„Raptors“ ateitį nulemsiantis sprendimas: ar Leonardas (ne)liks Toronte?

Edvinas Jablonskis
„BasketNews.lt“
2019-06-15 15:25
Nuotr.: AFP-Scanpix
Nuotr. AFP-Scanpix

Toronto „Raptors“ – šviežiai iškepti Nacionalinės krepšinio asociacijos (NBA) čempionai. Kiek ilgai istoriniu žygiu tiek klubui, tiek visai Kanadai galės džiaugtis „Raptors“ daugiausiai priklausys nuo lyderio Kawhi Leonardo sprendimo.

Visų atkrintamųjų metu Kanados ekipą tempęs Leonardas savo įspūdingą pasirodymą vainikavo ne tik antruoju NBA titulu, bet ir finalinės serijos MVP apdovanojimu.

Leonardas dar turi sutartį ir kitam sezonui, tačiau jis savo noru gali ją gali nutraukti. Neabejojama, jog būtent taip ir nutiks bei krepšininkas taps laisvuoju neapribotu agentu.

Tinklalapis „BasketNews.lt“ siūlo apžvelgti puolėjo veiksnius, galinčius nulemti jo sprendimą.

Toronto „Raptors“ sezonas ir perspektyvos

Idealesnio sezono „Raptors“ negalėjo nė susapnuoti. Komanda laimėjo titulą ir tai pasako viską apie jos pajėgumą. Žvelgiant iš potencialo pusės, Kanados klubas taip pat atrodo solidžiai.

Artėjantį sezoną komandoje bus išlikęs identiškas branduolys, o didžiausia netektimi būtų galima įvardyti Danny Greeną (su sąlyga, jog susitarimas dėl naujos sutarties nebus pasiektas). 

Verta paminėti ir tai, jog po kito sezono baigsis sutartys su didelius kontraktus turinčiais Kyle‘u Lowry ir Marcu Gasoliu. 2019-20 m. sezone abu veteranai susižers bendrą 58,9 mln. JAV dolerių sumą, kurios artėjančią vasarą turėtų pakakti naujai Pascalio Siakamo sutarčiai (kitą vasarą tapsiančiu laisvuoju apribotuoju agentu) bei dar vieno solidaus krepšininko pridėjimui.

Kepurę prieš „Raptors“ derėtų nukelti ir dėl to, jog komanda darė viską, kad jos lyderis jaustųsi laimingas. Reguliariojo sezono metu tausotas Leonardas sužaidė viso labo 60 rungtynių. Jog tai buvo ypač naudinga, pripažino ir pats krepšininkas.

„Tai, kaip mane prižiūrėjo komandos medikai buvo itin svarbu. Kuomet pasijusdavau blogai, praleisdavau 4-5 rungtynes paeiliui. Jeigu nebūtume ėmęsi tokių priemonių, nemanau, kad būčiau žaidęs finale“, – prieš ketvirtąsias finalo serijos rungtynes sakė Leonardas.

Nederėtų pamiršti ir sirgalių. Leonardas greitai tapo vietinių numylėtiniu, o keli Toronto restoranai, įrašų studijos ir teisinės firmos netgi užsiklijavo lipdukus, kurie tvirtina, jog jeigu Kawhi liks Kanadoje, jis galės naudotis šių įstaigų paslaugomis nemokamai visą gyvenimą.

Jog Leonardas yra laukiamas Toronte, yra daugiau nei akivaizdu.

Los Andželo „Clippers“ – perspektyvi nauja karjeros stotelė?

Pagrindine krepšininko karjeros stotele yra įvardijami „Clippers“, tačiau visai neseniai pasirodė pranešimų, pasak kurių Kalifornijos ekipa svarsto atsarginius variantus, jei Leonardas nuspręstų likti Toronte.

Žvelgiant iš krepšinio pusės, „Clippers“ negali pasiūlyti to, ką gali „Raptors“. Be abejo, Leonardo atvykimas ženkliai sustiprintų komandą ir priklijuotų jai vienų iš favoritų etiketę, tačiau konkurencija Vakarų konferencijoje kur kas didesnė nei Rytuose.

Tai iš karto veda prie klausimo ar „Clippers“, esant reikalui galėtų tausoti Leonardą taip, kaip tai darė „Raptors“. Apie komandos lyderio svarbą net ir reguliarijame sezone pavyzdžių toli ieškoti nereikia. Prieš LeBronui Jamesui patiriant traumą, „Lakers“ buvo ketvirtoje Vakarų konferencijos vietoje, tačiau galų gale subyrėjo taip, jog naujokų biržoje išsikovojo teisę rinktis ketvirti.

Los Andželo rinka taip pat gali būti papildomas faktorius, bet užtikrintai tvirtinti, jog Leonardas joje laimėtų pernelyg sunku. Toronto bei visos Kanados rinka ir taip yra pakankamai didelė, kurioje Leonardas yra savotiškas monopolininkas. Kalifornijoje jam kur kas didesnę konkurenciją sudarytų LeBronas bei kitos NBA žvaigždės.

Nuotr. USA Today Sports – Scanpix

Bene svarbiausias faktorius, galintis priversti Leonardą patraukti į Los Andželą, yra tas, jog krepšininkas yra kilęs būtent iš šio miesto. Geriausiai žaidžiančiam lygos intravertui šeima bei artimi draugai gali tapti solidžia paspirtimi grįžti namo.

Apkalbas apie galimą sugrįžimą į Los Andželą paspartino ir faktas, jog Leonardas sausio mėnesį už 13,3 mln. JAV dolerių įsigijo namą Pietvakarių Kalifornijoje.

Vis tik visai neseniai išlindo savotiškas kontrargumentas – krepšininkas būstą įsigijo ir Toronte. Tiesa, pats Leonardas šią informaciją suskubo paneigti.

„Namo įsigijimas kol kas dar neįvyko, ne“, – paklaustas, trumpai replikavo Leonardas.

Kaip bebūtų, internautai ilgai nelaukė ir pasičiupo „kol kas“ dalį, įplieksdami dar vieną konspiracijos teoriją, jog puolėjas vis dėlto liks Kanadoje.

Galimi kontraktai

Piniginiu atžvilgiu pranašumą savo pusėje ir vėl turi „Raptors“. Kanados ekipa šią vasarą galės siūlyti 190 mln. penkerių metų sutartį, kuomet kiti klubai turės galimybę pateikti 140 mln. ketverių metų kontraktą.

Vis dėlto neatmetamas variantas, jog Leonardo naujoji sutartis bus trumpalaikė. 2021-ųjų vasarą Leonardas lygoje bus praleidęs 10 metų ir galės pasirašyti penkerių metų sutartį, kuri sudarys 35 proc. algų kepurės.

Kaip apytiksliai atrodytų toks kontraktas, galima pažvelgti į Giannio Antetokounmpo pavyzdį. Būtent nuo 2021 m. vasaros graikui gali įsigalioti didžiausia sutartis NBA istorijoje ir per penkerius metus puolėjas susižertų 247,3 mln. JAV dolerių.

Atsiimdamas finalinės serijos MVP apdovanojimą, Leonardo buvo paklausta, kur toliau pakryps jo karjera. Vis tik puolėjas sau būdingu stiliumi pateikė trumpą atsakymą ir teigė, jog apie tai pagalvos vėliau.

Žvelgiant į faktus, visi keliai veda į Torontą, tačiau kur nusės paslaptingojo Leonardo mintys galima tik spėlioti.



Komentarai:

Sveiki, ar jus domina tikros sеkso pažintys jūsų mieste? Taigi išbandykite šį puslapį - http://go-4.net/e1UJ Mano prоfilio vаrdas yra Аnna24, laukiu tavęs, be to, yra mano іntymios nuоtraukos :)
2019-07-31
+14
Atsakyti
hmm
tuos milijonus stumdot, o kokia ju verte Kanadoj, ar JAV atskirose valstijose, su mokesciais?
2019-06-18
+5
Atsakyti
juice
Net per apdovanojimu ceremonija jo klause ar pasiliks toronte tai issisuko nuo atsakymo, manau kad nepasiliks nes savo duokle atidave torontui, be to jis vienas komanda trauke. Tikiuosi eis i LAL arba LAC ir ten bus kitu metu cempionai jeigu nebus traumu
2019-06-15
-5
Atsakyti
ernestas
Skaudziausia turetu but derozanui
2019-06-15
+4
Atsakyti
kasioguru
kam tas "(ne)" pridetas? :) berasciai jus, juk klausimo esme nuo to nesikeicia - vistiek atsakymu tie patys 2 variantai. :)
2019-06-15
-17
Atsakyti
nu va
kaip greitai Kanadoj krepsinis patapo #1 sportu.
2019-06-15
+2
Atsakyti
Antanas
kam cia idomu ar pasiliks sitas is.gama,ar ne. tegul gryzta i savo kont.ika ir eda s...da
2019-06-15
-17
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 9

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.