„Warriors“ išgyveno dramą ir pratęsė NBA finalo seriją

2019-06-11 06:43
  • „Warriors išplėšė šeštąsias NBA finalo serijos rungtynes, penktosiose 106:105 įveikę „Raptors“

  • Antrojo kėlinio pradžioje Achilo sausgyslės traumą patyrė Kevinas Durantas

  • Kawhi Leonardas mačo pabaigoje surinko 10 taškų iš eilės, tačiau lemiamą žodį tarė Klay Thompsonas ir Stephenas Curry

  • Thompsonas pataikė 7 tritaškius, Curry – 5, o visa „Warriors“ komanda – 20

  • Statistika

„Golden State Warriors“ susigrąžino, tačiau netrukus prarado Keviną Durantą. Įgijo dviženklę persvarą, tačiau ją iššvaistė ir mačo pabaigoje atsidūrė besivejančiųjų vaidmenyje. Galiausiai prieš pat nuaidint finalinei sirenai jie stebėjo, kaip Kyle’o Lowry metimas skrieja link krepšio.

Niekas nesugebėjo jų palaužti.

Toronto „Raptors“ įžaidėjo tritaškis aidint sirenai tikslo nepasiekė ir „Warriors“ penktosiose NBA finalo serijos rungtynėse triumfavo 106:105 (34:28, 28:28, 22:22, 22:27) bei sušvelnino serijos rezultatą 2-3.

Fotogalerija

Kitas finalo mačas vyks Oklande.

Pergalę apkartino antrajame kėlinyje patirta Duranto trauma. Po 32 dienų pertraukos į aikštę sugrįžęs puolėjas pelnė 11 taškų, tačiau antrojo kėlinio pradžioje susižeidė koją ir aikštę paliko tik padedamas komandos draugų.

Po dvikovos „Warriors“ prezidentas Bobas Myersas paskelbė, kad Durantas patyrė Achilo sausgyslės traumą, o kokio ji rimtumo, paaiškės vėliau šiandien, po magnetinio rezonanso tyrimo.

ESPN žurnalistai Ramona Shelburne ir Adrianas Wojnarowski paskelbė savo žinias iš komandos vidaus, kad ekipa turi įtarimų dėl sudėtingos traumos – manoma, kad Durantui įplyšo dešinės kojos Achilo sausgyslė.

Areną jis paliko ant ramentų.

„Ką tik kalbėjau su komanda ir nežinojau, ką sakyti, – po dvikovos pripažino „Warriors“ strategas Steve'as Kerras. – Viena vertus labai didžiuojuosi savo žaidėjais, jie turi neįtikėtinas širdis. Kita vertus, mus visus tiesiog gniuždo naujienos dėl Kevino. Visi jaučiame keistą jausmą. Neįtikėtina pergalė ir baisus praradimas tuo pačiu metu.“

Spaudos konferencijoje po dvikovos kalbėjęs Myersas sunkiai tramdė ašaras ir sako prisiimantis visą atsakomybę dėl Duranto traumos.

„Kevinas keturias ankstesnes savaites praleido su mūsų gydytojais, daugybę kartų tikrinosi magnetinio rezonanso tyrimu. Mes jautėmės gerai dėl jo būklės, – sakė Myersas. – Gydytojai jam leido žaisti ir tai buvo bendras mūsų visų sprendimas. Nemanau kad yra ką kaltinti, bet suprantu šį pasaulį ir, jeigu reikia, galite kaltinti mane.

Žmonės, kurie abejojo jo noru grįžti į šią komandą, klydo. Kevinas yra vienas iš labiausiai nesuprastų žmonių krepšinyje. Jis – geras komandos draugas, geras žmogus. Tai nėra sąžininga. Man pasisekė, kad jį pažįstu. Nežinau, kokio rimtumo tai trauma, bet žmonės, kurie su juo dirbo ir leido jam žaisti, tai yra geri žmonės.“

Dviejų pastarųjų NBA finalų MVP šį sezoną nebežais, o jo komandos draugai laimėjimą penktosiose rungtynėse skyrė Durantui.

„Mes tai padarėme dėl jo, – sakė Thompsonas. – Matėte, ką jis gali padaryti. Jis yra Karys. Ėjo žaisti su komanda ir kovojo nepaisydamas savo sveikatos. O mes dabar bandysime dėl jo laimėti kitas dvejas rungtynes.“

„Warriors“ komanda penktajame mače prarado ir Kevoną Looney, kuris žaidė akivaizdžiai kęsdamas sumuštos krūtinės skausmus.

Čempionų titulą ginanti ekipa turėjo pranokti praradimus ir varžovų spurtus.

Kawhi Leonardas ėmėsi iniciatyvos ketvirtajame kėlinyje ir po 10 iš eilės jo taškų „Raptors“ pirmą kartą nuo pirmojo kėlinio išsiveržė į priekį – 103:97. „Warriors“ į tai atsakė savo spurtu.

Iš pradžių Klay Thompsonas smeigė tritaškį, po to Stephenas Curry tolimu metimu rezultatą išlygino, o po to Thompsonas dar sykį, likus žaisti 56,6 sek., tritaškiu išvedė svečius į priekį 106:103.

Kitoje atakoje Lowry prasiveržė po krepšiu ir jo metimą DeMarcusas Cousinsas blokavo jau po laiko, todėl taškai buvo įskaityti.

„Warriors“ netrukus prarado kamuolį ir „Raptors“ gavo galimybę išplėšti pergalę, tačiau ja nepasinaudojo. Kawhi Leonardas įstrigo dviguboje gynyboje, todėl atidavė kamuolį, šis surado kampe stovintį Lowry ir įžaidėjas švystelėjo tritaškį, kuris nepasiekė tikslo ir „Warriors“ lengviau atsikvėpė.

„Warriors“ komandą tempė tritaškių pataikymas – jie realizavo 20 tolimų metimų iš 42. Tai – naujas NBA finalų rekordas žaidžiant išvykose.

Thompsonas (7/12) ir Curry (5/14) dviese realizavo daugiau nei pusę visų komandos tritaškių. Currry apskritai surinko 31 tašką, o Thompsonas pridėjo 28.

„Raptors“: Kawhi Leonardas 26 (9/24 metimai, 12 atk. kam., 6 rez. perd.), Kyle’as Lowry 18, Marcas Gasolis 17 (8 atk. kam.), Serge’as Ibaka 15, Pascalis Siakamas 12, Fredas VanVleetas 11.

„Warriors“: Stephenas Curry 31 (5/14 trit., 8 atk. kam., 7 rez. perd.), Klay Thompsonas 26, DeMarcusas Cousinsas 14, Kevinas Durantas 11, Draymondas Greenas 10 (10 atk. kam., 8 rez. perd.).



Komentarai:

...
Kaip ir sakiau, Durant jau buvo patempęs achilo sausgyslę. Turėjo išvis nežaisti finale. Dabar visa komanda keikusį jį, galės bliauti. Labai tikiuosi, kad Raptors laimės. Durant vietoje išvis atsiribočiau nuo komandos. Žmogui kontraktas baigiasi. Kas jam siūlys max kontraktą? O Warriors tiesiog nusivalys į jį kojas.
2019-06-11
-1
Atsakyti
hmm
nzn man atrode, jog Torontas bijojo laimet, ar issigando, kad pergale del Duranto traumos, bus kaip ir nesvari, bet Curry ir Thompsono pasitikejimas savo jegom unreal...seip idomu ar JV uz Marca geriau atrodytu
2019-06-11
+7
Atsakyti
Jurgis
Lowry metimas buvo blokuotas Greeno, lietė piršto galiukais, dėl to toks netikslus metimas buvo.
2019-06-11
-12
Atsakyti
Egis
Štai tikras čempioniškas tikrų karių mentalitetas ir pasireiškė šiose lemiamose "Warriors" klubui rungtynėse, "Raptors" tokioje pačioje situacijoje, jei būtų atsilikinėję 1:3 vargu, ar būtų ištempę tą pergalę ir dar pradžioje rungtynių netekę vieno iš pagrindinių žaidėjų NBA superžvaigždės, kaip pas "Warriors" K.Durant. Jei po paimtos minutės pertraukėlės "Raptors" turėdami 6 taškų persvarą besibaigiant rungtynėm nesugeba net numušt rungtynių tempo ir palaikyt ilgiau savo rankose kamuolio, tai vargu, ar toks klubas vertas NBA čempionų taurės ir žiedų. Jei "Warriors" pavyks išlygint serijos rezultatą savoj arenoj, tai psichologinė persvara šioj serijoj jau bus šio klubo pusėj ir pilnai gali tapti NBA čempionu.
2019-06-11
-6
Atsakyti
Rapt.2 pagr. žaidėjai nesužaidė
Kažkaip Siakamas šį kart labai silpnai atrodė...

(O Van Vleetui galima atleisti - išdaužyti dantys ko gero dar skauda, matyt vaistų prileistom smegenim žaidė...)
2019-06-11
-9
Atsakyti
PJ
Puikus sprendimas duot lowry mest net į lanką nepataikė oh wait koki lanka net į lenta nepataikė. Bet iš tiesų treneris suklydo paėmęs tą minutės pertraukėlę, tada atšalo kawhi ir kiti ir viskas, kaip rašė kažkas jau. Sunkiai tikėtina kad paims gsw dar du games bet jei tai good job nurse tada.
2019-06-11
-10
Atsakyti
NY
Praleido realų šansą Raptoriai, Nurse paėmė minutę ir prarado komanda tempą, leido GSW atsikvėpus susiderinti, o pakutinis Lowry metimas tai iš plytų metimo serijos kai su DeRozenu abu kartu mėtė. Kawhi Leonardas savo padarė kaip visada, bet tritaškiai Toronto labai blogi jų žiauriai trūko.
2019-06-11
+17
Atsakyti
tik ne lowri
tik ne lowri toki metima mest, geriau gasolis mestu nei jis
2019-06-11
Atsakyti
Marius
Durantas parode kovingumo pavyzdi. Gaila kad traumos taip nelaiku, bet komanda rodo kovotoju mentaliteta. Net jei ir neistrauktu serijos, bet Warriorsai rodo kad neveltui vadinami kovotoju dinastija.
2019-06-11
-17
Atsakyti
Mantas5
Su sveiku Durantu serija turbut butu buvusi 4:0 arba 4:1 max, o dabar reikia nagais kabintis kiekvienose varzybose.... del to ir idomus siemet finalas. idomiausias per paskutinius 3 sezonus
2019-06-11
-25
Atsakyti
df
blin na gsw tai totalus lazaretas,viena viltis tik tritaskiu krusa is tomsono ir cury,ant ko ir laikesi jie ir siandien

gi toliau tai be komentaru

cousinas net nepasoka ideti,loney kaip pasautas su sonkauliu skausmu,igudalas irgi vos gyvas,kevinas ju mires serijoje, tas pats tomsonas matosi su kojos skausmai laksto
2019-06-11
+15
Atsakyti
Anonimas
:( Vusvuen bus raptors cempionai,be durant nera zaidimo isvis,per fuksa tik laimejo
2019-06-11
+1
Atsakyti
Super grajus
Bet tai ant kiek stiprūs psichologiškai čempionai. Atsiliekant 1-3, likus 3:00 ir pralošinėjant 6 taškais , Klay šaltakraujai smeigia tritaškį, vėliau dar vieną prideda Stephas. Ir tuomet jau niekas neištraukė Raptorių, net ir teisėjai :). Pagarba KD.
2019-06-11
+17
Atsakyti
Anonimas
Juokingiausia kai i kiekviena komentara bega atsakyti kasioguru:DD Va cia tai visu galu ekspertas:D
2019-06-11
Atsakyti
Siose rungtynes Nurse padare lemiama klaida , Raptors pirmavo penkiais ar sesiais taskais , buvo ju kamuolys , Kawhi sumete tris metimus is eiles ir dege kaip napalmas , bet tada Nurse zinodamas , kad likus zaisti maziau nei tris minutes sudegins papildoma pertraukele ( tokios lyg ir NBA taisykles ) , paeme suknista pertrauka ir po jos Raptors zaidejai isejo atsale ir pamete vaiba . Tuo pasinaudojo GSW ir Klay su Curry sumete bombas . Kawhi pamete tempa ir Raptors pralaimejo . Cia sakyciau buvo esmine rungtyniu klaida . Nereikejo tos minutes , ji tik padejo GSW atsigauti . Bet nuo to mums tik geriau .
2019-06-11
+41
Atsakyti
Popstar
Bet tokio teisėjų šou senai nemačiau, Cousinso neįskaityti taškai, pražanga ne į tema paskutinėj atakoj puolime ir tt galima tęst
2019-06-11
+5
Atsakyti
kasioguru
laimejo tai laimejo, bet ziurint kaip mete Raptors ir kad dabar jau aisku, kad KD nebebus, nesitiki, kad GS laimetu dar 2. kitas namie gal ir istrauks, bet kad istrauktu finala sansu nedaug.
2019-06-11
+1
Atsakyti
Bus bus
Tikrai bus game 7, kawhi atrodo paluzes psichologiskai, o splash brothers ant bangos. Tikri cempionai nepalauziami.
2019-06-11
-7
Atsakyti
richis
durantas panasu kad achila nusitrauke. jo sezonas kaip ir baigtas
2019-06-11
-19
Atsakyti
Tiesa
nes nepasveikusou Durantu ,bet jam bunant aikstej visai kitaip atrodo wartiors puolimas.Zymiai sunkiau juos dengt,gaila Kd bet zmogus zaide akivaizdziai nepasveikes vardan komandos ir je tik dave 11 tasku bet emocini uztaisa visai komandai.Raptors paleido sansa,o dabar esu tikras warriors tikrai nepralos paskutinio maco savo arenoj.Bus game 7
2019-06-11
+16
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 43

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.