovavo Arvydas Sabonis.

Fotogalerija

Konferencijos finale įvyks brolių Stepheno ir Setho Curry akistata. Tai pirmasis kartas NBA istorijoje, kuomet broliai vienas prieš kitą rungtyniaus NBA konferencijos finale arba NBA didžiajame finale.

Lemiamame konferencijos pusfinalio mače „Trail Blazers“ į pergalę atvedė nesulaikomai žaidęs C.J. McCollumas. Gynėjas pelnė 37 taškus, įskaitant svarbiausius metimus mačo pabaigoje.

„Turime prabangą, jog komandoje yra du vyrukai, kurie gali susikurti įvairių būdų pelnyti taškus. McCollumas tai daro vienaip, Lillardas – kitaip. Kai Lillardui nesisekė atakuoti, tuomet sužaidė C.J.“, – džiaugėsi „Blazers“ treneris Terry Stottsas.

„C.J. parodė, kodėl jie turi vieną geriausių gynėjų linijų NBA, – pabrėžė „Nuggets“ vairininkas Michaelas Malone’as. – Jis patempė savo komandą ir pataikė vieną sunkų metimą po kito.“

Iki dvikovos pabaigos likus žaisti 11,4 sek., McCollumas įveikė varžovų gynybą ir realizavo dvitaškį iš vidutinio nuotolio, padidindamas savo ekipos persvarą iki 98:95. Kitoje atakoje svečiai prasižengė prieš Nikolą Jokičių ir šis realizavo tik antrą baudą.

„Jie į mane žiūri kaip į lyderį, kaip į geriausią žaidėją. Rungtynių pabaigoje nepataikiau baudos metimų, taip pat negalėjau įmesti mače Portlande, kurį pralaimėjome per ketvirtąjį pratęsimą. Privalėjau kai kuriuos iš jų pataikyti“, – pažymėjo Nikola Jokičius.

„Nuggets“ tuomet prasižengė prieš Evaną Turnerį ir šis, likus žaisti 8 sekundes, ramiai sumetė abi baudas, taip įtvirtindamas pergalę.

Turneris per pirmas 6 rungtynes buvo iš viso pelnęs vos 4 taškus, tačiau šį kartą surinko 14, iš jų 10 – vien ketvirtajame kėlinyje.

„Trail Blazers“ antrajame kėlinyje turėjo 17 taškų deficitą (22:39), o pirmą kartą į priekį išsiveržė tik trečiojo kėlinio pabaigoje. Tuomet jie jau buvo dėl traumos praradę Rodney Hoodą, kuris susižeidė koją po kontakto su varžovu.

Portlando ekipa iš pirmų 19 tritaškių pataikė vos 1, tačiau laikėsi rungtynėse ir galiausiai metimai pradėjo kristi. Damianas Lillardas, per pirmus tris kėlinius pataikęs vos 1 metimą iš 12, ketvirtajame kėlinyje realizavo du tritaškius, vieną pridėjo Zachas Collinsas.

Portlando ekipos lyderis Lillardas per 45 minutes tepelnė 13 taškų, pataikydamas tik 3 metimus iš 17, tačiau jis atkovojo 10 kamuolių ir atliko 8 rezultatyvius perdavimus.

„Blazers“ serijoje atsiliko 2-3, tačiau laimėjo dvejas paskutines serijos rungtynes ir pasiekė geriausią klubo rezultatą per beveik du dešimtmečius.

Visa tai – be traumuoto vidurio puolėjo Jusufo Nurkičiaus, vieno svarbiausio komandos žaidėjo, reguliariajame sezone susilaužiusio koją. Kitas aukštaūgis, Enesas Kanteris, žaidžia su išnarintu petimi.

„Nuggets“ šiame mače pataikė vos 2 tritaškius iš 19 ir prametė 11 baudų.

„Nuggets“: Nikola Jokičius 29 (13 atk. kam.), Jamalas Murray 17, Gary Harrisas 15, Paulas Millsapas 10.

„Trail Blazers“: C.J. McCollumas 37 (9 atk. kam.), Evanas Turneris 14, Damianas Lillardas 13 (3/17 metimai, 10 atk. kam., 8 rez. perd.), Enesas Kanteris 12 (13 atk. kam.).



Komentarai:

Anonimas
antras roundas buvo idomus, net trys geros serijos. Pareina lb prastas finalas konfereniju. Blazers max viena pergale paims. Ten su bucks raps/sixers serija irgi ilgai neturetu trukti.
2019-05-13
+11
Atsakyti
speju finalas bucks - gsw bus.. bet pabaiga vistiek 4-2 ar 4-1 gsw naudai.
2019-05-13
-1
Atsakyti
to kasioguru
Tu visada pasneki kaip klaunas. As nesakau, kad blazeriai nugales warriorsus, bet sakyti, kad jiems tai bus tik kaip apsilimas - jau gerokai perdeta.
2019-05-13
+8
Atsakyti
Propeleris
Galetu dar ir GSW patiest butu nerealu Rip City!!
2019-05-13
+3
Atsakyti
kasioguru
Sabo Blazers tik per kazkoki likimo poksta takart nepateko i finala. pamenu ziurejom game7 ir negalejom patiket, kas vyksta, kaip krepsys lyg uzsirises butu. sitiem visciukam iki konf finalo game7 kaip iki menulio. po Rocketsu Warriorsam bus tik apsilimas pries finala.
2019-05-13
-10
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 11

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.