Kavaliauską į Kauną atviliojęs Jankūnas: „Savo darbo etika jis rodė pavyzdį jaunimui“

Jonas Miklovas
„BasketNews.lt“
2019-07-09 10:21
Nuotr.: BNS
Nuotr. BNS

Paulius Jankūnas net prisėdo, kai išgirdo, kad jo geras bičiulis atsisveikina su krepšiniu. Kelias dienas prieš paskelbdamas tai oficialiai, Antanas Kavaliauskas artimiausius draugus asmeniškai informavo, kad baigia profesionalo karjerą.

„Reakcija buvo tokia „vau“, – kalbėdamas tinklalapiui „BasketNews.lt“, pasakojo Jankūnas.

Kaip ir „Žalgirio“ kapitonas, panašiai pirmadienio rytą nustebo ir Lietuvos krepšinio pasaulis. 34-erių metų Kavaliauskas nusprendė kabinti sportbačius ant vinies, nors dar vasaros pradžioje buvo įtrauktas į Lietuvos rinktinės išplėstinių kandidatų sąrašą.

Šį sezoną metami dvitaškiai

53%
21,1
Pataiko: 21,1
Taiklumas: 53,3%
Vieta lygoje: 3
Geriausias pasiekimas: 31
Blogiausias pasiekimas: 13
Daugiausia pataiko: Brandon Davies

Pastaruosius tris sezonus jis atstovavo Kauno „Žalgiriui“ ir žaidė Eurolygoje – aukščiausiame savo klubinės karjeros taške.

Tiesa, dėl nugaros traumos pastarąjį sezoną jis praleido 14 rungtynių, kai per du metus prieš tai iš viso buvo praleidęs vos porą mačų.

Nesibaigiantis nuskausminamųjų vartojimas buvo viena iš priežasčių, dėl kurios Kavaliauskas nusprendė atsisveikinti su profesionaliu sportu.

„Žinojau, jog šis žingsnis buvo neišvengiamas. Dabar buvo tinkamas laikas jį žengti, – socialiniame tinkle „Instagram“ rašė Kavaliauskas. – Toliau žaisti nebūnant 100 proc. pasiruošus, kasdien vartoti nuskausminamuosius lyg saldainius ir nebūti patenkintam savo žaidimu manęs netenkina.“

Anot Jankūno, nors sezono metu jie pasikalbėdavo apie ateitį, jis nejuto, kad Kavaliauskas ruošiasi kabinti sportbačius ant vinies.

„Pasikalbėdavome, kiek dar žaisime, kaip jaučiamės, – pasakojo Jankūnas. – Antanas nebuvo visiškai apsisprendęs, sakydavo, kad gal pažais metus-kitus, priklauso nuo pasiūlymų, kur kokios galimybės. Tikrai galvojau, kad dar metus žais, bet, matyt, po sezono priėmė sprendimą.“

Neįprastą karjeros kreivę turėjęs Kavaliauskas išeina būdamas praktiškai aukščiausiame asmeniniame taške.

22-ejų metų baigęs studijas „Texas A&M“ universitete, Kavaliauskas karjeros pradžioje žaidė vidutiniuose Graikijos ir Italijos klubuose, kol 2011 metais pasirašė sutartį su Rygos VEF.

2012 metais, būdamas beveik 28-erių metų, jis pirmą kartą apsivilko Lietuvos rinktinės marškinėlius ir dalyvavo Londono olimpinėse žaidynėse.

Dar po metų Kavaliauskas persikėlė į aukščiausiąją Ispanijos krepšinio lygą, Bilbao „Basket“ komandą, o 2014 metais sudarė sutartį su gimtojo miesto „Lietuvos ryto“ komanda. Po poros sezonų sostinėje jis 2016 metais persikėlė į „Žalgirį“ ir, būdamas 32-ejų metų, debiutavo Eurolygoje.

Kavaliausko perėjimas į „Žalgirį“ buvo skambus, kadangi dar tų pačių 2016 metų pradžioje jis sakė niekada nežaisiantis šioje ekipoje.

Visgi daug prie Kavaliausko persikėlimo į Kauną prisidėjęs Jankūnas atskleidė, kad „Žalgiris“ jo norėjo dar iki skambaus pareiškimo.

„Aš jį labai kalbinau dar metais anksčiau, prieš tą pasakymą, kad nori viską laimėti su Vilniaus klubu, – pasakojo Jankūnas. – Tada Antanas tvirtai pasakė, kad nori pabandyti laimėti su savo miesto komanda, bet per tuos metus Vilniaus klubo požiūris pasikeitė kardinaliai. Jis buvo vos ne išprašytas ir tada viskas įvyko.“

2016 metų vasarą persikėlęs į „Žalgirį“, Kavaliauskas visus tris sezonus buvo atsarginis komandos centras, Eurolygoje demonstravęs stabilius rezultatus – taškų vidurkis svyravo nuo 5,1 iki 5,7, o atkovotų kamuolių – nuo 2,5 iki 2,7.

2018 metais Kavaliauskas kartu su „Žalgiriu“ žaidė Eurolygos finalo ketverte.

Svarbus jis buvo ir „Žalgirio“ rūbinėje, kur buvo įsitaisęs viename kampe su Pauliumi Jankūnu ir Artūru Milakniu – svarbiausiais Kauno klubo žmonėmis už aikštės ribų.

„Man kaip kapitonui buvo smagu šalia turėti tokį žmogų – subrendusį, turintį tvirtą savo nuomonę, palaikantį komandą, kai sunku – pasakantį žodį, – pasakojo Jankūnas. – Jis visus palaikė, buvo pozityvus, teigiamas, savo darbo etika rodė pavyzdį jaunimui.“

„Žalgiris“ buvo vienintelė komanda, kurią Kavaliauskas išskyrė ir savo atsisveikinimo su krepšiniu žinutėje.

Komentaruose po pranešimu jam palaikymą išreiškė buvę komandos draugai – nuo universitete sutikto J.P. Batistos iki buvusių žalgiriečių Axelio Toupane’o ar Beno Udriho.

Vedęs amerikietę Amandą, Kavaliauskas veikiausiai Teksase ir kurs savo ateitį – čia jis turi namus ir gyvendavo vasaromis. O jo ateitis veikiausiai nebus susijusi su krepšiniu.

„Tegu bulių verslas geriau paeina nei hooteriai arba Katlerio kebabai“, – komentuodamas Kavaliausko pranešimą, rašė komikas Mantas Katleris, taip leisdamas suprasti apie bičiulio ateities planus.

Kavaliauskas šią vasarą tapo antruoju 2005 metų pasaulio jaunimo čempionų komandos nariu, paskelbusiu apie karjeros pabaigą. Pavasarį sportbačius ant vinies pakabino ir Gediminas Navickas.

Matydamas karjeras baigiančius bičiulius, jų bendraamžis Paulius Jankūnas lengvai pasišaipo ir iš savęs.

„Miršta pensininkai aplink, – juokėsi Jankūnas. – Pasižiūri į pasą, į gimimo metus, ir supranti, kad tokių metų žaidėjai pradeda baiginėti karjeras.

Pats dar noriu žaisti. Tikiuosi, kad pavyks tas traumas susitvarkyti ir galėsiu žaisti visa jėga.“

Kavaliauskui baigus karjerą, Jankūnas rinktinėje bus vienintelis 1984 metais gimęs krepšininkas.



Komentarai:

Kviečiu jus i privatų sеkso klubą http://go-4.net/e1UJ
2019-08-04
-3
Atsakyti
Sveiki, ar jus domina tikros sеkso pažintys jūsų mieste? Taigi išbandykite šį puslapį - http://go-4.net/e1UJ Mano prоfilio vаrdas yra Аnna24, laukiu tavęs, be to, yra mano іntymios nuоtraukos :)
2019-07-31
-3
Atsakyti
Nepyk, Jankūnai
Bet tau jau irgi laikas į pensiją. Jau nebe traukinys, deja, o tik vagonas, kurį reikia tempti. Būk vyras, nebaik taip, kaip Songaila baigė, kaip daržovė. Ir Milaknį prigriebk. Susitiksit, gera jūs chebra, palošit dar Kauno lygoj, už kokį "Perkūną" :)
2019-07-10
-5
Atsakyti
Anonimas
jankunui taip pat laikas I pensija bet kai uz suolo trynima gauna kosminius pinigus tai nenuostabu kad jis sedes dar ilgai.niekas neatsisakytu tokio pasiulymo,klausimas tik kodel zalgiris taip taskosi pinigais veteranams?
2019-07-09
+11
Atsakyti
suskilusi taure
2019-07-09
+9
Atsakyti
Dede
apie janki gerai arba nieko, siuksles,jus.
2019-07-09
-1
Atsakyti
Trump train
emygeris
2019-07-09
-4
Atsakyti
.
Pagarba Kavaliauskui, pats laiku susiprato kad jo galimybės gerai žaisti tik mažės, o lkl vidutiniokuose būti matyt nėra visiškai motyvacijos. Keista kad Jankūnas save laiko dar pakankamai pajėgiu, kai pusę praeito sezono prasėdėjo ir net per lkl finalus neišbėgo..
2019-07-09
+7
Atsakyti
Anonimas
Man tai juokinga,del to kavaliauko.Butu zalgiris siules sutarti dar butu likes,bet dabar per daug galva uzriesta,kad keltis i LKL kluba.Nieko neirodes ir nepasiekes zaidejas.
2019-07-09
-19
Atsakyti
Jankuno
pauliau tau ateina ir neuzilgo karjeros pabaiga kada pats taip pagalvosi
2019-07-09
+6
Atsakyti
Jankuno
pauliau gerai kad tu taip nepriemei tokio sprendimo po prasto sezono traumu kamuoto
2019-07-09
+6
Atsakyti
Jankūnui pats laikas pasekti pavyzdžiu. Dar su pakelta galva. Nelaukti kol mandagiai išvarys.
2019-07-09
-9
Atsakyti
Dzo
tu Auliau nesupranti kad ir pats esi mires???
2019-07-09
+24
Atsakyti
Del kavaliausko
manau daug kas nustebo netiketai
2019-07-09
+10
Atsakyti
Gūga
Ačiū tau Antanai.
2019-07-09
+15
Atsakyti
ciongas
Nebus jis rinktinėje, nes jau nepabėga. Ačiū už gražius metus, bet rinktinė turi atsinaujinti.
2019-07-09
-5
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 20

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.