Ryžtingas Stipčevičius: „Šiandien yra mūsų diena“

2019-05-30 11:49

„Mūsų laukia finalų finalas“, – prieš atsakomąsias „Betsafe–LKL“ finalo rungtynes Vilniuje tinklalapiui LKL.LT sakė „Ryto“ įžaidėjas Rokas Stipčevičius.

Sostinės ekipa finalo seriją iki trijų pergalių pradėjo nesėkme Kaune, o pralaimėjimas šiandien „Siemens“ arenoje stumtelėtų juos ties prarajos riba.

„Mes neturime galvoti kas bus, jei pralaimėsime, – sakė neseniai 33-ąjį gimtadienį paminėjęs kroatas. – Turime žengti į aikštelę, atiduoti visas jėgas, laimėti rungtynes bei apsaugoti savo namų aikštelę.

Fotogalerija

Nenoriu, kad kažkas ateitų į mūsų namus ir šeimininkautų. Šiandien yra mūsų diena.“

Antroji didžiojo finalo dvikova tarp „Ryto“ ir „Žalgirio“ šį vakarą vyks sostinėje, transliacija nuo 18.30 val. per BTV, o rungtynės prasidės 18.50 val.

Pirmąjį mūšį Kaune laimėjo „Žalgiris“. Trečiojo kėlinio viduryje vilniečių deficitas siekė 4 taškus (49:53), tačiau tuomet Šarūno Jasikevičiaus kariauna spurtavo 12:4 bei nutolo negrįžtamai – pergalė iškovota 79:64.

„Norėčiau pasakyti, kad „Žalgiris“ velniškai gera komanda, – komplimentų daugkartiniams Lietuvos čempionams negailėjo Stipčevičius. – Tai atkakli ekipa, puikiai puolanti bei agresyviai besiginanti.

„Žalgiris“ laukia tavo blogų momentų ar blogų minučių, o tuomet perlaužia rungtynes. Kaune buvo du tokie momentai, kuomet „Žalgiris“ susikrovė kelių taškų persvarą bei išlaikė ją iki rungtynių pabaigos.

Jie puikiai jautėsi atakuodami iš toli, realizavę 44 proc. metimų. Tai yra labai aukštas rezultatas. Jie laimėjo rungtynes, tačiau tai tik vienas mačas, o finalo serija tęsiasi.“

Stipčevičius – vienas labiausiai patyrusių „Ryto“ žaidėjų, žinančių, ką reiškia žaisti svarbiausias sezono rungtynes.

Kroatijos rinktinės įžaidėjas per 16 metų trunkančią karjerą žaidė keturiose šalyse – gimtoje Kroatijoje, Italijoje, Turkijoje bei Lietuvoje. Per šį laikotarpį 186 cm ūgio gynėjas sužaidė net 11 taurės ar lygos finalų.

„Man pasisekė, nes tai tikrai didelis skaičius, – sakė patyręs „Ryto“ atakų generolas. – Finale nugalėtoją lemia daug detalių – energija, nusiteikimas, net kūno kalba. Negali būti jokio galvos nuleidimo, mes turime pasitikėti savimi ir suprasti, kad po šios serijos sezonas baigsis.

Aš nenoriu dėl kažko gailėtis, aš nekenčiu šio jausmo. Privalome aikštelėje palikti viską, kad vėliau nesigailėtume dėl nieko. Jei „Žalgiris“ vis tiek bus geresnis, tuomet paspausime ranką ir tai pripažinsime.“

Tai bus jau septintasis kartas, kuomet šį sezoną Vilniaus ir Kauno ekipos surems ginklais krepšinio aikštelėje.

Per šią atkarpą „Rytas“ laimėjo vos kartą, tačiau patį svarbiausią – vasario viduryje Dainiaus Adomaičio auklėtiniai „Siemens“ arenoje vykusiame Karaliaus Mindaugo taurės finale 70:67 įveikė „Žalgirį“.

Būtent Stipčevičiaus tolimi metimai dvikovos pabaigoje inicijavo „Ryto“ spurtą 13:0, kuris perlaužė rungtynes bei sugrąžino titulą į sostinę.

Kroatas tiki, kad vilniečiai pergalę iškovoti gali ir šiandien.

„Nėra komandos pasaulyje, kuri neturėtų silpnybių, – mintimis dalijosi emocingasis „Ryto“ atakų organizatorius. – Visos komandos turi silpnų vietų – vienos daugiau, kitos mažiau. Niekas nėra tobulas, tai sportas.

Mes tą įrodėme taurėje, jog galime žaisti ir įveikti „Žalgirį“. Žinome „Žalgirį“ ir ruošiamės jam. Mums reikia būti labiau susikoncentravusiems atakuojant, gynyboje turime atlikti dalykus, kuriuos esame sutarę ir pasiruošę iš anksto.“



Komentarai:

1999
kas nutiko, stipčevičiau, tavo dienos, gal tamponų?
2019-05-31
-19
Atsakyti
JANKE
Drambliuko svajone kaip sakoma :D
2019-05-30
-1
Atsakyti
Anonimas
Svajone lik sveika
2019-05-30
+3
Atsakyti
Stipčevičius po rungtynių
„Šiandien yra mūsų diena, bet ne mūsų vakaras“
2019-05-30
+12
Atsakyti
Antanas
faktas kad ryto erzilai snd uzdominuos ir pervaziuos zalia pa.dla. jau mestelejau 3000eur. ko gero lengvesnes varkes nebuvau susukes per visa si sezona. navaras tiesiog ant lekstutes padetas,be to ryto kofas puikus.
2019-05-30
-20
Atsakyti
Rk
Daugiau Zalgiri motyvuot su savo kalbom.
2019-05-30
+7
Atsakyti
Per pirmas varžybas paskutinę ketvirto kėlinio sekundę įmetė per ranktų mišką vos ne, vienintelius savo taškus, turbūt ant tiek norėjo pasižymėt, ir matė, kad KMT fuksai nebepasikartos. O Žalgiris ne to lygio komanda, kad leistų bent apie pergalę laikraščiui pagalvot. Pokštininkas.
2019-05-30
+21
Atsakyti
A
Ir sita jau kleiza nusivede i tabora pamegint heros, nes kliedi totalias pievas
2019-05-30
+10
Atsakyti
Joe
bet visa sita parodijos komanda nuo offiso iki zaideju apart kalbejimo daugiau nieko nemoka 😁
2019-05-30
+20
Atsakyti
abcdef
O taigi cia sitas - izaidejo parodija
2019-05-30
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 15

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.