Kritiniu metu technine pražanga nubaustas Laso: „Netgi kiti du teisėjai negalėjo to suprasti“

2019-05-18 11:43

Pačiame Eurolygos pusfinalio įkarštyje negailestingai nubaustas Pablo Laso tikina gavęs techninę pražangą be jokio pagrindo.

Ketvirtojo kėlinio viduryje CSKA klubui vis mažinant atsilikimą, specialistas rankšluosčiu apsivalė veidą, o po Nando De Colo taiklių baudų šūktelėjęs sviedė jį į savo ekipos atsarginių suolelį. 

Prie pat buvusi vienintelė Eurolygos teisėja moteris Anne Panther nepraleido to pro šalį ir iš karto ispanui skyrė nuobaudą. Laso ir jo asistentai staigiai puolė aiškinti situaciją, tačiau arbitrų brigada savo sprendimo nepakeitė. Visgi, anot „Real“ vairininko, teisėjai pripažino savo klaidą.

Fotogalerija

„Jie pasakė man, kad negali atšaukti to švilpuko. Nieko daugiau, – pasakojo Laso. – Ką aš galėjau daryti? Toliau protestuoti ir būti išspirtas iš rungtynių? Ne. Netgi ir kiti du teisėjai negalėjo to suprasti. 

Mes visi darome klaidų ir tą sakau nuoširdžiai. Sviedžiau rankšluostį bei pasakiau tik vienintelį dalyką: „Kodėl Edy Tavaresas nebėga atgal?“ Būtent tik tai pasakiau ir buvau nubaustas technine.“

Kartu su Panther dirbo Matejus Boltauzeris ir Borysas Ryžykas.

Tokiam teisėjos sprendimui, kuris prisidėjo prie lūžio rungtynėse, paaiškinimo nerado ir „Real“ puolėjas Jeffery Tayloras. Amerikietis šį švilpuką įvertino kaip arbitrų klaidą.

„Treneris supyko dėl vieno iš mūsų žaidėjų. Jis metė rankšluostį, o teisėja iš šalies jam skyrė techninę pražangą. Treneris buvo netgi nugara į teisėjus, nieko jiems nesakė“, – pasakojo Tayloras.

Prasidėjus ketvirtajam kėliniui, „Real“ pirmavo 73:65, o iki Tavareso pražangos prieš De Colo turėjo penkių taškų pranašumą. Prie baudų metimų linijos stojęs CSKA lyderis pataikė pirmąją, o antroji, iš niekur nieko arenoje nuskambėjus garsiniam signalui, skriejo pro šalį.

Dėl šio incidento prancūzui buvo leista kartoti metimą, kuris pasiekė tikslą ir sumažino Maskvos ekipos atsilikimą iki 75:78. Iš karto po to Laso gavo techninę pražangą, De Colo pridėjo dar vieną taiklą baudą ir kitoje atakoje CSKA pavijo varžovus (80:80).

Įspūdingas trileris baigėsi CSKA pergale 95:90. 

„Šį vakarą buvo nuostabios rungtynės, – kalbėjo CSKA įžaidėjas Sergio Rodriguezas. – Nežinau, ar kada esu žaidęs tokiame susitikime. Kovojome prieš nuostabią komandą, turinčią gilią sudėtį, patirties, talento ir jau anksčiau laimėjusius krepšininkus. Sunku triskart grįžti ir laimėti prieš juos.

Kritome į 11 taškų deficitą, paskui – į 14, bet pademonstravome pastangas, kuriomis pasižymėjome visus metus. Mes tikime savimi. Praėjusiais metais buvo sunku patekti į Finalo ketvertą, o dar ir jame pralaimėti. Tačiau dabar esame laimingi, liko dar vienerios rungtynės ir turime užbaigti savo darbą.“

Rungtynių apžvalga:



Komentarai:

Norite surasti moterį vienai nakčiai? Sveiki atvykę į >>>>> www.Sexcoss.Com
2019-05-19
-3
Atsakyti
Ta boba amžinai pjauna
Juoda gryba.
2019-05-19
-10
Atsakyti
Tomas
Seniai laikas atsisakyti to Final 4 ir žaisti dėl 4 pergalių. Tikras nugalėtojas išaiškėtų
2019-05-18
+9
Atsakyti
dd
o ka sakiau sita nevykele su rytu tokiu nesamoniu svilpe, akivaizdu, kad moteris bando visur prakist tiek politikoje tiek versle, tai ir dar krepsinyje bruka visokias neadekvacias
2019-05-18
-1
Atsakyti
Tes
Technine skirta teisingai. Cia tas pats, kaip spirtum kamuoly, ar trenktum taktine lenta, kai rungtyniu laikrodis eina
2019-05-18
-3
Atsakyti
R
O Žalgiriui kiek prišvilpė pražangų be ryšio...Labai pasikėlęs Pablo Lasso. O apie Real iš vis nėra ką kalbėt. ANADOLU GOOOOO!!!
2019-05-18
-6
Atsakyti
Kai uzaugsiu teiseju nebenoresiu buti. Dave noteriai pavadovauti pirma karta nu va ir prykepe pirmas blynas prisvilo D. O kitas Ryzikas ir musiaut kovai pries patycias. Borisas Ryzikas nk nemate ir negirdejoD
2019-05-18
+12
Atsakyti
kunigas
Nereikia po laiko ieskot siknoj slieku. Netgi jeigu ne arbitram skirtas gestas, vistiek tokie poelgiai baudziami techninem baudom.

O siaip Anne labai gera arbitre ir beje labai grazi
2019-05-18
+4
Atsakyti
Petras
Kitą kartą susimastys prieš metydamas ...
2019-05-18
+9
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 12

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.