Įspūdingas pasiekimas už aikštės ribų: Dengo investicijų vertė perkopė 100 milijonų

2019-06-22 20:29
Nuotr.: AFP-Scanpix
Nuotr. AFP-Scanpix

Luolas Dengas Nacionalinėje krepšinio asociacijoje (NBA) praleido jau daugiau nei 15 metų, tačiau krepšininkas atrado ne ką mažiau pelningesnę nišą – nekilnojamąjį turtą.

Praėjusį sezoną Minesotos „Timberwolves“ klubui priklausęs, tačiau rezultatais ant parketo neblizgėjęs puolėjas, kaip bebūtų, du kartus per savo karjerą sužaidė „Visų žvaigždžių“ rungtynėse, o dėka išaugusios algų kepurės, jo pajamos iš krepšinio siekia 151 mln. JAV dolerių.

Vis dėlto, Dengas laiko nešvaistė nuo pat NBA karjeros pradžios ir pradėjo investuoti į nekilnojamąjį turtą itin anksti. Dabar jam priklauso viešbučiai, butai ir gyvenamosios patalpos kurortuose, o jų bendra vertė sudaro 125 mln. dolerių.

Luol Deng

Luol  Deng
Luol  Deng
MIN: 17.83
PTS: 7.14 (54.9%)
REB: 3.32
AS: 0.82
ST: 0.68
BS: 0.36
TO: 0.64
GM: 22

„Jeigu išmanai rinką ir sudarai tinkamus sandorius, tuomet galimybės tikrai yra neribotos“, – bendraudamas su „Forbes“ sakė Dengas.

Vienas iš tokių rinkos išmanymo pavyzdžių – 2017 m. priimtas mokesčių įstatymas „galimybių zonos“ (angl. Opportunity Zones).

Galimybių zonos leidžia investuoti į projektus ar kompanijas, kurios įsikūrusios žemas pajamas uždirbančių žmonių rajonuose. Tokios investicijos nėra apmokestinamos ir nėra jokio limito investuojamų pinigų dydžiui. Tokių zonų Amerikoje yra beveik 9 tūkstančiai.

Būtent Dengas tapo pirmuoju NBA krepšininku, kurio dėmesį atkreipė ši galimybė. Paskui jį pasekė ir dalis kitų žaidėjų.

Be Dengo į šią veiklą yra įsisukęs ir Derrickas Rose‘as, su kuriuo Dengas žaidė Čikagos „Bulls“ gretose, o jų keliai šiemet vėl susitiko Minesotoje. Abu krepšininkai turi bendrą projektą ir yra arti susitarimo dėl 25,6 mln. dolerių sandorio, už kuriuos įgaus teises į 23 pastatus Čikagoje, kuriuose gyvena 354 šeimos. Du trečdaliai pastatų yra galimybių zonose.

Nuotr. Reuters - Scanpix

„Visada mėgau nekilnojamąjį turtą, o Čikagai padaryti kažką gero norėjau jau ilgą laiką“, – teigė Dengas.

Dabar galimybių zonose aktyviai dirba ir Carmelo Anthony bei Joshas Smithas. Anthony, kaip ir Dengas, investavo ir „Virgin“ viešbučių tinklą Las Vegase bei yra investicinio verslo veidas gimtojoje Baltimorėje. Kone visą sezoną be komandos praleidęs Anthony, jau šią vasarą turėtų baigti sandorio formalumus gimtajame mieste, į kurį įeis net 91 nekilnojamojo turto objektas.

Prieš žengiant pirmuosius žingsnius JAV rinkoje, Dengas investavo Rytų Afrikoje ir Londone. Dengas pradėjo savo, kaip investuotojo karjerą, nuo dar nebaigtų statyti namų Didžiojoje Britanijoje, po to sekė butai Baltimorėje, „Virgin Hotels“ tinklas Las Vegase ir prabangus kurortas Bahamose, kur puikuojasi Dengo kompanijos „D3N9“ užrašai.

Dengas pripažįsta, jog investavimo paslapčių išmoko ne be pašalinių pagalbos. Jam talkino nekilnojamojo turto verslininkas Donas Peeblesas bei stambaus „JPMorgan Chase“ banko generalinis vadybininkas Jamie Dimonas. 

Įdomu tai, jog Dengas, kai dar studijavo Duke‘o universitete palaikė puikius santykius su Dimono dukra, o bankų titanas buvo įsikūręs Čikagoje, kur Dengas ir buvo pašauktas NBA naujokų biržoje.

Krepšininkas taip pat tikisi pakeisti tendenciją, jog nepaisant uždirbtų milijonų, didžioji dalis NBA krepšininkų pasibaigus karjerai bankrutuoja.

„Kalbame apie bankrutavusius žaidėjus, tačiau nešnekame, kodėl tai vyksta. Paskaitos bei susitikimai vyksta tam, jog išmokytume žaidėjus pažinti nekilnojamo turto rinką bei įskiepytume supratimą, kaip reikia investuoti“, – teigė Dengas.



Komentarai:

Sveiki, ar jus domina tikros sеkso pažintys jūsų mieste? Taigi išbandykite šį puslapį - http://go-4.net/e1UJ Mano prоfilio vаrdas yra Аnna24, laukiu tavęs, be to, yra mano іntymios nuоtraukos :)
2019-07-31
+2
Atsakyti
...
jau geriau protingai investuoja, kad ir tuospacius 150mln laiko neuzdirba daugiau bet jei neinvestuotu tai tuos pacius pinigus istaskytu kitur...
2019-06-23
-2
Atsakyti
Ot tai gudragalvis galima pagalvoti. Suprasčiau akcijų biržoje gerai suvaikščiojo gavo dividentus o čia senas kaip pasaulis NT projektas. Lietuvoj Štombergas stato butus jei kam reikia
2019-06-23
-1
Atsakyti
Uzdirbo is krepsinio 151mln is kuriu NT pirkimams isleido 150mln , 1mln pravalge , biski NT per krize nuvertejo and 25mln, bet vistiek tapo sekmingu verslininku , turinciu nekilnojamojo turto uz 125m
2019-06-22
-5
Atsakyti
taip
visiems labai idomu kiek kas pinigu turi ypac tiem, kas lankosi krepsinio portaluose...
2019-06-22
+5
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 10

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.