„Ryto“ valdyba vienbalsiai pritarė Guogos pasitraukimui

2019-05-23 09:18
Nuotr.: Fotodiena.lt/J.Auškelis
Nuotr. Fotodiena.lt/J.Auškelis
Šią savaitę vykusiame Vilniaus „Ryto“ krepšinio klubo dalininkų susirinkime buvo vienbalsiai patenkintas Antano Guogos atsistatydinimo iš klubo prezidento pareigų prašymas, skelbiama pranešime spaudai.
 
Be to, susirinkime buvo nagrinėjamos galimybės Vilniuje įsteigti „Ryto” krepšinio akademiją, aptartas šių metų klubo biudžeto vykdymas ir pristatytas kito sezono biudžeto projektas. 
 
Adomas Bužinskas, klubo dalininkės Vilniaus miesto savivaldybės atstovas, po susitikimo sakė, jog visus dalininkus iš esmės tenkina klubo pastangos kuriant reprezentacinę Vilniaus krepšinio komandą.
 
„Rytas“ jau pasiekė du prieš šį sezoną iškeltus tikslus. Iškovojo Karaliaus Mindaugo taurę, finale Vilniuje įveikdamas Kauno „Žalgirį“. Taip pat po septynerių metų pertraukos pateko tarp 8 pajėgiausių Europos taurės turnyro komandų.
 
„Įvertinome ataskaitą apie gerokai sumažintas klubo skolas. Mus taip pat džiugina, kad „Rytas“ planuoja dar daugiau dėmesio skirti jaunimo programų įgyvendinimui, visų pirma mintyje turiu klubo idėją sukurti pilną jaunųjų krepšininkų ugdymo piramidę.
Aišku, judėti pirmyn dar sparčiau trukdo įvairios iš buvusių komandos savininkų paveldėtos problemos ir neišspręsti klausimai, tačiau, manau, dalininkai liko patenkinti tuo, ką pamatė ir išgirdo susitikime”, – teigė Bužinskas. 
 
Per praėjusius metus klubo finansinės skolos buvo sumažintos nuo 3,2 iki 0,87 mln. eurų. 
 
Dar nesibaigus 2018-2019 m. sezonui, jau viršytos suplanuotos pajamos iš bilietų ir atributikos pardavimų. Gegužės mėnesio pradžioje jos jau perkopė pusę milijono eurų.

Krepšinio klubo „Rytas“ dalininkais yra Vilniaus miesto savivaldybė, Darius Gudelis, klubo sporto direktorius Linas Kleiza, viešoji įstaiga „Perlas“ ir bendrovė „Norvelita“.



Komentarai:

Guoga
Įdėjau nemažai širdies ir pinigų į klubą , o buvau išvytas del to jog buvau pagautas apsirišęs žalią šalikėlį, apmaudu bet ne tragedija , tuoj paremsiu vel koki LT kluba
2019-05-23
-2
Atsakyti
Pablo
Apie piramidę tą šneka jau kokius 10 metų. Kaip nieko nėra - taip nieko nėra:DD
2019-05-23
-9
Atsakyti
kunigas
Hahahaahaa
2019-05-23
-5
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 9

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.