Į „Sūduvą-Mantingą“ grįžta Gintautas Matulis

2019-08-05 15:42
Nuotr.: BasketNews.lt/V. Mikaitis
Nuotr. BasketNews.lt/V. Mikaitis

Marijampolės „Sūduva-Mantinga“ susigrąžino dar vieną NKL čempioną. Ateinantį sezoną klubo marškinėlius vėl vilkės Gintautas Matulis.

Patyręs krepšininkas gynė „Sūduvos-Mantingos“ garbę 2015-2017 metais bei du kartus iš eilės tapo Nacionalinės krepšinio lygos čempionu.

2017 metais puolėjui atiteko NKL finalo MVP apdovanojimas.

Gintautas Matulis

Gintautas  Matulis
Komanda: Kėdainių Nevėžis
Pozicija: SG, SF
Amžius: 32
Ūgis: 197 cm
Svoris: 94 kg
Gimimo vieta: Rokiškis, Lietuva

Po dviejų sėkmingų sezonų Marijampolėje atletas persikėlė į Kėdainių „Nevėžį“, o vėliau trumpam apsivilko Torlaukshiobno „Thor“ marškinėlius Islandijoje.

Praėjusį sezoną Matulis vėl baigė Kėdainiuose. Lietuvos krepšinio lygoje jis sužaidė 23 mačus, per kuriuos vidutiniškai rinko po 7,3 taško ir po 3,2 atkovoto kamuolio.

Iš Rokiškio kilęs 32 metų 197 cm ūgio krepšininkas praeityje yra žaidęs Molėtų „Ežerūno“ ir Utenos „Juventus“ ekipose.

„Turėjau pasiūlymų važiuoti į užsienį, bet labiau norėjau likti arčiau šeimos. Norėjosi stabilumo ir konkretumo. O Marijampolukėje viskas pažįstama ir aišku. Klubo valdžia ir rėmėjai čia visada kelia aukščiausius tikslus“, – savo sprendimą sugrįžti aiškino Matulis.

„Apie „Sūduvą-Mantingą“ man yra likę patys geriausi atsiminimai: du čempionų titulai, nuostabi atmosfera rūbinėje ir puikus administracijos darbas. Ypač įstrigusios paskutinės 2017 metų finalo rungtynės, kai mūsų salėje vietos atsisėsti nebuvo dar prieš komandoms išeinant apšilinėti.“

Matulis nėra vienintelis į Marijampolę grįžtantis 2016-2017 metų sezono NKL čempionas. Kiek anksčiau sutartį su „Sūduva-Mantinga“ pasirašė ir Rytis Juknevičius.

Komandą, kurią ateinantį sezoną treniruos Povilas Šakinis, tarpsezonio metu papildė ir Martynas Linkevičius, Julius Liesis bei Jonas Zakas.

Marijampolėje liko Edvinas Jezukevičius, Aurimas Kieža, Martynas Zigmantavičius, Tautvydas Kliučinykas, Justinas Jogminas bei Gvidas Galinauskas.



Komentarai:

Ši naujiena dar neturi komentarų. Būk pirmas, išreiškęs savo nuomonę!

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 0

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.