Naująja LKL atkrintamųjų sistema nepatenkintas Maksvytis: „Skycop“ tikrai nėra parankiausias varžovas“

2019-05-14 14:17
Nuotr.: BNS
Nuotr. BNS

Klaipėdos „Neptūnas“ galanda ginklus bei ruošiasi „Betsafe–LKL“ atkrintamųjų varžybų startui. Ketvirtfinalio seriją iki dviejų pergalių Kazio Maksvyčio kariauna pradės rytoj 18.50 val., kuomet „Švyturio“ arenoje priims Prienų „Skycop“ krepšininkus.

„Svarbiausia yra koncentracija, kad žaidėjai būtų pasiruošę čia ir dabar, – mačo išvakarėse akcentus dėliojo „Neptūno“ treneris Maksvytis. – Kūnai turi būti paruošti, galvos turi būti paruoštos. Svarbu parodyti gerą žaidimą per trumpą laiką.“

Uostamiesčio ekipos strategas tinklalapiui „bcneptunas.lt“ pasidalino mintimis prieš pirmąjį ketvirtfinalio serijos mūšį.

– „Neptūnas“ šį sezoną prieš „Skycop“ ekipą per 6 mačus nepralaimėjo nė karto. Ar galime teigti, kad Prienų komanda yra paranki klaipėdiečiams?
– Atkrintamosios yra atkrintamosios, tai kita stadija bei visai kita motyvacija. Nesakyčiau, kad paranki komanda. Taip, tai veteranų ekipa, tad teoriškai turėtume būtų energingesni.

Viskas sprendžiasi iš dvejų rungtynių, sunku energiją ar ilgesnį suoliuką parodyti per trumpą laiką. Aikštelėje galima leisti 5 žaidėjus, o ne 6. Ilgesnį suoliuką labai sunku išnaudoti.

– Kokį įspūdį palieka „Skycop“?
– Patyrusi komanda, metanti daug tritaškių. Kartais jų išmeta daugiau negu dvitaškių. Dėl to jie yra pavojingi, nes gali pakeisti rungtynių tėkmę keliais metimais. Turi daug patyrusių žaidėjų, kurie žino, kaip žaisti tokias dvikovas. „Skycop“ keičia gynybos sistemas iš asmeninės į zoninę. Tikrai nėra parankiausias varžovas.

– Ar ruošiatės Martyno Gecevičiaus sugrįžimui ir ką jis duoda „Skycop“ komandai?
– Neturime duomenų ar žais, ar ne. Žinoma, tai vienas komandos lyderių, ypatingai puolime. Reaguosime į situaciją, bus jis aikštelėje ar ne.

– Puikiai „Skycop“ ekipoje rungtyniauja sezono metu prisijungęs Žygimantas Janavičius. Ar tai svarbiausias Prienų ekipos žaidėjas?
– Jei ne svarbiausias, tai vienas iš svarbiausių. Jam prisijungus prie komandos tikrai pasikeitė ekipos veidas – atsirado daugiau energijos, atsirado daugiau organizuoto žaidimo. Bus labai svarbu, kaip jį stabdysime.

– Kokie turėtų būti raktai į pergalę pirmajame serijos mače?
– Koncentracija, gera gynyba, didelis rungtynių tempas. Varžovai gali žaisti lėtesniu tempu, turėsime agresyviai gintis ir priversti „Skycop“ didinti tempą.

– Kiek svarbus sirgalių palaikymas?
– Labai svarbus. Jau pasikartosiu, bet buvo labai smagu, kai tuo pačiu vyko Kauno „Žalgirio“ Eurolygos ketvirtfinalio rungtynės ir mūsų rungtynės Klaipėdoje prieš „Juventus“. Sirgaliai tuomet rinkosi „Neptūną“, žiūrovų arenoje buvo nemažai. Atkrintamųjų metų tikimės, kad šeštas mūsų žaidėjas bus vienas iš lemiamų faktorių.

– Kaip vertinate pasikeitusį atkrintamųjų formatą?
– Sunkus ir nenuspėjamas formatas, nes žaidžiama iki 2 pergalių. Mažesnė pertrauka tarp rungtynių. Tai visiems yra nauja, sąlygos visiems vienodos. Pažiūrėsime, kuo ši naujovė baigsis, pasakysime po sezono. Mano manymu, kai reguliariajame sezone žaidžiame 36 rungtynes, po to viską nulemti gali 2 mačai, kadangi žaidžiama iki 2 pergalių, tai šiek tiek neadekvatu.



Komentarai:

Sveiki atvykę į geriausią svetainės sekso pažinčių >>> www.Sexcoss.Com
2019-05-15
-6
Atsakyti
idomus
jo,sirgaliai rinkosi Neptuna? I 5 tukst. arena atejo 2,6 tukst. ziurovu,ir cia Klaipedoje,kuri kelis sezonus gyresi savo lankomumu.
2019-05-14
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 4

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.