„Neptūne“ sparnus išsiauginęs Masiulis laukia pokalbio su „Žalgirio“ vadovybe

Lukas Malinauskas
„BasketNews.lt“
2019-06-06 14:56
Nuotr.: BNS
Nuotr. BNS

Nuomos pagrindais pastarąjį sezoną Klaipėdos „Neptūno“ gretose praleidęs Gytis Masiulis pasiuntė rimtą signalą Kauno „Žalgirio“ ekipai.

Palikęs konkurencingą Šarūno Jasikevičiaus išrikiuotą sudėtį, 21-erių kaunietis uostamiestyje tapo viena kertinių Kazio Maksvyčio stumdomų figūrų „Neptūno“ gretose.

Nė vieno sezono mačo nepraleidęs jaunasis talentas, gavus daugiau žaidimo laiko, savo statistinius rodiklius LKL pakėlė dvigubai bei lygos sprendimu buvo pripažintas geriausiu jaunuoju lygos (iki 21 metų) krepšininku.

Šį sezoną metami tritaškiai

38%
8,4
Pataiko: 8,4
Taiklumas: 37,8%
Vieta lygoje: 5
Geriausias pasiekimas: 13
Blogiausias pasiekimas: 1
Daugiausia pataiko: Tomas Delininkaitis

„Man padėjo labai daug dalykų, – tinklalapiui „BasketNews.lt“ sakė Masiulis. – Iš pradžių tai, kad Kazys (Maksvytis) mane norėjo matyti komandoje, tai man suteikė nemažai pasitikėjimo. Komandai pavyko išlaikyti branduolį ir vienybę viso sezono metu, net kai mums buvo sunku.“

2017-2018 m. sezone „Žalgirio“ gretose rinkęs po 5,1 taško, 2,7 atkovoto kamuolio ir 6,7 naudingumo balo per 12 minučių, šįmet „Neptūne“ jis fiksavo 11,2 taško, 5,4 atkovoto kamuolio bei 14,1 naudingumo balo statistiką.

Nuotr. BNS

Pagal pastarąjį rodiklį Masiulis su Pasvalio „Pieno žvaigždžių“ legionieriumi Yannicku Franke dalijosi 9-10 vietas visoje lygoje. 207 cm ūgio atletas balandį neturėjo sau lygių bei tapo naudingiausiu mėnesio krepšininku.

Atkrintamosiose varžybose sužvėrėjęs sunkusis krašto puolėjas vidutiniškai įmetė po 15,3 taško, sugriebė po 5,4 kamuolio ir rinko po 17,9 naudingumo balo.

Bronzinės serijos starte su Panevėžio „Lietkabeliu“ Masiulis surengė dominuojantį pasirodymą, kai per 27 minutes sumetė 33 taškus, atkovojo 7 kamuolius, išprovokavo 11 pražangų ir surinkęs 46 naudingumo balus pagerino Gintarui Einikiui priklausiusį atkrintamųjų varžybų efektyvumo rekordą (45 balai).

Kas Masiuliui išaugino dar didesnius sparnus kritiniu sezono metu?

„Galbūt man reikėjo labiau priprasti prie naujos sistemos, prie to paties išvažiavimo iš Kauno. Atsirado atkrintamųjų varžybų režimas, kai kiekvienose rungtynėse supranti, kad jos yra lemiamos, jos gali būti paskutinės ir tai mane labiau motyvavo, padėjo geriau žaisti“, – dėstė su „Neptūnu“ bronzinį finalą 3-0 laimėjęs Masiulis.

Progresuojantį „Žalgirio“ globojamo aukštaūgio potencialą sezono viduryje įvertino ir Dainius Adomaitis, suteikęs jam šansą parodyti save Lietuvos rinktinės kontekste atrankos į pasaulio čempionatą metu. 

Trejose iš ketverių atrankinių rungtynių aikštėje pasirodęs Masiulis vidutiniškai per 14 minučių fiksavo 6,3 taško ir 2,3 atkovoto kamuolio rodiklius.

Užsirekomendavusio jaunuolio pavardė ketvirtadienį nugulė ir tarp pajėgiausių 24 šalies krepšininkų, kurie buvo įtraukti į pirminį rinktinės sąrašą dėliojant komandos kontūrus pasiruošime Kinijoje vyksiančiam pasaulio čempionatui.

„Paaugau kaip asmenybė ir kaip krepšininkas, – sezono „Neptūne“ privalumus tinklalapiui „BasketNews.lt“ vardijo Masiulis. – Iš tikro tapau labiau savarankiškas ir tuo labai džiaugiuosi. Labiau sustiprėjau fiziškai, dabar jau taip lengvai priešininkai nebestumdo manęs baudos aikštelėje.

Aišku, ties tuo dar reikia dirbti ir tam turėsiu visą vasarą. Iš tikro viską pagerinau, turėjome daug papildomų treniruočių su treneriais, ateidavo jaunimas, dirbdavome ir, manau, tas davė savų vaisių.“

Nuotr. BNS

Masiulio vedamas „Neptūnas“ prabėgusiame LKL sezone vienintelis sugebėjo įveikti „Žalgirį“ net tris kartus per keturis susitikimus. Sėkmingai savo potencialą demonstravęs jaunasis krepšininkas kiekvienose rungtynėse kauniečiams atseikėdavo po 10 taškų, atkovodavo po 5,8 ir perimdavo po 2 kamuolius bei rinkdavo po 14,5 naudingumo balo.

Kauniečių gretose šį tarpsezonį priekinė linija atsinaujins iš pagrindų, mat komandą paliko Brandonas Daviesas ir Aaronas White’as, sutartis baigiasi su Antanu Kavaliausku. Visgi ar Masiulis vėl sulauks šanso išmėginti save „Žalgiryje“, su kuriuo jis turi iki 2022-ųjų galiosiantį kontraktą, kol kas lieka neaišku. Artimiausiu metu abi pusės sėsis pokalbiui.

„Labai daug nemąsčiau dėl kito sezono. Šį sezoną gavau aibę žaidimo laiko ir tuo esu labai patenkintas. Dėl kito sezono reikės peržiūrėti visus pliusus ir minusus. Negaliu pasakyti, kaip bus, dar labai anksti.

Šiemet toje pačioje Čempionų lygoje dar nedemonstravau labai solidaus žaidimo ir manau, kad dar turiu daug ką ten įrodyti. Apie Eurolygą dar labai sunku kalbėti“, – sakė Masiulis, ČL vidutiniškai rinkęs po 6,8 taško ir 3,1 atkovoto kamuolio per 17 žaidimo minučių.

„Žalgirio“ talentas taip pat yra pateikęs paraišką dalyvauti šių metų NBA naujokų biržoje, tačiau galutinis sprendimas dėl dalyvavimo nėra priimtas. Apsispręsti kartu su savo atstovais jis turės iki birželio 10-osios.

Masiulio vasaros planas – individualus darbas Lietuvoje su „Žalgirio“ fizinio rengimo treneriais.



Komentarai:

Vanmartin
Kaip ir daugelis, pasakysiu, kad jam i Zalius dar anksti, turim irodyma -Birutis. Siaip Zali galetu tureti satelitine komanda, kuri priglausti juos visus, tiksliau komanda kuri butu paremta jaunais Zaliu galbut ir Ryto zaidejais ir keli mentoriai.. manau puikiai padetu isauginti jaunima. PVZ Birutis, Masiulis, Kulboka ir tt. puikiai tiktu zaisti vienoje komandoje, gautu max minuciu, plius dar zaidzia EU taureje, taip uzsaugintume greiciau zaidejus, nes dabar perspektyvus jaunimas "puna" suolo gale
2019-06-11
+9
Atsakyti
Anonimas
i zalgiri per anksti jam . Yra keli kiti variantai. galvoju kad neptunui jo skolinti neverta , nes neaisku kas bus treneris , be to nebebus Juricos , kuris matomai daug dirbo su juo individualiai. Gal vertetu tartis su Parma ir metams skolinti .Kazys ir Jurica tikrai dar paslifuotu ji iki aukstesnio lygio zaidejo. Ktas variantas pas Canaka i Panevezi. zaistu cempionu lygoje ir lkl pas gera treneri. Visiskai netinkami variantai Siauliai , Prienai ar Utena.
2019-06-09
+10
Atsakyti
alen
Geras zaidejas,bet dabartiniame Zalgirije persilpnas.Neptunui ar Rytui jis tiktu.
2019-06-06
+6
Atsakyti
Ponas Miau
Eis i kazkokia niekam nezinoma kaimo komanda,kur laisvu laiku net negalea i gatve iseit be treningu
2019-06-06
-15
Atsakyti
Tadas
maladiec buvo krameriui i burna primyzes o tas prispringo
2019-06-06
+1
Atsakyti
M.Bronius
Gebenas Utenoje žaidė C-pzicijoje ,o Masiulis tikras PF gerai kovoja po krepšiu ir mėto tritaškius,jie skirtingo stiliaus žaidėjai Masiulio žaidimas panašus į jo tėvo Žalgirio trenerio Masiulio žaidimą Jis geras kovotojas dėl kamuolių po krepšiu,tai sunus gaus gera patarimą iš Tėvo kur jamžaisti kad daugiau igiti patirties sekmės
2019-06-06
+3
Atsakyti
Anonimas
vietoj white bus pats tas,aron buvo neka atletiskesnis nei gytis.o stai i tompson vieta pinigu gailet nereikia ir pirkt auksciausio lygio legionieriu o ne eilini vidutinioka.
2019-06-06
-2
Atsakyti
Pačėsas
Iš šito nebus žvaigždės jobanos.
2019-06-06
-18
Atsakyti
Nu
Truksta sprogstamosios jegos,stiprint kuna reikia nes eutolygoje sues gyva,del to Gabenas dauk geriau pasiruoses
2019-06-06
-9
Atsakyti
M.Bronius
Masiulis labai tiktų Ryto komandoje ,o po metų butų paruoštas Žalgiriui,sekmės.
2019-06-06
-5
Atsakyti
Stroll
viskas gerai su juo, krepsini zaisti moka ir galva turi, bet jeigu nori kilti i aukstesni lygi, tai privalo gerai padirbeti su savo kunu ir uzsiaugint raumenu, nes dabar eurolygoi fiziskai ji ten visi lauzytu
2019-06-06
+3
Atsakyti
Aha
per silpnas jis žaliems ir užimti tegali Ulecko vietą ir ne daugiau. Reikia jam daugiau masės ir dar pasistažuoti kokiame Lkl klube, aišku ne žemiau nei Lietkabelis
2019-06-06
+8
Atsakyti
Na
Aš tai jo vietoj kaip tik pasimelsčiau kad dar vieną sezoną pavyktų palošt Neptūno lygio komandoj. Į Žalgirį ateit visada suspėsi, į tokią komandą reik ateit jau ale Grigonio lygio - kai atėjęs iškart gauni pakankamai minučių eurolygoj. Nes jaunam žaidėjui nėr blogiau kai negauni žaist - ateinantį sezoną Gyčiui minučių eurolygoj nelabai nusimato, belieka lklas, tai tada geriau ale Neptuno lygio komandoj po 25min fiba turnyre atidirbt ir dar kitą sezoną jau ateit į Žalgirį pilnai pasiruošus debiutuot eurolygoj
2019-06-06
+28
Atsakyti
Kas tu toks, kad tau čia jis kažką įrodinėt turi?
2019-06-06
-21
Atsakyti
Vvcccccccc
dar pora metu eurocup/fiboje palosti ir gales uzimti jankuno vieta
2019-06-06
+11
Atsakyti
eflow
Džiugu dėl Masiulio, greitai tobulėjantis žaidėjas, matosi, kad rimtai ir atsakingai žiūri į savo darbą, kaip Maksvytis minėjo, tik laiko klausimas, kada taps ryškiu žaidėju. Manau būtų pajėgus jau praverti Žalgirio duris, bet reikia būti realistais, Žalgiris tikrai nepasiūlys tiek žaidimo laiko aikštelėjė ir jo tobulejimas pristos. O tada patys žinom kaip būna, kai grandai prisiima jaunus žaidėjus į komandą ir nėra kur jų kišti, o ir žaidybinio laiko duoti nėra kaip. Tad geriausias variantas būtų dar metus praleisti Neptūne, tapti dar geresniu žaidėju, bent jau ČL kažką įrodyti ir tada drąsiai kelti sparnus į aukštesnį lygį. Kaip bebūtų, ačiū Masiuliui už metus praleistus Klaipėdoje.
2019-06-06
+22
Atsakyti
Antanas
toks rand.uotasnukis tik zaliai pa.rodijai ir tinka. ten visu veideliai papu.rte.
2019-06-06
-31
Atsakyti
rytas-podarytas
Nieko jis man neirode, kaip ir valinskas siulau zaist ir nerodyt cia kazkokiu sparnu. Iki Zalgirio dar toloka.
2019-06-06
+19
Atsakyti
ayo
Lieka tegul Neptune, negaus Kaune tiek minuciu zaist ten aukstesnio lygio komanda...
2019-06-06
+27
Atsakyti
.....
Manau, kad pats geriausias vairnatas G.Masiuliui būtų dar sezoną pažaisti Neptūne. Kaip jis ir pats sako, tai tikrai dar nieko neįrodė Čempionų lygoje...
2019-06-06
+19
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 25

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.