FIBA generalinis sekretorius – apie pasaulio čempionatą ir pasiteisinusią atrankos sistemą

2019-08-07 20:16
Nuotr.: Scanpix
Nuotr. Scanpix

FIBA generalinis sekretorius Andreas Zagklis interviu tinklalapiui „Eurohoops.net“ metu prakalbo apie laukiantį pasaulio krepšinio čempionatą Kinijoje, įvertino langų atrankos sistemą bei atskleidė besitikintis intriguojančios čempionato baigties.

Tinklalapis „BasketNews.lt“ pateikia šio interviu ištrauką:

– Po kelių savaičių Kinijoje prasidės pasaulio krepšinio čempionatas, kuris yra pats svarbiausias FIBA organizuojamas krepšinio renginys. Kas jau yra padaryta?
– Tai bus penkerių metų darbo rezultatas. Per ši laikotarpį turėjome ne tik Europos bei Afrikos čempionatus, kurie yra tradiciniai krepšinio turnyrai minėtuose žemynuose, bet Azijos ir Amerikos taures. Taip pat nuėjome ilgą kelią nuo 2017-ųjų rudens, kai prasidėjo atrankos į pasaulio čempionatą etapas.

Kinija tapo šalimi, kuri pasisiūlė priimti krepšinį. Tai didžiausia tauta, kurioje krepšinis yra pats populiariausias sportas. Tai pirmoji šalis, organizuojanti čempionatą per aštuonis skirtingus miestus. Tai milžiniškas projektas.

Mūsų darbas yra užtikrinti geriausias sąlygas sportininkams. Pirmą kartą istorijoje mes samdome žmogų, atsakingą už žaidėjų patirtį čempionato metu. Jo darbas yra bendrauti su rinktinėmis ir kiekvienai iš jų užtikrinti geriausias įmanomas sąlygas. Tai yra darbas, kurio metu mes norime parodyti, jog tai pagrindinis krepšinio čempionatas pasaulyje.

– Ką galime tikėtis išvysti šiame pasaulio čempionate?
– Manau, kad turėsime labai konkurencingą pasaulio čempionatą. Tam yra kelios priežastys. Visų pirma, visi supranta, koks svarbus yra šis čempionatas, todėl rinktinės stengiasi pasikviesti geriausius šalių žaidėjus. Visų antra, sistema dabar bus kitokia. Kiekvienų rungtynių rezultatas yra itin svarbus, o klaidos kaina yra daug skaudesnė nei anksčiau.

– Ar manote, jog FIBA langų sistema pasiekė jai iškeltus tikslus?
– Langų sistema turėjo labai specifinį tikslą – sugrąžinti rinktines į valstybes, kurioms jos atstovauja, priversti jas žaisti savų žiūrovų akivaizdoje ne tik tada, kai vyksta rinktinių pasiruošimo ciklas, bet ir tuomet, kai susitikimai turi svarbą. Tokiu principu buvo bandoma atrasti naujai kylančių žvaigždžių.

Mūsų statistika rodo, kad žiūrovai noriai atėjo palaikyti savų žaidėjų – per visą atrankos ciklą turėjome beveik 160 rungtynių, kurių metu pardavėme visus bilietus. Tai beveik pusė surengtų susitikimų. Žinoma, Europoje turėjome šiokių tokių nesklandumų, tačiau bandysime viską ištaisyti po šio pasaulio čempionato.



Komentarai:

Nieko
Matyt neblaivus buvo tas sekretorius -eilinė alkomafijos auka , prisikiaulino vėl...
2019-08-08
+9
Atsakyti
Anonimas
visi bilietai parduoti? kas pardave? 🤣🤣🤣🤣
2019-08-08
+5
Atsakyti
ddadu
as tai nesuvokiu kaip galima sakyti,kad sistema pasiteisino...tipo kad ziurovu susirenka,tai reiskias pasiteisino??senis visiskas idiotas,sneka nesmaones....rinktines zaidzia be NBA ir be eurolygos zaideju....o zaidzia trecerusiai sudai...
2019-08-08
+13
Atsakyti
x
ką girtis jei nba zaidejai vienas po kito atsisakinėja žaisti
2019-08-07
+6
Atsakyti
...
Ufonautai vistiek negalėjo išrinkti ko nors kito, tik vieną iš ufonautų :)
2019-08-07
-1
Atsakyti
Nba
niekam tikus sistema
2019-08-07
+7
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 7

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.