„Olympiakos“ klubui patekti į Adrijos lygą sutrukdė olimpinės žaidynės

2019-06-05 13:06
Nuotr.: BasketNews.lt/V.Mikaitis
Nuotr. BasketNews.lt/V.Mikaitis

Iš Graikijos aukščiausios lygos išmestas Pirėjaus „Olympiakos“ klubas atsisakė planų patekti į Adrijos lygą, praneša portalas „Eurohoops.net“.

To priežastis susijusi su Adrijos lygos tvarkaraščio planavimo klausimais, kuriuos lemia ir 2020 metų olimpinės žaidynės.

Jeigu „Olympiakos“ būtų prisijungusi prie Adrijos lygos, tuomet komandų skaičius būtų padidintas iki 14, o visos kitos turnyro komandos būtų turėjusios pakeisti nacionalinių čempionatų tvarkaraščius. Prieš artėjantį sezoną to padaryti neįmanoma.

FIBA paprašė visų lygų kitą sezoną baigti iki birželio 12-osios dienos, kadangi vėliau vyks olimpinių žaidynių atrankos turnyras.

„Olympiakos“ kreipėsi į Serbijos krepšinio lygą ir gavo atsakymą, kad jeigu Adrijos lyga išsiplės, tuomet serbams paprasčiausiai nebūtų įmanoma suspėti surengti čempionatą.

Tai atsispindi ir šiame sezone – šiandien, birželio 5-ąją, Serbijos lygoje vyksta pusfinalis.

Po tokių žinių „Olympiakos“ nusprendė nebesiekti kitą sezoną žaisti Adrijos lygoje.

Graikijos lygos sprendimu „Olympiakos“ dėl tyčia praleistų dvejų rungtynių buvo išmesta iš aukščiausios lygos ir kitą sezoną dėl to galėtų žaisti tik antroje lygoje.

Tiesa, ir prieš tai „Olympiakos“ negalėjo dėti dideles viltis į žaidimą Adrijos lygoje, kadangi šios lygos atstovų susitikime vyravo bendra nuomonė, jog turnyro formatas turėtų išlikti toks, koks yra dabar.



Komentarai:

Antanas
kokie apsina.rkasine dzium.brai nuotraukoje
2019-06-05
-11
Atsakyti
bbl
Dar yra balkanu krepsinio lyga ir vtb :)
2019-06-05
-11
Atsakyti
Tegul Oly Pao važiuoja į LKL tai bent intriga bus kas taps čempionas o ką jau kalbėti apie mažų miestelių sirgalius kurie galėtų pamatyti gyvai oly tai neįtikėtina. Nieko daugiau čia tik cirkas prasidės kitas sezonas ir abu graikijos grandai įprastai žais aukščiausioje graikijos lygoje. Graikijos lyga toli gražu nėr stipresnė nei LKL be oly ar pao tad lyga užmerks akys nusileis
2019-06-05
-2
Atsakyti
Nu ir gerai
Uzteks to zaidimo eurolygoj. Padidintas komandu ir rungtyniu skaicius, pilnos akys.
2019-06-05
+11
Atsakyti
qww
taip iseina kita sezona zais tik eurolygoje?
2019-06-05
+12
Atsakyti
nemoksas
kiek suprantu, Milasius nepatenkinta kad lkl finala neidomus, tai tedu pasikviecia olympiakos i lkl.
2019-06-05
+2
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 7

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.