ESPN žurnalistas: FIBA turnyrai dvi vasaras paeiliui nežavi NBA žaidėjų

2019-08-05 21:44
Nuotr.: AP-Scanpix
Nuotr. AP-Scanpix

Žinomas ESPN žurnalistas Brianas Windhorstas išvardijo kelias priežastis, kodėl NBA žaidėjai šią vasarą masiškai atsisakė vykti į pasaulio čempionatą Kinijoje. Viena iš jų – naujoji pasaulio čempionatų tvarka, kai jie vyksta metus prieš olimpines žaidynes.

„Žaisti dvi vasaras paeiliui tikrai nėra NBA žaidėjų apetitui“, – rašo Windhorstas.

FIBA šio dešimtmečio pradžioje pakeitė pasaulio čempionatų organizavimo tvarką ir, užuot juos rengusi likus dvejiems metams iki olimpinių žaidynių, pradėjo rengti likus metams. Tikėtasi, kad tai padidins pasaulio čempionatų prestižą, kadangi iki tol Europos rinktinės didesnį akcentą skirdavo Senojo žemyno pirmenybėms prieš olimpines žaidynes.

Taip JAV rinktinė be didesnių iššūkių laimėjo 2010 ir 2014 m. pasaulio čempionatus, tačiau šiemet siųs toli gražu ne pajėgiausią komandą.

Birželį paskelbus 20 JAV rinktinės kandidatų sąrašą, daugiau nei tuzinas jų atsisakė, tarp jų – Jamesas Hardenas, Anthony Davisas, Damianas Lillardas, Kevinas Love'as ir kiti. Dar keli krepšininkai, kurie būtų buvę kandidatais į rinktinę, tokie kaip Kevinas Durantas ir Klay Thompsonas, atkrito dėl traumų.

Windhorstas pamini dar tris NBA užkulisiuose minimas priežastis, kodėl NBA žaidėjai vengia pasaulio čempionato. Pirmoji – dabar visiems itin pradėjus galvoti apie poilsį ir atsistatymą, krepšininkai vis mažiau nori žaisti papildomai. Antroji – NBA sezonas dabar prasideda anksčiau, o pasaulio čempionatas baigiasi vėliau, todėl krepšininkai po pirmenybių turėtų vos porą savaičių poilsio. Trečioji – NBA spalį į Kiniją parodomosioms rungtynėms siųs šešias komandas, todėl būriui žaidėjų, įskaitant Hardeną ir Davisą, per mažiau nei mėnesį į Kiniją tektų keliauti du kartus.

Nepaisant visų praradimų, JAV išlieka pasaulio čempionato favorite, rašo Windhorstas. Anot jo, tarptautiniuose turnyruose laimi komandos, turinčios geresnius gynėjus, o JAV rinktinė galės pasigirti Kemba Walkerio ir Kyle’o Lowry duetu įžaidėjo pozicijoje.

Pažymima, kad amerikiečiams iššūkį galėjo mesti Slovėnija, gynėjų linijoje turinti Luką Dončičių ir Goraną Dragičių, tačiau ji nepateko į pirmenybes.

Ispanai turi Ricky Rubio, Sergio Llullą ir Marcą Gasolį, tačiau jiems trūks Pau Gasolio, Serge’o Ibakos Nikola Mirotičiaus ir Sergio Rodriguezo.

Windhorsto teigimu, iššūkį amerikiečiams gali mesti Graikija su Gianniu Antetokounmpo priešakyje. Ši rinktinė yra potenciali JAV rinktinės varžovė antrajame etape.



Komentarai:

S
Dauguma nenori vien delto kad jiem tie Fiba cempionatai kaip g lyga pasivaiksciojimas ir tiek I olimpiada atvarys visas zvaigzdynas nes ten Atstovavimas Amerikai daugiau reiskia. 2 traumubtikimybes + si sezona bbzn kas gal laimet NBA tai nelabai apsimok ir tampytis visvien suras kam zaist
2019-08-06
Atsakyti
...
Aišku amerikiečiai egzpertai neišlindę iš NBA visada geriausiai išmano tarptautinį krepšinį, kas ką kam gali ar negali :) O visokie Hardenai lošia per vasaras visokiose Drew lygose - ok gal ir ne pasaulio čiampo lygis, bet ir pasaulio čiampe nemanau kad JAV treneriai tas savo superžvaigždes kankina po dvi treniruotes kasdien
2019-08-06
+7
Atsakyti
x
Labai keista man ta jų žiniasklaida, jie gavę bet kokią progą visuomet stengiasi maksimaliai atstovauti ir stumti žaidėjų pusei naudingus naratyvus, nesvarbu kas benutiktų. Paskutinis pavyzdys buvo David Griffin, kai išsakęs ką galvoja apie Lebron\'ą, buvo žurnalistų iškart žiauriai sudirbtas kaip įžeidęs karalių (nors jie gi nei vienas iš jų Cavs tuo metu neatstovavo ir nežinojo kas ten dėjosi, bet pagal juos, Lebron by default dėl visko teisus, o jį kaltinantys kažkui - neteisūs, negana to - juos reikia suvartyt), po to Griffin turėjo eit "ant kilimėlio", atgalaut ir aiškint, kad buvo neva ne taip suprastas. Tas pats dėl pasaulio čempo atsisakymais (0 kritikos žaidėjams, net tiems, kurie prisižadėjo atvykti ir paskutinę minutę komandą pavedė), tas pats dėl įsipareigojimų komandai nevykdymo, dėl "collusion" tarp žaidėjų ir t.t., visuomet žaidėjai teisūs. Keisčiausia, kad patys Amerikiečiai to visai nepastebi arba galvoja, kad toks totalinis šališkumas yra labai normalus reiškinys...
2019-08-05
+4
Atsakyti
shadow
Px , kad Jav tiek žaidėjų neteko , su Popu ir tais žaidėjais kuriais turi ir taip beveik visus triuškins.
2019-08-05
-3
Atsakyti
Siaip
cia klaunas, o ne ekspertas.
2019-08-05
-2
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 9

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.