Italijos federacijos prezidentas pasmerkė Bolonijos klubo sprendimą žaisti Europos taurėje

2019-06-10 14:10
Nuotr.: Zuma Press – Scanpix
Nuotr. Zuma Press – Scanpix

FIBA Čempionų lygoje debiutinio sezono metu triumfavusi Bolonijos „Virtus“ ekipa jungiasi prie Eurolygos šeimos. Italijos krepšinio federacijos prezidentas Gianni Petrucci atskleidė, jog „Virtus“ nuo kito sezono kovos Europos taurės turnyre, ir tuo pačiu pasmerkė tokį vadovybės žingsnį.

Anot italų krepšinio galvos, Bolonijos klubas išdavė šalies krepšinį bei apjuodino jį prieš visą pasaulį.

„Aš esu nusivylęs, – pabrėžė Petrucci. – Nutraukus sutartį ir kitąmet nusprendus nežaisti Čempionų lygoje, „Virtus“ tėškė antausį tiek FIBA, tiek federacijai, kuri yra to susitarimo dalis. Prieš vienerius metus Bolonijos klubui buvo suteiktas vardinis kvietimas prisijungti prie taurės varžybų.

Šį sezoną metami dvitaškiai

53%
23,3
Pataiko: 23,3
Taiklumas: 53,1%
Vieta lygoje: 3
Geriausias pasiekimas: 29
Blogiausias pasiekimas: 18
Daugiausia pataiko: Brian Qvale

Likus dviem mėnesiams iki turnyro, kurį „Virtus“ laimėjo, komanda nebuvo tikra ar galės vėl kovoti kitais metais, todėl ekipai buvo suteiktas antras vardinis kvietimas. Prie visos šitos sėkmės, „Virtus“ laimėjo milijoną eurų, bet dabar jie nori trauktis į kitą barikados pusę nepaisant turimų įsipareigojimų.“

Apie pasirašytą kontraktą tarp „Virtus“ ir Čempionų lygos viešai atskleista tik dabar. Bolonijos komanda prie šių pirmenybių oficialiai jungėsi gaudami vardinį kvietimą.

„Virtus“ sprendimas keltis į Eurolygos organizaciją, pasak Petrucci, gali turėti įtakos Italijos krepšinio federacijos sprendimui teikti kandidatūrą surengti 2021-ųjų Europos čempionato grupės etapą.

„Tai – atgalinis ėjimas, juodinantis federacijos įvaizdį bei traukiantis gėdą mūsų organizacijai pasauliniu mastu. Dėl to kitą savaitę sušauksiu neeilinę Federacijos tarybą tam, kad priimtume savo galutinį sprendimą“, – pasakojo Petrucci.

„Virtus“ šį sezoną tarptautinėje arenoje kovojo po devynerių metų pertraukos. 



Komentarai:

Antanas
jo morda kaip susiraukslejusio anciuko donaldo
2019-06-10
+15
Atsakyti
Pepperoni
Koks issigimelis. Verciau pagirtu Virtus organizacija, kad si nelaizo uzpakalio ir pati laisvai sprendzia, kuria kryptimi eiti. Cia italu federacijai turetu buti geda pries pasauli, kad FIBA su ja daro, ka nori. FIBA turi isnykti kaip organizacija. Ji gavo sansa, bet jeigu visas valdymas vyksta tik su prievarta ir manipuliavimu, kaip tokiems zmonems galima leisti uzimti tokias atsakingas pareigas? Visa bendruomene nieko verta, jei leidzia sitam cirkui testis. Visi bijo pasakyti savo nuomone, nes matai, gedos federacijai pridarysi ir atimsi sansa savo salyje tureti Europos cempa. Tai ar cia ta laisvoji ir demokratiskoji Europa?
2019-06-10
+21
Atsakyti
Anonimas
Dar vienas korumpuotos fibos subinlaizys. Ciulpa jis bybi blet, italijos krepsinis merdeja. Virtusas nori grizti i eurolyga nes tai buves eurolygos cempionas kadaise. O ta sudina fiba cempionu lyga ilgai nesilaikys su tiek mazai ziurovu.
2019-06-10
+14
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 6

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.