„Warriors“ ir JAV rinktinės sunkumus palyginęs Iguodala pasiuntė žinutę klubo savininkui

2019-06-01 07:13
Nuotr.: AFP-Scanpix
Nuotr. AFP-Scanpix

Nuo pat 2013-ųjų „Golden State Warriors“ gretose rungtyniaujantis Andre Iguodala komandoje matė ir šilto, ir šalto bei apibūdino realybę, kurioje visi iš komandos tikisi nieko kito, bet tik pergalių.

„Gyvename savanaudiškame pasaulyje, – sakė Iguodala. – Visada gyvenome tame momente, kuriame yra savęs patenkinimo ir gero pojūčio jausmas.“

Šį sezoną žiniasklaidoje buvo pasirodžiusios naujienos apie prastą „Warriors“ mikroklimatą bei kivirčus tarp Draymondo Greeno ir Kevino Duranto. Vis tik Iguodala tikina, kad pati komanda to nesureikšmina.

Andre Iguodala

Andre  Iguodala
Andre  Iguodala
MIN: 24.38
PTS: 6.5 (50.87%)
REB: 3.82
AS: 3.36
ST: 0.95
BS: 0.79
TO: 0.79
GM: 84

„Kiekvienais metais rašomos vis skirtingos istorijos. Įdedame energijos, kad nuo tokių dalykų atsiribotume. Iš Kevino ir Draymondo konflikto buvo išpūstas didelis burbulas, tačiau mums tai nerūpėjo ir nepadarė jokios žalos“, – sakė krepšininkas.

Iguodala nemažą dalį laiko skyrė ir kalbėdamas apie tai, jog išaugę lūkesčiai „Warriors“ klubui išlepino tiek komandus sirgalius, tiek klubo savininką Joe Lacobą.

„Kuomet iškrito Durantas, turėjome sunkiai dirbti, tačiau kai sužaidėme sėkmingai ir be jo, visi kreipė dėmesį tik į tai, kad laimėjome be Duranto. Ne! Kai baigėsi serija su „Rockets“ ir joje nebebuvo Kevino, mano kūnas patyrė kur kas daugiau streso, o šiandien tai atsiliepia.

Taip yra, nes nebuvo Duranto, tačiau niekas niekada to neįžvelgs. Su „Rockets“ žaidžiau 40 minučių ir areną palikau su viena koja, taip pasitikdamas artėjančią seriją. Bet kadangi prieš „Blazers“ laimėjome 4-0, niekas apie tai nekalbės“ – dėstė Iguodala.

„Warriors“ puolėjas buvimą klubo žaidėju prilygino atstovavimą JAV rinktinei, kuriai keliamas vienintelis tikslas – laimėti.

„Kai pirmą kartą patekome į NBA finalą, visi sakė: „Žmogau, myliu tave už tai, ką padarei. Laimėsite ar ne, mes jus mylime.“ Dabar? Vyrukas sustoja prie manęs ir sako: „Man reikia dar vieno titulo! Reikia, jog laimėtumete dar kartą!” Atsiprašau ir apgailestauju. Trijų titulų nepakanka. Atnešiu jums dar vieną”, – mintimis dalijosi Iguodala.

„Žaisti „Warriors“ gretose yra tas pats, kas JAV rinktinėje. Kuomet žaidi olimpinėse žaidynėse, tu tuo net nesimėgauji. Yra nerimas su mintimi, jog negalime pralaimėti ir važiuoti namo be aukso medalio. Laimėjus, apima maždaug toks jausmas: „Jėga, mes laimėjome, galime važiuoti namo, tačiau tą padaryti ir privalėjome“, – tęsė puolėjas.

Galų gale Iguodala pasiuntė žinutę ir klubo savininkui. Lacobo valdoma grupė „Warriors“ įsigijo 2010-aisiais, o per tą laiką klubas septynis kartus žaidė atkrintamosiose ir iškovojo tris čempionų titulus.

„Jis – tobulos audros dalis, – sakė Iguodala. – Kuomet ateina nauji savininkai, jie visada nori laimėti. Lacobas sėkmės paragavo labai anksti ir tai yra dovana, nes jis padarys viską, kas įmanoma, kad tai išliktų. Vis dėlto jis dar nėra patyręs tikrosios NBA. Pabaigsiu savo mintį ties čia.“



Komentarai:

bn
išmokit normaliai kabutes dėti arba nedėkit išvis
2019-06-01
+8
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 2

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.