Paaiškėjo LKL rinkimų rezultatai: Šaro pergalė – absoliučia dauguma

2019-06-05 12:01
Nuotr.: BNS
Nuotr. BNS

Šarūnas Jasikevičius trečius metus iš eilės išrinktas geriausiu „Betsafe–LKL“ sezono treneriu, tačiau šiemet jo pranašumas buvo ryškiausias per tris pastaruosius sezonus.

Vakar „Betsafe–LKL“ apdovanojimų ceremonijoje Jasikevičius ant scenos lipo žurnalistų sprendimu – tradiciškai jie renka geriausią sezono trenerį.

LKL.lt pristato rinkimų, pagal kuriuos vakar buvo apdovanojami sezono laureatai, rezultatus.

Kauno „Žalgirio“ vairininkas nugalėjo absoliučia balsų dauguma – surinko 58,8 proc. žurnalistų balsų.

Tarp trijų kandidatų pateko apdovanojimus pelniusių komandų treneriai: bronzą iškovojęs Klaipėdos „Neptūno“ treneris Kazys Maksvytis surinko 17,6 proc. balsų, antros vietos laimėtojų Vilniaus „Ryto“ krepšininkų treneris Dainius Adomaitis – 11,8 proc. balsų.

Rinkimuose taip pat paminėtos Žydrūno Urbono ir Nenado Čanako pavardės.

Pernai Jasikevičius ir Maksvytis taip pat buvo sulaukę daugiausiai balsų, tačiau „Žalgirio“ treneris nugalėjo tik vieno balso persvara.

Metų trenerio rinkimų rezultatai (balsuoja žurnalistai):

Vieta  Treneris  Proc. balsų
1. Šarūnas Jasikevičius 58,8 proc.
2. Kazys Maksvytis 17,6 proc.
3. Dainius Adomaitis 11,8 proc.

Geriausiai besiginantis žaidėjas

Geriausiai besiginančio krepšininko rinkimuose neabejotinu favoritu tapo „Žalgirio“ atstovas Thomasas Walkupas.

Šioje kategorijoje nugalėtoją sprendė patys krepšininkai. LKL apklausė visus „Betsafe–LKL“ krepšininkus, šį sezoną sužaidusius bent 50 proc. savo komandos rungtynių.

Walkupas sulaukė 29 krepšininkų simpatijų ir jo persvara nekėlė abejonių. Tarp kandidatų patekę „Ryto“ puolėjas Arnas Butkevičius ir Alytaus „Dzūkijos“ puolėjas Artūras Jomantas surinko atitinkamai 10 ir 9 krepšininkų balsus.

Šalia geriausiųjų trejeto atsidūrė Klaipėdos „Neptūno“ gynėjas Paulius Dambrauskas, gavęs 8 balsus.

Iš viso šiuose rinkimuose paminėtos 24 krepšininkų pavardės.

Pernai rinkimuose intriga buvo didesnė – nugalėjęs „Ryto“ žaidėjas Chrisas Krameris surinko vienu balsu daugiau nei „Žalgirio“ atstovas Vasilije Micičius.

Geriausiai besiginančio žaidėjo rinkimų rezultatai (balsuoja žaidėjai):

Vieta  Žaidėjas  Komanda Balsų skaičius 
1. Thomasas Walkupas Kauno „Žalgiris“ 29
2. Arnas Butkevičius Vilniaus „Rytas“ 10
3. Artūras Jomantas Alytaus „Dzūkija“ 9
4. Paulius Dambrauskas Klaipėdos „Neptūnas“ 8
5-6 Brandonas Daviesas Kauno „Žalgiris“ 6
5-6 Jerai Grantas Klaipėdos „Neptūnas“ 6
7-8 Žygimantas Janavičius Prienų „Skycop“ 4
7-8 Paulius Danisevičius Alytaus „Dzūkija“ 4

Simbolinis penketas

Simbolinį „Betsafe–LKL“ sezono penketą įprastai renka komandų vyriausieji treneriai. Jie ketvirtus metus iš eilės paliko naudingiausią reguliariojo sezono krepšininką už simbolinio sezono penketuko ribos.

Utenos „Juventus“ aukštaūgis Martinas Gebenas tapo geriausiuoju reguliariajame sezone, bet tik du treneriai skyrė jam vietą simboliniame sezono penketuke. Aštuoni strategai geriausiu sezono centru įvardijo „Žalgirio“ aukštaūgį Brandoną Daviesą.

Daugiausia balsų rinkimuose sulaukė „Žalgirio“ gynėjas Marius Grigonis – jį tarp geriausių gynėjų įtraukė 9 iš 10 vyriausiųjų „Betsafe–LKL“ komandų trenerių.

Į simbolinį penketuką įtrauktas Prienų „Skycop“ gynėjas Žygimantas Janavičius sulaukė 4 balsų, Dovis Bičkauskis („Juventus“) ir Nate‘as Woltersas („Žalgiris“) paminėti po du kartus. Šioje kategorijoje balsai atiduoti septyniems krepšininkams.

Įnirtingiausia kova virė tarp puolėjų – daugiausiai kartų čia paminėtas „Žalgirio“ atstovas Edgaras Ulanovas – 6 sykius. „Ryto“ puolėjas Butkevičius ir „Neptūno“ puolėjas Gytis Masiulis sulaukė po 5 balsų, bet LKL sprendimu į penketuką įtrauktas Butkevičius, kurio komanda iškovojo sidabro medalius.

Rinkimuose iš viso paminėti 6 puolėjai.

Simbolio penketo rinkimų rezultatai (renka treneriai):

Žaidėjas  Komanda  Balsų skaičius
Gynėjai
Marius Grigonis Kauno „Žalgiris“ 9
Žygimantas Janavičius Prienų „Skycop“ 4
Dovis Bičkauskis Utenos „Juventus“ 2
Nate'as Woltersas Kauno „Žalgiris“ 2
Puolėjai
Edgaras Ulanovas Kauno „Žalgiris“ 6
Arnas Butkevičius Vilniaus „Rytas“ 5
Gytis Masiulis Klaipėdos „Neptūnas“ 5
Aaronas White'as Kauno „Žalgiris“ 2
Vidurio puolėjai
Brandonas Daviesas Kauno „Žalgiris“ 8
Martinas Gebenas Utenos „Juventus“ 2

Kiti apdovanojimai

Trys laureatai vakar apdovanoti LKL sprendimu. Lyga rinko geriausią jaunąjį žaidėją, kuriuo tapo Gytis Masiulis, metų organizacijos titulą už įveiktus iššūkius ir sėkmingą vadybinį darbą pelnė „Neptūnas“, o naudingiausiu finalo serijos žaidėju lyga išrinko Edgarą Ulanovą.

Sirgaliams buvo suteikta galimybė rinkti geriausią sezono momentą ir juo aistruoliai pripažino „Juventus“ puolėjo Gyčio Radzevičiaus dėjimą per rungtynes su „Rytu“.

Ant scenos lipo ir Valdemaras Chomičius – „Dzūkijos“ treneriui skirtas apdovanojimas „Už džentelmeniškumą sporte ir gyvenime“.



Komentarai:

Plikas iš Brazzers
Žalgiris pidarasu komanda,bleet!!!
2019-06-05
+6
Atsakyti
Smugiuotojas
Kam tas treneriu balsavimas jei geriausia puoleja isrinko Ulanova bet LKL prasmirdeliai lendantis giliai Rytui i sikna. Atidave priza Butkeviciui....
2019-06-05
+2
Atsakyti
Antanas
geda kai isrenkami al.kasai
2019-06-05
-13
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 4

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.