Italijoje – skirtingi pareiškimai dėl Pianigiani ateities Milane

2019-06-03 09:36
Nuotr.: BasketNews.lt/D.Lukšta
Nuotr. BasketNews.lt/D.Lukšta

Lietuviškosios Milano „AX Armani Exchange“ sezonas baigėsi nuryjant karčią piliulę. Savo postą paliekantis komandos prezidentas Livio Proli teigia, kad Simone Pianigiani ir toliau užims trenerio postą, tačiau Italijos žiniasklaidoje pasirodė kitokių galimų scenarijų.

Turtingiausia Italijos krepšinio komanda šios šalies lygos pusfinalio serijoje 0-3 neprilygo Sasario „Dinamo“ krepšininkams ir baigė pasirodymą turnyre. Eurolygoje ekipa laimėjo 14 pergalių ir pasidalijo 10-12 vietomis, o iš kovos dėl Italijos taurės iškrito dar ketvirtfinalyje.

„Simone Pianigiani turi kontraktą, todėl jis komandoje dirbs ir kitą sezoną. Mes prieš savaitę kalbėjomės su valdžia. Aš paliksiu komandą, o jo likimas klube yra patvirtintas“, – atskleidė ekipos prezidentas Livio Proli, netrukus neteksiantis šio posto.

Šį sezoną pelnomi taškai

47%
87,3
Pelno taškų: 87,3
Taiklumas: 47,1%
Vieta lygoje: 1
Geriausias pasiekimas: 111
Blogiausias pasiekimas: 66
Daugiausia pelno: Mike James

„Man baigėsi šis ciklas, toks jau sportas. Naujasis prezidentas komandoje dės žingsnį į priekį, tai bus sporto žmogus, kuris kiekvieną dieną save atiduos komandai. Pianigiani ir krepšininkai gaus daug pridėtinės vertės“, – pridėjo Proli.

Visgi „La Gazzetta dello Sport“ praneša, kad nepaisant Proli pareiškimo, Pianigiani gali vis tiek netekti savo posto.

Skelbiama, kad Milano ekipos prezidentas Giorgio Armani turi rinktis vieną iš dviejų kelių: pasilikti Pianigiani, kurį pasamdė Proli, arba surasti naują generalinį direktorių ir iš naujo surikiuoti komandą.

Anot pranešimo, kandidatai užimti generalinio direktoriaus vietą yra Stambulo „Fenerbahče“ prezidentas Maurizio Gherardini ir Kazanės UNIKS prezidentas Claudio Coldebella. Tuo metu trenerio poste pagrindiniu taikiniu įvardijamas Ettore Messina, kuris dirba San Antonijaus „Spurs“ trenerio Greggo Popovichiaus asistentu.

Pats Pianigiani po paskutinių sezono rungtynių kalbėdamas apie savo ateitį klube pabrėžė, jog reikės įvertinti rezultatus.

„Ateitis? Aš dar prieš dvi minutes bandžiau laimėti rungtynes. Kaip ir visame sporte, turėsime įvertinti sezoną. Dauguma žaidėjų liks komandoje ir mes pasieksime tai, ko Milanas nusipelnė. Kol aš būsiu už tai atsakingas, mes su visais kausimės taip, kaip ir turėtume. Dirbau geriausiomis įmanomomis sąlygomis, tad didžiuojuosi dvejus metus esantis šioje komandoje“, – teigė Pianigiani.

Nuotr. BasketNews.lt/D.Lukšta

Sutartį su „AX Armani Exchange“ kitam sezonui turi Artūras Gudaitis, o Mindaugo Kuzminsko kontraktas pasibaigė.

Milano ekipa pusfinalyje paskutines dvejas rungtynes pralaimėjo per pratęsimus.

„Sveikinu Sasario komandą, ji rungtyniavo gerai, turėjo žaidimo dvasią ir kokybę, – sakė Pianigiani. – Noriu padėkoti ponui Armani ir prezidentui Proli, kurie pasitikėjo ir sudarė sąlygas dirbti. Deja, tai buvo sezonas, kuriame mes nesugebėjome turėti tokią komandą, apie kokią galvojome.

Bet mes kovėmės visuose frontuose. Eurolygoje kovėmės iki paskutinės akimirkos, o už tai galbūt turėjome susimokėti. Šias atkrintamąsias pasitikome netobulos kondicijos ir sutikome komandą, kuri, atvirkščiai, buvo puikios kondicijos. 

Mūsų gynėjų individualios savybės yra aiškios. Jei turėtume tokį žaidėją kaip Gudaitį, tuomet su juo ir Kalebu Tarczewski būtume visai kitokio nuoseklumo. Eurolygoje akivaizdu, kad jeigu tu turi Rodriguezą ir De Colo, tai privalai taip pat turėti ir Clyburną bei Hinesą, bet mes nesame tokio lygio. Visgi su Gudaičiu būtume pasiekę Eurolygos atkrintamąsias.

Nesu patenkintas galutiniu rezultatu, kadangi tikslas buvo laimėti antrąjį čempionato titulą iš eilės. Pirmoji vieta reguliariajame sezone parodė, kad mes galėjome tai padaryti. Visgi kovoje dėl pirmosios vietos atidavėme per daug energijos, rizikavome žaisdami ir ketvirtfinalyje su Avelino komanda.“

Kitą sezoną Milano klubas ir toliau varžysis Eurolygoje.



Komentarai:

adomaitis
Italijos Adomaitis :D :D
2019-06-03
-3
Atsakyti
Kaip metai milnas vis skleidžia gandus neva mes velniop bet galiausiai pratesiamas kontrakas
2019-06-03
Atsakyti
Brrr
Dėl Armany man neramu, nenustebčiau jei Šarūnui padėtų sutarti su tokiom slygom kaip dabar Žalgiris siulo. Tik biudžetas trus kart didesnis įsivaizduokite ka Saras padarytų, luae gargalu iaten atleistu o jau tada poksteltu
2019-06-03
-5
Atsakyti
Anonimas
Normaliai zaide kol Gudaitis gavo trauma,truko vienos pergales ir jie butu astuntuke,bet ne zalgiris
2019-06-03
-13
Atsakyti
Karolis
Laikom kumščius, kad niekas nesikeistų. Šviečiasi dugnas ir kitais metais.
2019-06-03
+4
Atsakyti
Labas
Nū ne kas nusimato milanui kita sezoną.
2019-06-03
+8
Atsakyti
Katastrofiskas sezonas, visiskai nevaldomi zaidejai, visiska betvarke zaidime - ne, viskas ok, treniruok toliau ;D todel Milanas ir toliau murkdysis s**e, kur realiai ju vieta ir yra
2019-06-03
+8
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 8

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.