Kuklaus vaikinuko iš Bristolio kelionė: kam dėkingas „Woj bombų“ kurėjas?

2019-07-01 18:36
Nuotr.:

Buvo kiek daugiau nei pusvalandis po vidurdienio, liepos vidurys. Adrianas Wojnarowskis išlipo iš savo sidabrine spalva nudažyto „Mercedes-Benz“ automobilio ir stabtelėjęs ilgokai žiūrėjo į Bristolio centrinės vidurinės mokyklos įėjimą.

50-metis vyras jau daugiau nei dešimtmetį gaudo išskirtines NBA naujienas ir iš pradžių jas publikavo „Yahoo Sports“, dabar – ESPN tinklalapyje.

Per tą laiką jis susikūrė nenuilstančio, visada pirmo ir patikimo lygos eksperto reputaciją, jam jau užtarnavusią pagarbą tarptautiniu mastu, rašo „bristolpress.com“.

Eidamas pro vidurinės mokyklos žiniasklaidos centrą, jis prisimena vietą, kur viskas prasidėjo.

Tai buvo prieš garsiąsias „Woj bombas“, kurių pavadinimas jam iki šiol nelabai patinka, mat suteikia papildomo spaudimo.

Tai buvo prieš tai, kai Wojnarowkis tapo žinomas visame pasaulyje ir paleido Kinijoje transliuojamą savo šou „Woj in the House“.

Tai buvo prieš tai, kai jis „Woj“ pravarde tapo žinomas savo 3,1 milijonui „Twitter“ sekėjų, NBA žvaigždėms, ESPN vadovams, kolegoms analitikams ir daugybei kitų sporto mėgėjų.

Prieš visa tai Wojnarowkis buvo paprastas vaikis vardu Adrianas, gimęs ir augęs Bristolyje, Konektikuto valstijoje.

Jis garsenybe jaučiasi tik dabar, vėl įžengdamas pro mokyklos duris ir akimirksniu tapdamas mokinių, mokytojų ir administracijos darbuotojų dėmesio centru, arba tiesiog gyva vietos legenda.

Čia žurnalistas sugrįžo tam, kad sudalyvautų mokyklos rašytojų iniciatyvos apdovanojimų ceremonijoje.

Tai – programa, kurios užuomazgos kadaise užaugino ir patį Wojnarowskį.

Vieną kartą jaunas vaikinukas atnešė savo rašinį anglų kalbos mokytojai Dickau, kuri pasiėmusį lapą tiesiog sugrūdo jį mokiniui atgal į rankas.

„Tai yra mano ir tavo laiko švaistymas. Tu gali geriau. Daugiau niekada man neduok tokios rašliavos“,  – tada Wojnarowskiui pasakė mokytoja.

Tai buvo nemalonūs, bet Wojnarowskį įkvėpę žodžiai. 

Vėliau Dickau jį ne kartą skatino ir gyrė, kol Wojnarowkis suprato, kad rašymas gali tapti jo pagrindiniu pragyvenimo šaltiniu.

Tad vėliau, kai pasirašė penkerių metų sutartį su ESPN, vyras nusprendė atsidėkoti ir įkalbino savo naujuosius darbdavius prisidėti prie jau minėtos rašytojų iniciatyvos.

ESPN jai kasmet skiria šešiaženklę sumą.

„Aš negydau mirtinų ligų, – sako Wojnarowkis. – Tačiau man pasisekė, kad darau tai, ką noriu darysi. Mane įkvepia tokie žmonės kaip Dickau, turintys pasišventimą ir uždegantys kitus.“

Kad ir kiek krepšinio pasaulį drebinančių naujienų praneštų Wojnarowskis, savo mokytojai jis visada liks vaikinas iš antro suolo.

„Niekada nepamiršiu to penkiolikmečio, kurio ranka per sekundę šaudavo į viršų, mat jis kaskart žinodavo atsakymą“, – šypsojosi Dickau.

Gimtajame Bristolyje Wojnarowskį užplūsta daug atsiminimų.

Šio miesto kapinėse jis vis aplanko iš pasaulio 2014-aisiais pasitraukusią savo mamą, kuri vaikui pirkdavo bibliotekos korteles tam, kad šis galėtų skaityti sportininkų biografijas.

Jis taip pat pravažiuoja pro degalinę, kurioje būdamas keturiolikos pamatė Bobą Ley, ilgametį ESPN žurnalistą.

„Atsimenu, kad tuo metu ilgai žiūrėjau, kaip jis pylėsi benziną. Vėliau, kai pradėjau dirbti ESPN, mano kabinetas buvo visai šalia jo. Siurrealus jausmas“, – pasakojo Woj.

Vis tik net lankydamasis gimtajame mieste, žurnalistas negali atsitraukti nuo telefono. Kartais naujienų srautas iš jo pareikalauja dirbti ir po dvidešimt valandų per dieną. 

Tačiau Wojnarowskis dėl to nesiskundžia, mat jaunystėje jam teko dirbti įvairius fizinius darbus.

„Esu dirbęs tikrų darbų, todėl jaučiuosi labai dėkingas gyvenimui už tai, ką galiu daryti dabar“, – teigė jis.

Tą pačią akimirką, tebeduodamas interviu, Wojnaworskis panyra į „Woj matricą“ – taip jo kolegos vadina būseną, kai vyras murmėdamas galvoja ir kurpia naują žinutę.

„Aš vis nerimauju, kad vieną dieną man kas nors pabaksnos į petį ir pasakys, kad viskas baigta.

Manau, kada nors darbai tikrai baigsis. Tik labai tikiuosi, kad dar ne šiandien“, – šypteli Wojnarowkis.



Komentarai:

Sveiki, ar jus domina tikros sеkso pažintys jūsų mieste? Taigi išbandykite šį puslapį - http://go-4.net/e1UJ Mano prоfilio vаrdas yra Аnna24, laukiu tavęs, be to, yra mano іntymios nuоtraukos :)
2019-07-31
-14
Atsakyti
Kenedis
Bet kaip taip reikia sugebet, kad mes klausome jo zinuciu lyg is pacio krepsinio dievo
2019-07-01
+5
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 4

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.