Dviejų pratęsimų dramoje „Raptors“ ištempė didvyriškas Leonardas

2019-05-20 05:26
  • „Raptors“ sušvelnino NBA Rytų konferencijos finalo serijos rezultatą 1-2

  • Tam prireikė dviejų pratęsimų, o pastarajame spindėjo 8 taškus surinkęs Kawhi Leonardas

  • „Raptors“ galėjo laimėti ir be papildomų atkarpų, tačiau Pascalis Siakamas ketvirtojo kėlinio pabaigoje nepataikė baudų

  • „Bucks“ antrojo pratęsimo pradžioje dėl šešių pražangų neteko Giannio Antetokounmpo

  • Statistika

Kawhi Leonardas antrajame pratęsime pelnė 8 taškus ir jo vedama Toronto „Raptors“ komanda iškovojo pirmąją pergalę NBA Rytų konferencijos finale.

Trečiosiose serijos rungtynėse Kanados ekipa nepasinaudojo galimybe laimėti per reguliarų laiką, tačiau galiausiai po 58 minučių kovos namie 118:112 (30:21, 28:30, 19:24, 19:21, 7:7, 15:9) pranoko Milvokio „Bucks“.

Karjeros žaistų minučių (52) rekordą pasiekęs Leonardas pelnė 36 taškus, įskaitant svarbiausius metimus antrajame pratęsime.

Fotogalerija

Iš pradžių jis greitą ataką pabaigė įspūdingu dėjimu, o prasidėjus priešpaskutinei antrojo pratęsimo minutei, Leonardas perėmė kamuolį ir dar kartą įkrovė iš viršaus, taip padidindamas šeimininkų persvarą iki 112:109.

Po vienos taiklios Malcolmo Brogdono baudos ir Siakamo bloko, Leonardas dar kartą ėmėsi iniciatyvos, prasibrovė link krepšio ir pataikė, likus žaisti 32,4 sek. – 114:110. Kitoje atakoje Khrisas Middletonas suklydo ir „Raptors“ baudų metimais įtvirtino pergalę.

Šeimininkai galėjo laimėti be pratęsimų, tačiau ketvirtojo kėlinio pabaigoje Pascalis Siakamas nepataikė dviejų baudų.

„Raptors“, iki ketvirto kėlinio pabaigos likus žaisti 73 sekundes, pirmavo 96:91, tačiau viena taikli Erico Bledsoe bauda ir Malcolmo Brogdono dvitaškis priartino „Bucks“ per metimą.

Abiem komandoms apsikeitus netaikliais metimais, Siakamas, likus žaisti 7,4 sek., galėjo padidinti pranašumą iki 4 taškų, tačiau prametė abi baudas.

Kitoje atakoje Khrisas Middletonas prametė, tačiau pats atsikovojo kamuolį ir išlygino rezultatą, likus žaisti 2,2 sek. Siakamo tritaškis aidint sirenai skriejo pro šalį ir komandoms teko žaisti pratęsimą.

Papildomoje atkarpoje „Raptors“ vėl pirmavo (103:99), tačiau Brogdono dvitaškis ir George’o Hillo baudų metimai, likus žaisti 14,5 sek., išlygino rezultatą. Lemiama ataka buvo patikėta Leonardui ir šio metimas aidint sirenai tikslo nepasiekė.

Antrojo pratęsimo pradžioje „Bucks“ dėl šeštosios pražangos prarado Giannį Antetokounmpo, tačiau jau kitoje atakoje svečiai pirmą kartą nuo mačo pradžios išsiveržė į priekį (105:103). Visgi netrukus Marcas Gasolis pataikė iš toli, o tuomet iniciatyvos į savo rankas ėmėsi Leonardas.

„Pasitikiu savimi, komandos draugai pasitiki manimi, ir tiesiog darau, ką sugebu“, – po dvikovos sakė „Raptors“ lyderis, prie pergalės pridėjęs 9 atkovotus kamuolius ir 5 rezultatyvius perdavimus.

Dar pirmoje mačo dalyje Leonardas kiek susižeidė koją ir vėliau kelis kartus pastebimai šlubavo.

„Raptors“ ketvirtajame kėlinyje dėl išnaudojo pražangų limito neteko Kyle’o Lowry ir Normano Powello.

„Bucks“ komandoje pristabdytas buvo MVP kandidatas Antetokounmpo. jis per 45 minutes pelnė 12 taškų (5/13 dvit., 0/3 trit.), tačiau atkovojo 23 kamuolius (karjeros rekordas) ir atliko 7 rezultatyvius perdavimus. Graiko sąskaitoje – ir 8 klaidos.

Ketvirtosios serijos rungtynės naktį iš antradienio į trečiadienį bus vėl žaidžiamos Toronte.

„Raptors“: Kawhi Leonardas 36 (11/25 metimai, 9 atk. kam., 5 rez. perd.), Pascalis Siakamas 25 (11 atk. kam.), Normanas Powellas 19, Marcas Gasolis 16 (12 atk. kam., 7 rez. perd.), Kyle’as Lowry 11 (5 rez. perd.).

„Bucks“: George’as Hillas 24 (7 atk. kam.), Malcolmas Brogdonas 20, Brookas Lopezas 16, Giannis Antetkounmpo 12 (23 atk. kam., 7 rez. perd., 8 kld.), Ericas Bledsoe 11 (3/16 metimai), Nikola Mirotičius 10.



Komentarai:

Bucksų vyrai nemažai gavo baudų ne į temą, bet neapeliavo, o ėjo ir žaidė. Priešingai nei Raptors kiekvienoj situacijoj įlipę į medį ieško, prašo, skėryčiojasi.
2019-05-20
+7
Atsakyti
Dzo
geros rungtynes??? jau toks tragiskas lygis kad net ziuret nera I ka, cirkas.
2019-05-20
+1
Atsakyti
geros rungtynės
Geros rungtynės buvo. Ir be reikalo varot ant Giannio, - sužaidė ir jis gerai. Kai jis iškrito, tai ir prapylė Bucksai II pratęsimą. bet tai tik rodo, kad gynyboj Giannis nesitaupo. Respect ! ;)), bet visdėlto jis per daug svarbus, - visdėlto reiktų pasisaugot.

Ir Raptorsai gerai sužaidė - net ir senelis Gasolis pasistengė ;))), žiūrėkit: puolime jis NETGI PRILYGO :))) savo tiesioginiam oponentui Brookui Lopezui !!! (abu surinko po 16 tšk. išmetę po 10 kam. !!). Kita vertus, ir Lopezo GYNYBA PRILYGO išgarbintam "gynybos specui" Gasoliui. :))) ... Bet, žinoma, jei rimtai, tai jie abu visai neblogai asisavo savo lyderiams. Grįžtant prie Raptorsų , vienitelis Geenas starto 5-ete gadino vaizdą (kaip ir reg.sezone). Jei kažko Raptai savo starte dėl SG pozicijos skubiai nesugalvos (gal leist tą nestabilų Powellą?) , kitose rungtynėse bus amen...

Vienu žodžiu rungtynės buvo geros. Tik tiek, kad Bucksų suolas (Hill, Brogdon, Connaughton) į vienus vartus suvirkdė Torontą (šitie 3 mažiukai pelnė 52 tšk. !!!, ir dar superiniu procentu)... Sunku bus toliau Raptams, nebent kažką sugalvos dėl savo skylės SG pozicijoj...
2019-05-20
+11
Atsakyti
Doleris
Gasolis vel eilini spjuvi piso, po kase gerai stsnde giani, svarbius trajakus sumete, rimtas grajus
2019-05-20
-1
Atsakyti
Be Kawhi tai moliai butu tiuakinami.
2019-05-20
+7
Atsakyti
Anonimas
man atrodo jam jau nugara pamazu skyla visa komanda betempiabt.
2019-05-20
+2
Atsakyti
Lmao
Nieko gero nesisviecia Bucks su tokiu zaidimu, jei jau tampos pries raptorsus. Nusimato 4-2 gsw naudai finale.
2019-05-20
+12
Atsakyti
kunigas
Mazolis issove
2019-05-20
+10
Atsakyti
Lol
Nu tikrai Giannis nežaidė prastų rungtynių. 23 atkovoti kamuoliai ir kaip tu gali versti kalnus kai tau besiveržent bent 4 žmonės būna baudos aikštelėj. Aišku to kaina tritaškiai iš kampų.
2019-05-20
+8
Atsakyti
:DDDD
Daros graudu žiūrint į komentarus. Nematė rungtynių ir šneka, kad Gianis ir Middleton sužaidė vienas blogiausių rungtynių sezone. Taigi nerašykit tokių š iš lempos. Matėt kaip Torontas ginasi prieš Giani? Ir kaip gali Gianis su 23 kamuoliais ir Middletonas, kai prieš jį ginasi LEONARDAS(vienas geriausių gynybos žmonių visoj NBA) sužaist blogiausias sezono rungtynes? Žiūrėkit ką rašot, o gal ir išvis nerašykit jeigu rungtynių neziurejot.
2019-05-20
+1
Atsakyti
kasioguru
nu Gasolio hateriai, isliskit palot. :)
2019-05-20
-16
Atsakyti
lol
Giannis turėjo vienas prasčiausių graju šį sez0ną, o Bucks vos nelaimėjo. Nematau šansų Torontui, per geri tiesiog Milvokis, net ir Gsw turės nuo pirmo grajaus kapotis, jei laimėt norės :)
2019-05-20
+3
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 20

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.