NBA – seniai matytos peštynės: vasarą dėl žvaigždžių parašų kovos keturi didieji klubai

Edvinas Jablonskis
„BasketNews.lt“
2019-06-11 20:32
Nuotr.: Reuters, AP - Scanpix
Nuotr. Reuters, AP - Scanpix

Nacionalinėje krepšinio asociacijoje (NBA) laisvieji agentai migruoja kasmet, tačiau šiemet situacija bus kur kas įdomesnė.

Niujorko „Knicks“ ir Bruklino „Nets“ algų kepurėje turi pakankamai vietos dviems maksimaliems kontraktams, o prie jų prisijungti gali ir Los Andželo „Clippers“ klubas. Los Andželo „Lakers“ galės sudaryti vieną maksimalios vertės sutartį, tačiau taip pat turi aukštą ketvirtąjį šaukimą bei pakankamai talentingų žaidėjų, kuriuos būtų galima panaudoti mainuose.

Didžiausios lygos žvaigždės neretai pirmenybę teikdavo klubams, kurių rinka yra didžiausia. Vis tik Los Andželo bei Niujorko rinkos jau yra pačios didžiausios, taigi minėtosios ekipos laisvuosius agentus turės vilioti kitais būdais.

Šį sezoną pelnomi taškai

47%
111,8
Pelno taškų: 111,8
Taiklumas: 47,0%
Vieta lygoje: 15
Geriausias pasiekimas: 142
Blogiausias pasiekimas: 85
Daugiausia pelno: LeBron James

Tinklalapis „BasketNews.lt“ siūlo apžvelgti minėtųjų klubų situaciją bei įvertinti jų galimybes laisvųjų agentų rinkoje.

Niujorko „Knicks“

Viso sezono metu „Knicks“ buvo nuolat minimi kaip kandidatai prisivilioti vieną ar kitą žvaigždę. Realiausiais pretendentais buvo įvardijami Kevinas Durantas bei Kyrie Irvingas, o visai neseniai norą žaisti Niujorke išreiškė ir kita lygos žvaigždė Anthony Davisas.

Vis tik neaišku, ar „Knicks“ sugebės sukonstruoti tinkamą paketą, kuris tenkintų Naujojo Orleano „Pelicans“ reikalavimus. Pranešama, jog „Pelicans“ į mainus gali įtraukti ir trečią komandą, taip siekiant išspausti kaip įmanoma daugiau.

Kalbant apie Durantą, visus planus netikėtai sujaukė dar šįryt patirta trauma. Aišku tik viena, jog Durantas patyrė Achilo sausgyslės traumą, o išsamesni tyrimai parodys sužeidimo rimtumą.

Nuotr. Reuters – Scanpix

Ar tai gali turėti įtakos jo ateičiai? Tikriausiai ne. Kaip bebūtų, kalba eina apie Keviną Durantą, kuriam parodyti savo svarbą „Warriors“ ekipai pakako 12-os minučių. „Knicks“ sugrįžimas į atkrintamąsias yra itin svarbus, kas leidžia manyti, jog Niujorko ekipa šiuo klausimu surizikuos. Visiškai atmesti nederėtų varianto, jog su puolėju sutartį gali pratęsti ir patys „Warriors“.

Vis dėlto, kaip organizacija „Knicks“ yra viena prasčiausių iš šių keturių komandų. 2017-ųjų lapkritį „Knicks“ savininkas įsivėlė į incidentą su klubo legenda Charlesu Oakley, o šiemet vienam komandos sirgaliui įteikė draudimą visiems laikams laikytis „Madison Square Garden“ arenoje už tai, jog šis sušuko, kad Dolanas turėtų parduoti klubą.

Rezultatai taip pat toli gražu nebuvo iškalbingi. „Knicks“ paskutinį kartą atkrintamosiose žaidė 2012-13 m. sezone, o per pastaruosius penkerius metus vienuoliktoji vieta Rytų konferencijoje buvo geriausias ekipos pasiekimas.

Pirmąjį aukštą šaukimą „Knicks“ turėjo 2015-aisiais, kuomet ketvirtuoju numeriu pasikvietė Kristapą Porzingį. 2016-aisiais ekipa šaukimo neturėjo visai, 2017-aisiais aštuntuoju šaukimu buvo pasikviestas vis dar neatsiskleidęs prancūzas Frankas Ntikilina, o pernai devintuoju – Kevinas Knoxas.

Latvis bent jau kol kas buvo bene vienintelis sėkmingas šaukimas per pastaruosius ketverius metus, tačiau neapsikentęs prastų komandos rezultatų jis persikėlė į Dalaso „Mavericks“.

Kaip bebūtų, „Knicks“ tebėra legendinės komandos statusą turintis klubas, o Durantui tai būtų puiki proga atstatyti savo reputaciją po daug kritikos susilaukusio sprendimo persikelti į „Warriors“.

Bruklino „Nets“

Remiantis naujausiais duomenimis, būtent „Nets“ yra įvardijami kaip favoritai sudaryti sutartį su Irvingu. Tokiu atveju nežinomybėje atsidurtų šio sezono „Nets“ lyderio D‘Angelo Russello ateitis, mat jis šiemet taps apribotuoju laisvuoju agentu.

Neatmetama versija, jog „Nets“ gali pasiūlyti dideles sutartis ir Irvingui, ir Russellui. Vis dėlto, ar sudėtyje turėti du brangiai apmokamus bei kamuolį savo rankose laikyti mėgstančius gynėjus yra gera idėja, jau kitas klausimas.

Nuotr. Reuters - Scanpix

Lyginant su „Knicks“, Brukline situacija visiškai skirtinga. Po naujai iškepto savininko Michailo Prochorovo manevrų atsigavę „Nets“ šiemet po trejų metų pertraukos grįžo į atkrintamąsias, o pagrindiniai nuopelnai atiteko komandos vadovams bei vyriausiajam treneriui Kenny Atkinsonui.

Tiesa, verta atkreipti dėmesį, jog dalis „Nets“ architektų jau nubyrėjo kitoms komandoms. Generalinio vadybininko asistento pareigas ėjęs Trajanas Langdonas išvyko į Naujojo Orleano „Pelicans“, o trenerių štabe besidarbavęs Pablo Prigioni pasuko į Minesotos „Timberwolves“.

Prie išvykėlių prisijungė ir Gianlucca Pascucci, kuris buvo atsakingas už talentų paieškas už JAV ribų, dukterinės G lygos komandos Long Ailendo „Nets“ vyriausiasis treneris Willas Weaveris bei už individualų darbą su žaidėjais atsakingas specialistas Adamas Harringtonas.

Ar tokios netektys atsilieps komandos rezultatams, parodys tik laikas, tačiau šiuo metu „Nets“ kaip organizacija yra kur kas geresnėje pozicijoje nei „Knicks“ ar „Lakers“.

Los Andželo „Lakers“

„Lakers“ kieme taip pat tvyro pakankamai nemažas chaosas. Pirmasis sezonas su LeBronu Jamesu komandai negarantavo vietos atkrintamosiose, neįvykę mainai su Naujojo Orleano „Pelicans“ lėmė pašlijusį mikroklimatą rūbinėje, o paskutiniu akordu tapo netikėtas Magico Johnsono pasitraukimas iš krepšinio operacijų prezidento pareigų.

Kaip bebūtų, „Lakers“ išlieka prestižinį statusą turintis klubas, o jos sudėtyje vis dar yra ir LeBronas, taigi Kalifornijos ekipa turėtų išlikti traukos centru.

Nors mainai žiemą ir neįvyko, Davisas išlieka vienu iš pagrindinių „Lakers“ taikinių, o ir pats puolėjas įtraukė Kalifornijos klubą į sąrašą, kuriame norėtų žaisti. Puolėjo minčių palikti „Pelicans“ nepakeitė ir faktas, jog komanda gavo pirmąjį šaukimą, kuriuo veikiausiai pasirinks koledžo krepšinio žvaigždę Zioną Williamsoną.

Nuotr. AP – Scanpix

Jog „Lakers“ gali susitarti dėl mainų, yra ganėtinai realu. „Pelicans“ jau atleido generalinį vadybininką Dellą Dempsą, kuris žiemą atmetė „Lakers“ pasiūlymus, Los Andželo klubas taip pat tebeturi mainų sąraše figūravusius Lonzo Ballą, Kyle‘ą Kuzmą ir Joshą Hartą, o prie jų prisidėjo ir ketvirtasis šaukimas šių metų naujokų biržoje. Šiuo metu toks paketas atrodo kur kas solidesnis nei tas, kurį gali pasiūlyti „Knicks“.

Kalbant apie laisvuosius agentus, su „Lakers“ siejami buvo Klay Thompsonas, Irvingas bei Kawhi Leonardas, tačiau bent jau kol kas šie gandai itin rimto pagrindo neturi.

Los Andželo „Clippers“

„Clippers“, kaip ir „Nets“, tapo triukšmą keliančiais kaimynais. Nepasiteisinus projektui, kurio priešakyje buvo Blake‘as Griffinas, DeAndre Jordanas ir Chrisas Paulas, „Clippers“ persigrupavo, tačiau išliko konkurencingi ir iš Vakarų konferencijos komandų atkrintamosiose metė bene rimčiausią iššūkį „Golden State Warriors“.

Viena pagrindinių to priežasčių įvardijamas Jerry Westo atvykimas. Būtent ši NBA legenda „Warriors“ klubui padėjo iškilti į aukštumas, o į Los Andželą Westas grįžo 2017-ųjų birželį.

„Clippers“ didžiąją dalį laiko buvo įvardijami kaip favoritai prisivilioti Leonardą, tačiau sėkmingas „Raptors“ sezonas kiek aptildė kalbas apie puolėjo galimybę palikti Kanadą, o ir pats Los Andželo klubas pradėjo ruošti atsarginį planą.

Nuotr. Reuters – Scanpix

Davisas taip pat buvo siejamas su „Clippers“, tačiau, pasak pranešimų, Los Andželo klubas nesiruošia į jokius mainus įtraukti perspektyviojo Shai Gilgeous-Alexanderio, taigi šiai dienai „Pelicans“ žvaigždės persikėlimas į „Clippers“ atrodo miglotas. O ir pats Davisas vykti į „Clippers“ noro neišreiškė.

Ir vis tik, jei „Clippers“ neprisiviliotų Leonardo, galima neabejoti, kad klubas bus tik dar agresyvesnis bei bandys sudaryti konkurenciją aukščiau paminėtoms ekipoms. 

Nuo liepos 1-osios dėl ryškiausių žvaigždžių parašų kovos du legendiniai ir pergalių ištroškę klubai prieš dvi šešėlyje buvusias, pakilime esančias ir geresnėmis organizacijomis pasižyminčias ekipas.



Komentarai:

Hhhh
Esu daugiau negu tikras kad Durantas liks warriors. Klay Thompson irgi bandys kokiu nors budu susimazint savo kontrakta ir likt. Juokinga su tais superkomandu formavimais ir kontraktu sumazinimais,bet ka darysi.
2019-06-12
-3
Atsakyti
lol
Knicks nieko negaus su savo šūdiniausia organizacija, Ai Melo pasiims ir dar kokį Tobbias Harris už maksą. LAL Irvingą gali pasiimt, bet tik dėl Lebrono. Bet rimtai nepamenu, kada Knicks pasiemė allstara iš freeagent. Paskutinis turbūt buvo pusiau traumuotas Stoudmire. Tai realiai nenustebsiu jei kals 160m 4y bugiui kontrakta :D

Rimčiausiai atrodo Bruklinas, jauna komanda, turi pinigų, bet nereik pamiršt, jog kai kurios komandos gali eit ir mokėt luxury cap\'a.
2019-06-12
+9
Atsakyti
:)
kad Durantas turi player option savo sutartyje su 32 milijonais, kuria tikriausiai po traumos ir pasinaudos.
2019-06-11
-2
Atsakyti
...
nuo kada clippers ir nets didiejiklubai? Pora geru sezonu ar New Jersey praeitis tokiais nepadaro.
2019-06-11
+4
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 8

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.