Lažybų organizavimu apkaltintas Grabauskas išmestas iš trijulių rinktinės

Tomas Vanagas
„BasketNews.lt“
2019-06-10 12:12
Nuotr.: D.Lukšta
Nuotr. D.Lukšta

Italijos krepšinio federacijos dėl lažybų organizavimo diskvalifikuotas Lukas Grabauskas negalės rungtyniauti ir Europos žaidynėse.

BasketNews.lt“ žiniomis, šiandien LTOK, LKF ir Lietuvos 3x3 krepšinio asociacija priėmė sprendimą, jog Grabauskas Europos žaidynėse Lietuvos rinktinės marškinėlių nevilkės.

„Akivaizdu, kad turint bent menkiausią kiekį padorumo, negalima leisti ketverius metus dėl lažybų (kad ir vienoje šalyje) negalėsiančio žaisti krepšininko atstovauti rinktinei“, – tinklalapiui „BasketNews.lt“ sakė 3x3 krepšinio asociacijos direktorius Ignas Grinevičius.

Lukas Grabauskas

Lukas  Grabauskas
Lukas  Grabauskas
MIN: 21.02
PTS: 14 (66.67%)
REB: 4
AS: 3
ST: 3
BS: 0
TO: 3
GM: 1

Pirmadienio ryte LTOK kreipėsi į LKF su prašymu nedelsiant įvertinti viešai pasirodžiusią informaciją dėl Grabausko veiklos Italijoje bei priimti atitinkamus sprendimus tolesnei rinktinės veiklai užtikrinti.

Sekmadienį vakare pasirodė informacija, kad du lietuviai, Grabauskas ir Deividas Pogužinskas, sulaukė bausmės už lažybų organizavimą Italijoje. Italijos krepšinio federacija Grabauskui skyrė ketverių, Pogužinskui – trejų metų diskvalifikaciją. Abu jie žaidė ketvirtos Italijos lygos komandoje.

„Netoleruojame veiklos, prieštaraujančios sporto etikai bei manipuliavimo sporto varžybų rezultatais, – „musukrepsinis.lt“ cituoja LKF generalinį sekretorių-direktorių Mindaugą Špoką. –  Esant įtarimams dėl galimo manipuliavimo sporto varžybų rezultatais, mūsų pirmasis žingsnis yra pakeisti Luką Grabauską 3x3 rinktinėje kitu krepšininku.

Antrasis žingsnis – kreipėmės į Italijos krepšinio federaciją bei FIBA. Iš italų norime sužinoti daugiau informacijos apie šią situaciją ir krepšininko ketverių metų suspendavimo priežastis, o iš FIBA norime gauti rekomendacijas dėl tolimesnių veiksmų. Gavus informaciją, sprendimus priims LKF Vykdomasis komitetas artimiausio posėdžio metu.“

Realiausi kandidatai pakeisti Grabauską yra Utenos „Juventus“ puolėjas Gytis Radzevičius ir praėjusį sezoną Marijampolės „Sūduvos-Mantingos“ ekipoje žaidę Justinas Jogminas bei Mintautas Bulanovas.

Šie krepšininkai pretenduoja žaisti, kadangi preliminariame kandidatų sąraše užėmė aukščiausias vietas.

Grabauskas Europos žaidynių Lietuvos rinktinėje turėjo rungtyniauti kartu su Aurelijumi Pukeliu, Pauliumi Semaška ir Medu Kuprijanovu.

Tuo metu Lietuvos rinktinės sudėtį pasaulio čempionate sudarys Paulius Beliavičius, Šarūnas Vingelis, Marijus Užupis bei Evaldas Džiaugys.



Komentarai:

As
Grabai, sudu maise tu, pasirodo, kad tiesa buvo, jog net lietuvos U20 rinktineje zaisdamas statei europos cempionate. Slykstyne, supuves zmogus, is chares matosi, kad dalbajobas...
2019-06-10
-5
Atsakyti
Nenormalu
Ne apkaltintas, o irodytas kaltu. Du skirtingi dalykai. Dare stafkes. Toks zemas lygis, kai kazkas bando krepsiniu i gyvenima kabintis, treneriai atleidziami nes nera rezultatu, o pasirodo fixina varzybas. Apgailetinas buvai ir busi Grabai.
2019-06-10
+14
Atsakyti
Antanas
koks inva.lidas! varkiu nemoka sukt
2019-06-10
+13
Atsakyti
Va taip ir buna
Ne pirmas kartas, buvo laiko klausimas. Jau Jonavoj ejo kalbos del jo ir ryckos fixinimo. Gal del to mazeikiai jo ir nebelaike ir niekas nebeime. Jau pradekit kita veikla uzsiiminet. Niekas Jusu nebeims.
2019-06-10
+14
Atsakyti
Tikriausiai kitaip ir negalejo buti.
2019-06-10
+7
Atsakyti
xs
Fixing is everywhere... Kas like is sporto... Graudu
2019-06-10
+12
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 7

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.