Leonardas – pirmasis, NBA finalų MVP laimėjęs abiejose konferencijose

2019-06-14 07:48

Kawhi Leonardas tapo pirmuoju krepšininku NBA istorijoje, kuris pirmenybių finalų MVP apdovanojimą laimėjo rungtyniaudamas abiejų konferencijų komandose.

2014 metais, gindamas San Antonijaus „Spurs“ garbę, jis sužibo finalo dvikovoje su didžiojo trejeto vedamu Majamio „Heat“ klubu.

2019 metais, jau atstovaudamas Toronto „Raptors“ ekipai, Leonardas asmeninio įvertinimo sulaukė už žaidimą su kita superkomanda – „Golden State Warriors“, kuri buvo įveikta 4-2.

Fotogalerija

Serijoje amerikietis vidutiniškai pelnė po 28,5 taško (43 proc. taiklumas). Paskutinėse rungtynėse puolėjas surinko 22 taškus ir 6 atkovotus kamuolius.

Jeigu būtų renkamas visų atkrintamųjų naudingiausias žaidėjas, tuomet Leonardas veikiausiai taip pat būtų laimėjęs šį apdovanojimą. Jis tapo pirmuoju žaidėju nuo 1984 Larry Birdo, kuris atkrintamosiose pirmavo pagal pelnomus taškus, atkovojamus kamuolius ir perimamus kamuolius.

Atkrintamosiose puolėjas surinko 732 taškus, o tai yra trečias rezultatas NBA istorijoje. 1992 metais Michaelas Jordanas pelnė 759 taškus, o 2018 metais LeBrono Jameso sąskaitoje buvo 748 taškai.

2014 metais Leonardas finalo serijoje pelnė po 17,4 taško ir sugriebė po 6,2 kamuolio, o tuomet prie įvertinimo itin prisidėjo ir gynyba prieš LeBroną Jamesą.

Leonardas taip pat tapo tik trečiuoju NBA krepšininku, šį apdovanojimą laimėjusiu su dviem skirtingais klubais (prisijungė prie Kareemo Abdul-Jabbaro ir LeBrono Jameso).

Leonardas tapo ketvirtuoju žaidėju NBA, finalų MVP laimėjusiu naujoje komandoje žaidžiant pirmąjį sezoną. Atletas prisijungė prie Magico Johnsono pasirodymo 1980 metais su „Lakers“, Moseso Malone’o (1983 metais su Filadelfijos „76ers“) ir Kevino Duranto (2017 metais su „Warriors“).

NBA tik trys 27-erių metų ir jaunesni žaidėjai spėjo laimėjo du finalų serijos MVP. Be Leonardo, tuo pačiu pasižymėjo Magicas Johnsonas ir Timas Duncanas.

Dabar Leonardas galės susikoncentruoti kitam savo karjeros ėjimui – sprendimui, ar atsisakyti turimą vieną sezoną galiojantį 21,3 mln. JAV dolerių kontraktą. Manoma, kad jis pasinaudos proga nutraukti sutartį.

Maksimalus galimas naujas jo kontraktas su Toronto „Raptors“ – penkerių metų ir 190 mln. JAV dolerių vertės, o su kita komanda – ketverių metų 140 mln. JAV dolerių.

Kad ir ką pasirinktų, kitą sezoną atleto maksimalus atlyginimas būtų 33 mln. JAV dolerių, o tai paaiškina, kodėl krepšininkas turėtų atsisakyti garantuotų 21,3 mln. JAV dolerių kitam sezonui.



Komentarai:

Sveiki, ar jus domina tikros sеkso pažintys jūsų mieste? Taigi išbandykite šį puslapį - http://go-4.net/e1UJ Mano prоfilio vаrdas yra Аnna24, laukiu tavęs, be to, yra mano іntymios nuоtraukos :)
2019-07-31
Atsakyti
Kenedis
manau Kawhi dar galetu pabandyti likti vienam sezonui. Sita Raptors gvardija su keliais tarpsezonio prisijungimais dar galetu isspausti viena gera sezona.
2019-06-14
+12
Atsakyti
LeBron James
O tai Kareemas nelaimejo finalu mvp abiejose konferencijose?
2019-06-14
-5
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 7

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.