NBA žurnalistai išrinko simbolines dešimtmečio komandas

2019-08-05 22:34
Nuotr.: Reuters – Scanpix
Nuotr. Reuters – Scanpix

Baigiantis antrajam šio amžiaus dešimtmečiui, NBA tinklalapyje ir televizijoje dirbantys žurnalistai, prodiuseriai ir analitikai atrinko 15 labiausiai pasižymėjusių dekados krepšininkų. Pažymima, kad tai nėra oficiali NBA nuomonė, tačiau atspindi lygai dirbančių kūrėjų pasirinkimus.

15 žaidėjų buvo padalyta į tris komandas, kiekvienoje iš jų išrenkant po 2 gynėjus ir po 3 puolėjus.

Pirmoji komanda: Stephenas Curry, Jamesas Hardenas, LeBronas Jamesas, Kevinas Durantas ir Kawhi Leonardas.

Stephen Curry

Stephen  Curry
Stephen  Curry
MIN: 34.91
PTS: 27.48 (55.67%)
REB: 5.51
AS: 5.35
ST: 1.29
BS: 0.34
TO: 2.84
GM: 91

Šis penketukas kartu sudėjus šį dešimtmetį iškovojo 10 čempionų žiedų. Jamesas 10 kartų rinktas į NBA geriausiųjų komandas, Durantas – 9, Curry ir Hardenas  – po 6, o Leonardas – 3.

Jamesas ir Curry po tris kartus tapo NBA čempionais, o Jamesas tris sykius buvo išrinktas ir finalų MVP. Leonardas ir Durantas šį dešimtmetį dukart tapo NBA finalų MVP. Tuo metu Hardenas šį dešimtmetį turi daugiausiai 50 taškų rungtynių (18).

Antroji komanda: Chrisas Paulas, Russellas Westbrookas, Anthony Davisas, Blake’as Griffinas, Carmelo Anthony.

Nors šis penketukas negali pasigirti didele sėkme atkrintamosiose varžybose, jie vis tiek pademonstravo savo žvaigždžių jėgą.

Paulas šį dešimtmetį pirmavo tarp visų lygos žaidėjų pagal atliekamus rezultatyvius perdavimus (vid. 9,6) ir šešis kartus buvo renkamas į geriausiai besiginančių krepšininkų komandas. Westbrookas tris sezonus paeiliui fiksavo trigubo dublio vidurkius.

Griffinas penkis kartus rinktas į geriausių NBA žaidėjų komandas, Davisas ir Anthony tokio įvertinimo susilaukė tris kartus. Atmetus Jamesą ir Durantą, joks lengvasis krašto puolėjas šį dešimtmetį nepelnė daugiau taškų (vid. 23,9).

Trečioji komanda: Dwyane’as Wade’as, Kobe Bryantas, Paulas George’as, LaMarcusas Aldridge’as, Giannis Antetokounmpo.

Wade’as ir Bryantas šį dešimtmetį baigė savo karjeras, nors abu jas pradėjo kaip geriausieji savo pozicijoje. Bryantas 2010 metais tapo NBA finalo MVP, o Wade’as buvo vienas iš Majamio „Heat“ Didžiosios trijulės narių.

Aldridge’as per šį dešimtmetį buvo šeštas pagal iš viso pelnytis taškus (15,213), George’as buvo solidus abejose aikštės pusėse, o Antetokounmpo tapo šio sezono lygos MVP.



Komentarai:

S
3 penketuks cj 2 ir daba atpyzditu be poilsio
2019-08-06
-7
Atsakyti
kasioguru
ziuriu vaikai nesiorientuoja, apie ka eina kalba. normalus tie penketai, nes vertino visus 10 sezonu 2010-2019 ir ka kiekvienas zaidejas per juos asmeniskai yra pasiekes. kai kurie zaide tik dali to laikotarpio, pvz Kobe, kiti iskilo tik antroj pusej, pvz Curry, Giannis isvis tik pora metu on top. treti nebuvo ryskus lygos lyderiai, bet stabiliai geri visa desimtmeti, pvz Aldridge, Griffin. galbut Melo ir Davis kazkiek overrated ziurint i tai, ka jie nuveike, bet su kitais tai tikrai norm.
2019-08-06
+4
Atsakyti
Carmelo šūda mala jau 5 metus. PG tikrai vertesnis būt antram penkete nei jis..

Aišku prime melo puolime buvo labai geras, bet top 10 šio dešimtmečio žaidėju tikrai jo nepavadinčiau, Tiek DWADE, tiek PG, ir net Aldridge buvo geresni pagal skaičius ir pasiektus rezultatus. Melo PO pirma etapa praėjo viena karta per 10 metų, VIENA KARLAI. Tarkim Marco Gasolis kokius gerus sezonus turėjo? Du kart geriausias besiginantis buvo, ir apie 20 taškų, net nėra blt. Dar syki sakau, turit gerų žurnalistu, savo galit sudaryt, autoriniu teisių gi nėra, kad perrašyt pseudo ekspertus reiktu.
2019-08-06
-2
Atsakyti
rere
stai jums penketukas kuris pakrautu malku abiem penketukam:

irving PG, kobe SG, paul george SF, nowitzki PF, gasol C

cia su salyga, kad visi krepsininkai butu savo prime, ypac notiwzki 2011 finalu formos reikelaingas
2019-08-06
-2
Atsakyti
Bricks
sitie penketukai visiskas grybas - labiausiai dominuojanti sio desimtmecio komanda GSW ir ji dominuoja tikrai ne del curry. nei neitraukti Klay Thomsono ir pirma, o D. Greeno i antra - totalus nesigaudymas situacijoje. ir kad ir kaip nemegciau Irvingo, jis tikrai nuveike daugiau nei westbrookas. o apie carmelo is viso patyliu - bent 30 vertesniu yra. o jei jau raso Blake, common yra dar toks bicas dwight howard, kaip ten bebutu, jis orlanda i finalus buvo atneses, ko blake niekad nera padares.
2019-08-06
+3
Atsakyti
racio
Pirmas penketukas normalus.

Tada pasižiūri į antrą ir supranti, kad realiai per dešimtmetį nekažkas ir buvo daugiau, nei tie pirmi penki. Na ir aišku nukelt kepurę reikia prieš Kobe, Wade, Duncan ir Nowitzki.
2019-08-05
+4
Atsakyti
Rar
Carmelo antroji rinktine!!!

gaila kad ji taip nuvertino
2019-08-05
+3
Atsakyti
mantas01
kaip keista kai pagalvoji kad pries desimtmeti buvo 2010....vaje kaip greit laikas eina...
2019-08-05
+5
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 10

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.