Adomaitis apie rinktinę palikusius žaidėjus: „Tokie sprendimai – bjauriausi“

Tomas Vanagas
„BasketNews.lt“
2019-08-04 21:55

Lietuvos rinktinės treneris Dainius Adomaitis po pirmųjų dvejų draugiškų rungtynių nusprendė atsisveikinti su trimis krepšininkais: ekipą paliko Adas Juškevičius, Martynas Echodas ir Gytis Masiulis.

Po pergalės prieš Suomiją treneris atskleidė, kad tokius pokyčius pastūmėjo padidėjęs žaidėjų skaičius.

„Čia yra mūsų viso trenerių kolektyvo sprendimas. Visada treneriams tokie sprendimai yra patys sunkiausi, bjauriausi. Visi žaidėjai, atvažiavę į rinktinę, dirba fantastiškai, rodo fantastiškas pastangas, tad galime tik padėkoti. Bet prisijungė Domantas Sabonis ir Jonas Valančiūnas, tad norime žiūrėti į bendrą paveikslą, kokį norime turėti. Žaidėjai, kurie lieka, atrodė geriau už šiuos“, – apie sprendimą kalbėjo Adomaitis.

Fotogalerija

Rinktinėje likęs Rokas Giedraitis iš komandos išstūmė Adą Juškevičių – Berlyno ALBA komandoje žaidžiantis puolėjas visą laiką žaidžia atakuojančio gynėjo pozicijoje, o tai, anot trenerio, rinktinėje tiks žaidžiant su dviem aukštaūgiais Domantu Saboniu ir Jonu Valančiūnu.

„Mes norime turėti vieną išreikštą snaiperį metiką ir Rokas toks yra, jis jau ALBA rungtyniaudamas tai įrodė. Kai norime žaisti su dviem dideliais, tai Rokas yra labai tinkamas tiek trečioje, tiek ir antroje pozicijose“, – teigė Adomaitis.

Antrose draugiškose rungtynėse lietuviai sausakimšoje „Švyturio“ arenoje užtikrintai 80:60 įveikė Suomijos rinktinę bei pasiekė pirmąją pergalę.

„Noro tikrai daug, pastangų taip pat, ir čia yra šiai dienai yra geriausias dalykas, – apie mačą kalbėjo Adomaitis. – Kas liečia pačią kokybę, tai gynyboje tai keitėmės, tai pradėjome visai nebesikeisti... Buvo klaidų, bet tai yra normalu.

Puolime turėjome klaidų, kai po geros gynybos reikėdavo tai paversti taškais arba priešininkų pražangomis, o mes suklysdavome. Kitas dalykas – kažką pamirštame, kažkas pavėluoja. Bet tai normalu, o labiausiai džiugina krepšininkų noras. Ta trečiojo kėlinio pradžia buvo žingsnis į priekį gynyboje.“

– Kas nutiko Mantui Kalniečiui, kuris nebegalėjo tęsti mačo?
– Paprasčiausiai dėl didelio noro sutraukė raumenį. Medikai sakė, kad viskas tvarkoje. Po tų fizinio rengimo treniruočių... Salėje turėjome 5 treniruotės kartu. Mantas visur dalyvavo ir tai buvo to pasekmė.

– Kaip sekėsi Domantą Sabonį įvesti į žaidimą?
– Šiose rungtynėse norėjome, kad jis žaistų penktoje pozicijoje. Norėjome pamatyti įvairias situacijas. Jis turėjo tik vieną treniruotę. Buvo vėlavimo arba broko perdavimuose. Kažkas buvo daroma per vėlai, kažkas pastatydavo blogą užtvarą. Šioje stadijoje tai yra normalu. Buvo ir gerų momentų, ir tokių, kuriuos turime pataisyti.

– Paulių Jankūną išbandėte penktoje pozicijoje. Kokį įspūdį paliko toks sumanymas?
– Turėsime prisitaikyti prie priešininkų, kartais norėsime, kad Jankūnas priešininkus nubaustų. Turime dalį žaidimo, kurį esame numatę žaisti jam esant penktoje pozicijoje. Turime laiko tai nušlifuoti, o šiandien buvo tokios rungtynės, kai galėjome tai pabandyti.

– Arnas Butkevičius buvo vienas iš žaidėjų, kurie žaidė tik antroje mačo pusėje. Kokį įspūdį jis paliko?
– Labai gerai. Manau, kad labai svarbu, jog tie žaidėjai, kurie išeina trumpam, kad jie darytų skirtumą ir įneštų indėlį. Ar tai būtų gynyba, ar puolimas. Arnas tose dvejose rungtynėse savo vaidmenį atliko puikiai.



Komentarai:

Anonimas
PG: Kalnietis/Lekavičius

SG: Seibutis/Grigonis/Giedraitis

SF: Mačiulis/Ulanovas/Butkevičius

PF: Sabonis/Kuzminskas

C: Valančiūnas/Jankunas

Optimali sudetis ypac zinant kad musu SF visi laisvai gali pazaist jai reikia ir jai varzovas palankus uz PF ,jai centrai bus auksti galingi ,JV su sabu keisis,laukia rimti varzovai reikia imti geriausius o ne kas bus jaigu bus.
2019-08-05
-6
Atsakyti
Kviečiu jus i privatų sеkso klubą http://go-4.net/e1UJ
2019-08-05
-30
Atsakyti
petras
KLAUSIMAS:ZAIDEJAMAMS:KAIP JUS KALBATE SU SABONIIU:angliskai ar lietuviskai?
2019-08-05
+12
Atsakyti
racio
aj nu ką tu čia kalbi, Adomaiti... Jankūnas penktu? 25-30 min žais Valančiūnas. Domantas 10-15 min centru ir dar apie 15 ketvirtu. Na ir kai viskas bus aišku, pvz gal su Senegalu, tada Gebenas susirinks paskutines minutes. Jeigu apskritai bus tokių varžybų, kai bus aišku.

Apsaugok mus nuo fantastiškų trenerio viražų, nes jokioj situacijoj nebus Jankūnas geresnis penktu, nei Domantas ar JV.
2019-08-05
Atsakyti
o
kas mikrofonus pavoge is zurnalistu? kodel ziurint video negirdim klausimu? prastai pasiruosta chebryte...
2019-08-04
-7
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 6

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.