Urbono spėjimas: „Rytas“ pusfinalyje pranoks „Neptūną“

Jonas Miklovas
„BasketNews.lt“
2019-05-19 20:11

Utenos „Juventus“ „Betsafe – LKL“ ketvirtfinalyje Vilniaus „Rytui“ metė didžiausią įmanomą iššūkį. Tuo įsitikinęs uteniškių treneris Žydrūnas Urbonas.

Penktadienį išlyginę serijos rezultatą, Aukštaitijos atstovai išplėšė lemiamas serijos rungtynes, kurios sekmadienį aklinai užpildė „Ryto“ areną sostinėje. Urbonas tik apgailestavo, kad jo auklėtiniai neišlaikė įtampos egzamino.

„Prieš rungtynes buvo vienintelis klausimas: kaip susitvarkysime su stresu. Pripažinkime, kad mes neturėjome tokių rungtynių, tokios svarbos, kad žaidi išvykoje su „Rytu“ ir kovoji dėl patekimo į pusfinalį, – sakė Urbonas. – Pirmoje mačo pusėje viską atidavėme jiems į rankas. Viską sumetė iš eilutės. Buvo keista matyti taip klystančius žaidėjus, jie tokių dalykų prieš tai nedarė. Stabdžiau, bet buvo bendras nervingumas.

Fotogalerija

Kai baigėme klysti, antroje pusėje padarėme tik 7 klaidas, tai – gana neblogai, pagal rungtynių svarbą, bet tada pradėjome žaisti po vieną, visi norėjo tapti didvyriais. Kenny Gainesas persistengė, buvo laisvų žmonių, atakavo pats. Buvome pametę galvas. Labai gaila, bet taip buvo. Absoliučiai nežaidėme savo žaidimo. Negaliu sakyti, kad „Rytas“ neprovokavo, taip, jie agresyviai gynėsi, spaudė kamuolį, bet ne todėl… Patys nežaidėme ir patys atidavėme.“

Urbonas pasidžiaugė tuo, kad per metus jo komanda ir auklėtiniai paaugo. Treneris prisiminė pirmąją tarpusavio dvikovą su „Rytu“, kurią dar rugsėjį pralaimėjo 57:87.

„Būtų smagu su tokia komanda pradėti kitą sezoną. Ji užaugo, – sakė Urbonas. – Labai gerai pamenu, kai čia sėdėjome po pirmų sezono rungtynių, buvo minus 30. Šiandien vis tiek kabinomės, netgi su mūsų nežaidimu. Pirmos sezono rungtynės buvo be variantų, o šiandien kovėmės. Komanda užaugo, ir aš kaip treneris paaugau. Man kaip treneriui įdomiausia matyti tą žmonių augimą, virsmą, svarbiausia, kad kažkas užaugtų.“

Urbonas apgailestavo dėl to, kad pralaimėjimas LKL reguliariojo sezono pabaigoje Prienų „Skycop“ komandai neleido uteniškiams pakilti į penktąją vietą.

Maža to, strategas sako ketvirtfinalyje mieliau būtų žaidęs su Klaipėdos „Neptūnu“ nei su „Rytu“.

„Tegul nesupyksta „Neptūno“ žmonės, bet aš dabar 100 proc. rinkčiausi „Neptūną“. Jie neturi tokio žmogaus kaip Parachouskis. Tai – mašina. „Žalgiris“ su juo nelabai susitvarko. „Neptūnas“ neturi tokių gerų perimetro metikų: Bendžius, Butkevičius, Girdžiūnas, tai – rinktinės žmonės. Natūralu, „Rytas“ išmetė dvigubai ar trigubai daugiau pinigų nei „Neptūnas“.

Paprašytas pasirinkti, kuriai komandai atiduotų pranašumą pusfinalio serijoje, Urbonas dar kartą atidavė duoklę „Rytui“.

„Manau, kad jie turi daugiau ginklų puolime ir jie gali užpulti geriau nei „Neptūnas“. „Neptūnas“ turi mažiau potencialo puolime, bet gal turi daugiau fiziškumo kai kuriose pozicijose. Manyčiau, kad serija nebus sausa, bet turėtų kažkokiu būdu „Rytas“ išsikapstyti“, – sakė „Juventus“ strategas.

Urbonas atskleidė, kad Juventus“ sezoną pradėjo su 60 tūkst. eurų skyle ir dėl to visą sezoną nerado pastiprinimo įžaidėjo pozicijoje. Dovis Bičkauskis, anot Urbono, turėjo būti antrasis komandos įžaidėjas, tačiau tapo pagrindiniu ir stipriai paaugo.

„Juventus“ kitam sezonui sutartis turi tik su Gyčiu Radzevičiumi ir Arnu Beručka, todėl, anot Urbono, laukia pokyčių vasara.



Komentarai:

Klounas, Juvė jo lubos, bet man rodos cirkai dar nesibaigia.
2019-05-20
-6
Atsakyti
Sveiki atvykę į geriausią svetainės sekso pažinčių >>> www.Sexcoss.Com
2019-05-20
-1
Atsakyti
Anonimas
vargsas,pasibedavojo i eteri kai paleido tiek macu siemet.vien trenerio pozicijoj klaipeda turi milziniska pranasuma,nekalbant apie namu aikste.masiulis siandien parode kaip bus zaidziama pries belarusa.
2019-05-19
-3
Atsakyti
Kamasolis
Tas Urbonas tai pradejo jau nusisneketi. Tai jisai kalbejo, kad ryta patvarkys, jau dabar kad rytas Neptuna sutvarkys. Kam cia rasineti kiekvieno sapaliones.
2019-05-19
+9
Atsakyti
Sunki vasara
laukia juves visa sudeti rink puse komandos
2019-05-19
-1
Atsakyti
Valdas
Matyt nori treniruotį rytą Žydrūnas,kad pastoviai giria priešininkus
2019-05-19
+5
Atsakyti
Anonimas
O ka daugiau Urbonas gali pasakyti kai pats pralose wilenskai s...
2019-05-19
-4
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 8

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.