Chaosas Graikijoje tęsiasi: utopinės „Oly“ idėjos ir vienas kitam prieštaraujantys sprendimai

2019-05-15 21:46
Nuotr.: Basketnews.lt/D.Lukšta
Nuotr. Basketnews.lt/D.Lukšta

Graikijos krepšinyje ir toliau vyrauja visiškas chaosas. Šiandien vykusiame Graikijos lygos asamblėjos susitikime buvo priimta aibė sprendimų, tačiau čempionato ir Pirėjo „Olympiakos“ ateitis lieka neaiški.

Graikijos atkrintamosios buvo nukeltos vienai savaitei ir turėtų prasidėti jau šį savaitgalį, tačiau „Olympiakos“ dalyvavimas vis dar pakibęs ant plauko.

Pirėjo klubo atstovai į susitikimą atvyko nepaisant to, jog praėjusią savaitę visi jų pateikti prašymai buvo atmesti. „Olympiakos“ taip pat ėmėsi teisinių veiksmų ir kreipėsi į aukščiausio rango teismą Graikijos sporte, siekdami, jog paskutinysis reguliariojo sezono turas būtų anuliuotas dėl nelegalių teisėjų paskyrimų.

Šį sezoną metami dvitaškiai

53%
20,8
Pataiko: 20,8
Taiklumas: 53,3%
Vieta lygoje: 7
Geriausias pasiekimas: 30
Blogiausias pasiekimas: 11
Daugiausia pataiko: Nikola Milutinov

Sprendimas turėtų paaiškėti rytoj. Teoriškai paskutinysis turas galėtų būti peržaistas, mat prieš paskiriant susitikimų arbitrus į šią procedūrą atvyko tik du teisėjų komiteto nariai iš penkių.

Būtent dėl šios priežasties „Olympiakos“ savininkas Panagiotis Aggelopoulos paliko šiandienos susitikimą jam nepasibaigus.

„Nedalyvausime šiame perversme, – sakė Aggelopoulos. – „Dar nėra išvadų iš teismo, į kurias bus privaloma atsižvelgti.“

„Olympiakos“ atstovams palikus susitikimą, likę Graikijos klubai nusprendė:

  • Prašyti Graikijos krepšinio federacijos, jog artėjantį sezoną čempionate varžytųsi 16 komandų ir po šio sezono nė viena komanda neiškristų į antrąjį divizioną. Tuomet po 2019-20 m. sezono į antrąjį divizioną iškristų keturi klubai ir lygos formatas grįžtų prie 14 komandų 2020-21 m. sezonui.

  • Galutinė reguliariojo sezono turnyrinė lentelė buvo oficialiai patvirtinta.

  • TV transliacijų teisės pačių klubų sprendimu atskirai pardavinėjamos nebus.

  • Po susitikimo su Graikijos krepšinio federacija turėtų būti atlikti pokyčiai teisėjų srityje.

  • Baudos komandų savininkams ir rėmėjams bus didesnės.

  • Galutinis balsavimas šių nuostatų įtvirtinimui bus atliekamas pasibaigus šiam sezonui.

16 komandų formatas bus naudojamas tik vienam sezonui, mat Atėnų „Panathinaikos“ klubui neatvykus į mačą su „Kymis“ klubu, šis gavo įskaitinę pergalę 20-0, kas lėmė komandos išlikimą aukščiausiame divizione. Nuskriaustas liko „Lavrio“ klubas, kuris dėl šių aplinkybių būtų iškritęs. Taigi, komandos gyvavimas dar bent vienam sezonui buvo paliktas pirmajame divizione.

„Olympiakos“ praėjusią savaitę siūlė visai nerengti atkrintamųjų varžybų, tačiau likę klubai kategoriškai nesutiko su tokia idėja ir įvardijo ją kaip šantažą.

Vis dėlto atkrintamųjų tvarkaraštis dar nėra paskelbtas, o trečiąją vietą užėmęs „Panathinaikos“ pirmajame etape turėtų kautis su „Olympiakos“. Vis tik Pirėjo klubas toliau nuožmiai laikosi pozicijos ir tikina, kad rungtynėse su „Pao“ nedalyvaus tol, kol joms nevadovaus užsienio teisėjai.

Taigi, „Olympiakos“ turėtų praleisti mačą su „Panathinaikos“ ir tai būtų jau antrasis toks atvejis. Tai reiškia, jog „Olympiakos“ būtų išmesti į antrąjį divizioną, nors klubai dar šiandien sutarė, kad komandos po šio sezono į žemesnę lygą nekeliaus.



Komentarai:

Ttd
taip zinoma jeigu sabo lietuviskus teisejus pakviestu tai amzinasis visalietuviskas zalgeris graikijos lyga laimetu, nes nu gi zinai kaumieti zalgerio ir jo draugu neimanoma iveikti lygoje kovoje tik apgaule
2019-05-16
+5
Atsakyti
tadas
malaciai kovoja Lt klubai kovotu rytas su prasigerusiu ir kazino prasilosiu kleiza kuris trioxalas miznius gyvai bijo zodi pasakyti senai butu ismesti
2019-05-15
+5
Atsakyti
tomas
išsitaisyykite klaidas
2019-05-15
-1
Atsakyti
...
2 iš 5... ot graikiška tvarkelė :)
2019-05-15
+1
Atsakyti
Santa barbara. televista presenta. Perskaicia ir atrpdo visi su savo priekaistais.
2019-05-15
+2
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 7

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.