Užsieniečių dominavimas NBA: keturi individualūs apdovanojimai – ne JAV atstovams

2019-06-25 11:44
Nuotr.: AP – Scanpix
Nuotr. AP – Scanpix

Praėjusią naktį Los Andžele įvyko NBA apdovanojimų ceremoniją, o joje triumfavo už JAV ribų gimę krepšininkai.

Net trijose apdovanojimų kategorijose iš penkių laureatais tapo europiečiai: naudingiausiu reguliariojo sezono žaidėju pripažintas graikas Giannis Antetokounmpo, metų naujoku išrinktas slovėnas Luka Dončičius, o geriausiai besiginančiu lygos krepšininku – prancūzas Rudy Gobertas.

Giannis Antetokounmpo

Giannis  Antetokounmpo
Komanda: Milwaukee Bucks
Pozicija: SF, SG
Amžius: 24
Ūgis: 211 cm
Svoris: 98 kg
Gimimo vieta: Atėnai, Graikija

Labiausiai patobulėjusiu krepšininku pripažintas taip pat ne JAV atstovas – juo tapo kamerūnietis Pascalis Siakamas.

Vienintelis amerikietis, kuris šiais metais gavo apdovanojimą už individualų pasirodymą – Lou Williamsas. Los Andželo „Clippers“ gynėjas antrus metus paeiliui buvo išrinktas geriausiu šeštuoju žaidėju.

Vis dėlto ir geriausio šeštojo žaidėjo rinkimuose buvo europietiškų akcentų – antroje vietoje liko lietuvis Domantas Sabonis.

Įdomu, jog daugiausiai dėmesio apdovanojimų ceremonijoje susilaukęs lygos MVP Antetokounmpo tapo tik penktuoju užsieniečiu, kuris atsiėmė tokį prizą.

Be Antetokounmpo naudingiausiais lygos krepšininkais pavyko tapti nigeriečiui Hakeemui Olajuwonui (1994-aisiais), Mergelių salose gimusiam Timui Duncanui (2002-aisiais ir 2003-aisiais), kanadiečiui Steve'ui Nashui (2005-aisiais ir 2006-aisiais) bei vokiečiui Dirkui Nowitzki (2007-aisiais).

„MVP titulas nėra vien apie statistiką ir skaičius. Tai taip pat lemia pergalės ir atsidavimas aikštėje, jog tos pergalės būtų pasiektos. Būtent tuo, manau, mes ir pasižymėjome“, – apdovanojimų ceremonijoje sakė Milvokio „Bucks“ lyderis.



Komentarai:

Sveiki, ar jus domina tikros sеkso pažintys jūsų mieste? Taigi išbandykite šį puslapį - http://go-4.net/e1UJ Mano prоfilio vаrdas yra Аnna24, laukiu tavęs, be to, yra mano іntymios nuоtraukos :)
2019-07-31
-19
Atsakyti
cha
Duncan turi JAV piletybe, ir jis yra amerikonas.

Kodel tada Gianni vadinat graiku, jai jis is Afrikos???
2019-06-26
+5
Atsakyti
lol
matant, kaip žaidė Pascal\'is tai tikrai nenustebino, jog gavo MIP. Tikėjaus, kad Nurse gaus trenerio apdovanojimą, bet buvo du ryškus kandidatai. 6man buvo aiškus, naujokas irgi. Gerai, kad Giannis mvp, tikrai vertesnis ir geresnis žaidėjas nei barzda, nors iš kitos pusės, jei Harden\'as būtų gaves, tikrai nebūčiau supykės, fantastišką puolimą demonstuoja bičas :)
2019-06-25
+5
Atsakyti
Mane tai
Siakamas nustebino
2019-06-25
-8
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 5

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.