Adomaitis ironiškai dėkojo Galdikui: „Jis žaidė tarsi su „Ryto“ marškinėliais“

Laura Ivaškaitė
„BasketNews.lt“
2019-05-24 21:57

Tokios atmosferos sostinės „Ryto“ arena nematė jau seniai. Dar tik įpusėjus antrajam Lietuvos krepšinio lygos pusfinalio mačui, visi sirgaliai stovėjo ant kojų, o Dainius Adomaitis kumščius kėlė į viršų – galinga pergalė buvo šeimininkų rankose.

Vilniaus „Ryto“ krepšininkai serijoje iki dviejų pergalių dar kartą 83:70 patiesė Klaipėdos „Neptūno“ ekipą ir iškovojo kelialapį į finalą.

Rungtynėse karštis šoktelėjo jau pirmajame kėlinyje – po prasto starto Kazys Maksvytis ir taip raudonavo iš pykčio, o Simas Galdikas dar ir užsidirbo diskvalifikacinę pražangą. 

Fotogalerija

„Neptūno“ puolėjas tarsi Zinedine‘as Zidane‘as po nešvarios Martyno Echodo kovos po krepšiu šiam smūgiavo galva, o vėliau dar ir apšaukė necenzūriniais žodžiais.

Teisėjams teko raminti įkaitusią atmosferą, tačiau ji „Ryto“ neatšaldė. Įsibėgėjęs sostinės klubas prieš ilgąją pertrauką pirmavo 49:27 ir persvaros nebepaleido.

„Pirmiausia norėčiau padėkoti savo žaidėjams ne tik už šias rungtynes, bet ir darbą viso sezono metu. Ne kiekvienas krepšininkas per savo karjerą turi tiek sunkių momentų su traumomis ir rotacija, kiek mes.

Buvo lengva palūžti, bet žaidėjai išliko profesionalais ir padarė savo darbą. O šiose rungtynėse svarbiausias buvo intensyvumas, vyrai išėjo žinodami mačo svarbą ir nenorėdami grįžti į Klaipėdą. Padarėme mažai klaidų, taktiškai viskas buvo super“, – džiaugėsi Adomaitis.

– Reguliariajame sezone turėjote daug blankių rungtynių, tačiau dabar atsigavote. Gali būti, kad anksčiau pritrūkdavo motyvacijos? 
– Motyvacija yra kvailiausias dalykas, apie kurį galima kalbėti. Sakote, D.J. Seeley trūksta motyvacijos? Jis žaidžia su trauma, nors jūs net nežinote, kokią jis traumą turi. Mes suinteresuoti apie tai nesakyti, bet čia ne jokioje motyvacijoje problema. 

Žaidėjai yra nusipelnę didžiausios pagarbos. Mums pavyko gerai išlaviruoti su krūviais ir formą pagauti atkrintamosiose. Tai didelis fizinio rengimo trenerio Evaldo Kandratavičius nuopelnas.

– D.J. Seeley nebaigė mačo. Jo sužeidimas rimtas?
– Tai nieko rimto, tiesiog jam užmynė ant pėdos.

– Kazys Maksvytis šioje serijoje Echodą dėl nešvaraus žaidimo lygino su Žygimantu Skuču. Ar jums irgi taip atrodo?
– Galima padėkoti Galdikui, kad jis sužaidė tarsi su „Ryto“ marškinėliais. Iš jo pusės buvo nesportinis elgesys, už kurį jį turi diskvalifikuoti bent kelioms rungtynės. Klaipėdoje jis Echodui irgi tris kartus vos galvos nenusuko.

– Maksvytis taip pat nebuvo patenkintas teisėjavimu. Ką apie tai manote? 
– Per visą sezoną aš gal tik vieną kartą vertinau teisėjus. Tai nesąmonė. Aišku, šiandien buvo teisėjų klaidų, bet mes visada normaliu būdu siunčiame diskutuotinus momentus ir tiek.

– Kiek toks dominuojantis žaidimas pastaruosiuose mačuose komandą užkuria finalo serijai?
– Tai bus visai kita istorija, apie kurią kalbėsime vėliau. Dabar žaidėjai tegul pasidžiaugia, turės dieną pailsėti. 

– Kaip treneris trečią kartą patekote į Lietuvos krepšinio lygos finalą. Kiek jus tai džiugina?  
– Man malonu. Kiekvienam žmogui darbe maloniausias rezultatas. Sporte yra ir sėkmės faktorius, tad džiaugiuosi, kad ši serija buvo be klaustukų, ją laimėjome užtikrintai. Bet rytoj laukia nauja diena. 

– Prieš seriją galvojote, kad taip galite nušluoti „Neptūną“?
– Jau prieš trečias ketvirtfinalio serijos rungtynes su „Juventus“ matėsi, kad mūsų forma kyla. Žaidėjams buvo svarbu tą suprasti, tad žiūrėjome daug savo rungtynių. O „Neptūnas“ yra gera komanda ir toks taškų skirtumas neparodo jų pajėgumo, bet mes laimėjome pelnytai.



Komentarai:

Baket
Pablomaitis vis verkiantis mažylis ir įžeidus egoistas, mėtosi, blaškosi nes nežino kaip elgtis, ką ir kaip atsakyti žurnalistams.
2019-05-25
+8
Atsakyti
Bat
Vimdo šitą mordą pamačius
2019-05-25
+14
Atsakyti
silvestras60
ka cia galima pridurti,laimi stipresnis...su tokiais zaidejais dar labai toli nuejo Neptunas...apart uzsienieciu,tai tik Dalininkaitis vertas pagyros,nors ir sipnai suzaide atkrintamosiose...Gal su kabeliu paeis jam metimai.Na, o likusius desimtbalei sistemoi vertinciau vienetui.Vieno nesuprantu,kam buvo reikalingi, komandai Kisielius, Gailius ,Dambrauskas,Slavinskas ,jie gi nelabai atitinka NKL lygi,na o apie Galdika tai isvis nera ko kalbeti,tai ne krepsininkas isvis...Gaila sirgaliu kurie kazko tikejosi is komandos,kuri taip visus nuvyle.Manau kad ketvirta vieta Neptunui,su tokiu zaidimu,labai gerai...
2019-05-25
+5
Atsakyti
Su pergale visus!
kowno gaidžiai,jums bus amen!😎
2019-05-24
-23
Atsakyti
to Wow
"patriotiszmo", "buwo" - von lenke ;)
2019-05-24
+3
Atsakyti
Wow
pamirsau pamineti.. Galdikai, jei esi netikes... tau niekas ir nesiulo kontraktu geresniu, nei tu gali gauti sawo mieste(tie kontraktai tau is patriotiszmo ten, nes nelabai talento yra. Kaip sakoma svarbu raumuo, proto nereikia. Plius raumenimis kompensuojamas prastas vyriskumo turejimas tarp koju. Taip zmones sako) . Buvo zmoniu, kurie gawo gerus pasiulymus ir normalu kad negalima atsisakyti zaisti daug galingesneje komandoje nei ten kur tu zaidi.Galima zaisti aukstesnio lygio komandoje... galima geriau uzdirbti... geriau aprupinti savo seimas. Ir galiausiai pamirsk tai... visa tai praeitis. Praeitis ir tai, kad jus is.....o kaip. .... :) Miegok ramiai kietuoli. Kambalai gal parasyk .. ar skucui. Tfu tau i veida.
2019-05-24
-4
Atsakyti
Trololo
dar smagiau lopeliys suspardyst bus, si kart nepades net teisejai
2019-05-24
-14
Atsakyti
pff
krw vos nesulauze to echodelio :DDDD
2019-05-24
+15
Atsakyti
Wow
RESPECT! Puikiai suvanotas galdikas. Mazoko intelekto asmenybė jis. Sekmes ir toliau atstovaujant Neptuna. tik jei dar ten bus tau wietos su tokia ,,taiklia rankele" ir idiotisku elgesiu. Ir sweikinu galdikai kad tada KAZKADA labai Vilniuje ardeisi is emociju jog pries RYTA laimejote.. sweikinu jog tokie kieti esate kad antra vieta reguliariajame sezone uzemete.... sweikinu ir tawe Gailiau. Deivydai tu buvau fantastiskas pries ARNA BUTKEVIČIŲ. DEKUI TAU. NU ir galiausiai jus visi neptunieciai buvot fantastiski. Mes jus kaip komanda imeteme i tualeta ir nuelidome vandeni. P.S. Vakaru Banga, tai nelieciama. Jus geri!!! DRAUGAI.
2019-05-24
-7
Atsakyti
Anonimas
Adomaitis dziaugiasi lyg koki europos granda butu parklupdes :DDDD Apgailetina kaip visada ;(
2019-05-24
+8
Atsakyti
Super
Superine forma rytas ijunge, finalas musu
2019-05-24
-10
Atsakyti
zalgeris bybys
Su pergale visus!

P.S. bybi dejau ant zalgerio!
2019-05-24
-7
Atsakyti
8
Let it go, Dainiau, let it go
2019-05-24
+12
Atsakyti
Anonimas
visi pablo sugebejimai pasirodys finale ir euro cempe
2019-05-24
-2
Atsakyti
asas
Geriausias Lietuvos treneris!!! Su rinktine pasiektas maximumas, su rytu KMT taure nugaletas Zalgiris!!! Europos taure 8tukas pralaimeta tik pries busimus championus ir nezinia kaip ten butu jeigu butu Kramer :) ir pagaliau Finalas sutraiskytas Neptunas su visais sudais.. Nera del ko varyt ant zmogaus irode viska savo pasiekimais!!! Respect ADOMAITI!!!
2019-05-24
-16
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 20

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.