NBA svarsto leisti treneriams patikrinti arbitrų sprendimus

2019-05-16 10:40
Nuotr.: Reuters – Scanpix
Nuotr. Reuters – Scanpix

Nacionalinėje krepšinio asociacijoje (NBA) jau artimiausiu metu gali būti įvesta taisyklė, pagal kurią komandų treneriai galėtų rungtynių metu teisėjo paprašyti peržiūrėti epizodą ir iš naujo jį įvertinti.

ESPN rašo, kad būtų galima prašyti peržiūrėti įvairius arbitrų sprendimus. Išsiskyrė nuomonės tik dėl to, ar suteikti treneriams galimybę prašyti pakeisti sprendimą dėl užfiksuotos pražangos.

Visgi galimybė tikrinti galimai neteisingai skirtas arba neskirtas pražangas yra menkai tikėtina – NBA kol kas tam nepritaria.

Teigiama, kad jeigu NBA priims tokį taisyklių pakeitimą, tuomet bus įvestas ribotas pakartojimų skaičius.

NBA ir komandų generaliniai direktoriai diskutavo, ar tokia peržiūra treneriui kainuotų minutės pertraukėlę. Kitas variantas – jeigu strategas buvo teisus, jo minutės pertraukėlė lieka galioti.

Panaši praktika yra taikoma tenise, kuriame žaidėjas per setą turi tris galimybes prašyti teisėjo peržiūrėti video pakartojimą. Jeigu paaiškėja, kad žaidėjas buvo teisus, tuomet jis tebeturi tiek pat galimybių vėl prašyti video peržiūros.

ESPN rašo, kad taip pat buvo aptarta naujovė dėl galimo papildomo teisėjo, kuris rungtynėse nuspręstų, ar turėtų būti įskaityti trys taškai, ar du. Taip nebūtų gaištamas laikas tai sprendžiant sustabdžius rungtynes.



Komentarai:

well
Del 2/3 tasku teisejo - tai gal geriau ideti sensorius ant tritaskio juostos ir viskas - rodys uzmyne/neuzmyne...
2019-05-17
-5
Atsakyti
voodoo
stabdymai labai uzknisa, bet jei perziura kainuoti time outa butu labai gerai. papildomas teisejas irgi gerai, nes dabar vistiek eina aikstes teisejai perziurinet ir konsultuojasi su perziuru centru. kuo maziau stabdymu tuo geriau.
2019-05-16
+15
Atsakyti
Rungtyniu metu tai labai geras dalykas butu. nepasikartotu toki atvejai kaip kad hou-gsw rungtyniu metu kai durantas budamas uzribi kamuoly istrauke ir curry troica ismeige likus ten minutei ar maziau. o tokiu epizodu kai teisejai suklysta nevienas ir ne du buvo.
2019-05-16
-7
Atsakyti
Kam reikia to papildomo teisėjo jei ir taip yra peržiūrų centras kur sėdi žmonės ir žiūri video?
2019-05-16
+8
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 7

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.