Hinesas moderniosios Eurolygos titulų skaičiumi pavijo rekordininką Jasikevičių

2019-05-20 10:51
Nuotr.: Sputnik – Scanpix
Nuotr. Sputnik – Scanpix

Maskvos CSKA kapitonas Kyle’as Hinesas iškovojo ketvirtąjį Eurolygos titulą ir taip pakartojo geriausią rezultatą pagal trofėjų skaičių moderniosios Eurolygos laikais (nuo 2000-2001 m. sezono).

Iki šiol šioje kategorijoje pirmavo Šarūnas Jasikevičius, Eurolygoje triumfavęs keturis sykius (2003-2005 m. ir 2009 m.). Dabar prie jo prisijungė ir Hinesas.

Su CSKA Hinesas Eurolygoje laimėjo dukart, o prieš tai pat sykių pirmąją vietą užėmė ir su Pirėjo „Olympiakos“ ekipa.

Kyle Hines

Kyle  Hines
Komanda: Maskvos CSKA
Pozicija: C
Amžius: 32
Ūgis: 198 cm
Svoris: 111 kg
Gimimo vieta: JAV

Įskaitant sezonus iki moderniosios Eurolygos sukūrimo, keturi krepšininkai yra laimėję daugiau Eurolygos titulų nei Hinesas.

Tai Italijos krepšinio legenda Dino Meneghino, laimėjęs 7 kartus, Madrido „Real“ ikona Cliffordas Luykas (6 titulai), įžaidėjas iš Italijos Aldo Ossola (5 titulai) ir ilgą laiką Atėnų „Panathinaikos“ kapitonu buvęs graikas Fragiskos Alvertis (5 titulai).

Be Hineso ir Šaro, po keturis čempionų titulus yra iškovoję dar 8 krepšininkai.

Amerikietis Hinesas Eurolygos finale prie triumfo prieš Stambulo „Anadolu Efes“ prisidėjo pelnydamas 9 taškus ir sugriebdamas 5 kamuolius.

32-ejų metų 198 cm ūgio Hinesas taip pat tapo daugiausiai kartų stipriausiame Europos turnyre triumfavusi JAV krepšininku.



Komentarai:

Lol
jis mate tik kai žalgiryje baigd karjera🤣
2019-05-20
-2
Atsakyti
ddadu
nieko nuostabaus,zveris hines yra...o jasikevicius buvo zemiau vidutinio lygio izaidejas,kuri visados ant kupros nesdavo ji supantys aukstos klases zaidejai....
2019-05-20
-21
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 5

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.