Jokičius tik atsitiktinumo dėka nesusitarė su „Barcelona“

2019-05-31 12:56
Nuotr.: AP – Scanpix
Nuotr. AP – Scanpix

Denverio „Nuggets“ žvaigždė Nikola Jokičius, prieš išvykstant į NBA, buvo susitaręs su „Barcelona“, tačiau tik atsitiktinumo dėka netapo šios komandos nariu, atskleidė žaidėjo agentas Miško Raznatovičius.

Tuomet serbas žaidė Belgrado „Mega Bemax“ ekipoje ir 2014-aisiais 41-uoju šaukimu naujokų biržoje buvo pakviestas „Nuggets“ ekipos. 

Vidurio puolėjo agentas pripažino, jog tik lietuvio Artūro Karnišovo dėka Jokičius žengė į NBA.

Nikola Jokic

Nikola  Jokic
Komanda: Denver Nuggets
Pozicija: C
Amžius: 24
Ūgis: 208 cm
Svoris: 113 kg
Gimimo vieta: Serbija

„Susitarimas su „Barcelona“ buvo pasiektas. Tada įvyko nelaimingos aplinkybės, kurios, kaip vėliau paaiškėjo, persivertė į laimingiausias aplinkybes. Sremska Mitrovicoje vyko paskutinės rungtynės prieš oficialiai pasirašant kontraktą su katalonais, stebint šio klubo atstovams. Negaliu tos dvikovos pavadinti blogomis Jokičiaus rungtynėmis. Tai buvo blogiausias jo mačas karjeroje.

Tuomet sutarties pasirašymas buvo atidėtas ir vėliau atsirado Karnišovas, kuris nutiesė Jokičiui kelią iš „Mega Bemax“ į „Nuggets“, – pasakojo Raznatovičius.

2014-2015 metų sezone Jokičius dar žaidė „Mega Bemax“ ekipoje ir tapo Adrijos lygos MVP, kai vidutiniškai per mačą pelnydavo po 15,4 taško, atkovodavo po 9,3 kamuolio ir atlikdavo po 3,5 rezultatyvaus perdavimo.

Pats Jokičius anksčiau yra sakęs, kad būtent Karnišovas labiausiai jį norėjo matyti Denveryje.

„Artūras buvo tas, kuris labiausiai norėjo, jog atvykčiau į Denverį. Tai buvo kažkas nuostabaus, – kalbėjo Jokičius. – Jis yra europietis ir žino, kaip veikia Europos krepšinis. Karnišovas žaidė kartu su keliais Serbijos krepšininkais ir žino mūsų mentalitetą. Neabejotinai, jis man padėjo labai daug prisitaikant prie NBA krepšinio.“

Dabar serbas yra vienas geriausių savo pozicijos žaidėjų pasaulyje ir šį sezoną buvo išrinktas į pirmąją NBA komandą bei su „Nuggets“ nukeliavo iki Vakarų konferencijos pusfinalio.

Jokičius 2018-2019 metų sezone vidutiniškai per 32 minutes rinko po 20,7 taško, atkovojo po 11,1 kamuolio bei atliko po 7,4 rezultatyvaus perdavimo.



Komentarai:

Nori surasti mergina per vieną naktį? Sveiki atvykę į >>> www.Sexcoss.Com
2019-06-01
-5
Atsakyti
Kaeni
manau Dzokicius kur kas labiau padejo Karnisovui. Net ispusto kontrakto su Millsapu pasirasymas nepakenke jo pozicijai :)
2019-05-31
-6
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 4

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.