Rinktinę palikęs Gytis Masiulis: „Nebuvo skaudu“

2019-08-08 18:11
Nuotr.: M.Baranauskas
Nuotr. M.Baranauskas

Geriausias praėjusio „Betsafe–LKL“ sezono jaunasis krepšininkas Gytis Masiulis šią savaitę sugrįžo į uostamiestį bei ruošiasi antrajam sezonui paeiliui vilkint Klaipėdos „Neptūno“ marškinėlius.

21-erių 207 cm ūgio universalus aukštaūgis džiaugiasi likdamas Klaipėdoje bei tikisi „Neptūno“ sirgalius toliau džiuginti pergalėmis.

„Praėjusį sezoną man patiko atmosfera „Neptūne“ – tiek rūbinėje, tiek aikštelėje. Tikrai jautėsi sirgalių palaikymas viso sezono metu. Mano prioritetas buvo gauti žaidybinio laiko ir mėgautis krepšiniu. Klaipėda suteikė man geriausias sąlygas, todėl norėjau likti“, – tinklalapiui „bcneptunas.lt“ pasakojo perspektyvus puolėjas.

Gytis Masiulis

Gytis  Masiulis
Komanda:
Pozicija: PF
Amžius: 21
Ūgis: 207 cm
Svoris: 99 kg
Gimimo vieta: Kaunas, Lietuva

Masiulis skambiai užbaigė praėjusį sezoną – sunkiai sustabdomas kaunietis tapo naudingiausiu „Betsafe–LKL“ balandžio mėnesio žaidėju (vid. 19,8 naudingumo balo), o vėliau mažojo finalo starte prieš Panevėžio „Lietkabelį“ surinkęs 46 naudingumo balus jis užfiksavo naują LKL atkrintamųjų varžybų rekordą.

Geras Masiulio žaidimas neliko nepastebėtas. Puolėjas sulaukė Lietuvos rinktinės trenerio Dainiaus Adomaičio kvietimo su stipriausiais šalies krepšininkais ruoštis pasaulio čempionatui, kuris rugsėjo mėnesį vyks Kinijoje.

„Neptūno“ atstovas su rinktine dirbo dvi savaites. Kontrolinėse rungtynėse Pamplonoje prieš Ispanijos rinktinę jis per kiek daugiau nei 5 minutes pelnė 2 taškus, atkovojo 2 kamuolius bei atliko rezultatyvų perdavimą.

Po antrųjų draugiškų rungtynių su Suomija vyriausias treneris Adomaitis jaunajam puolėjui padėkojo už darbą.

„Nepasakyčiau, kad buvo skaudu, žinojau, kad esu imamas dėl ateities perspektyvų. Stengiausi išnaudoti kiekvieną akimirką, džiaugiausi suteiktu šansu treniruotis su geriausiais Lietuvos krepšininkais. Manau, kad nemažai išmokau, o ši patirtis padės ateityje.

Turėjau galimybę pasistumdyti su NBA lygio žaidėjais. Tai yra neįkainuojama patirtis. Tokių progų reguliariame sezone paprastai negausi. Labai džiaugiuosi, kad mane paėmė, suteikė šansą. Aš stengiausi ir dirbau, o gavosi kaip gavosi. Dabar pradedu ruoštis artėjančiam sezonui su „Neptūnu“, – tinklalapiui „bcenptunas.lt“ sakė Masiulis.

Talentingas puolėjas į Klaipėdą grįžta sustiprėjęs. Dabar Masiulis sveria 100 kilogramų, kai praėjusią vasarą jo svoris siekė 94 kg. Sunkiojo krašto puolėjo bei centro pozicijose galintis krepšininkas kūną stiprinti nori ir toliau.

„Daug dirbau ir jaučiuosi sustiprėjęs, – sakė sezonui Klaipėdoje besiruošiantis Masiulis. – Nežinau koks turėtų būti idealus svoris. Reikia ne kiek svorio, kiek raumenų, sutvirtėti fiziškai, sustiprinti nugarą ir kojas. Manau, kad viskas ateis su laiku, judu tinkame linkme ir kryptingai.“

Nuotr. krepsinionamai.lt

Kauno „Žalgiriui“ priklausantis puolėjas į Klaipėdą sugrįžta su noru dar labiau įsitvirtinti vyrų krepšinyje bei kilti į aukštesnį lygį.

Masiulis tikisi geresnio pasirodymo FIBA Čempionų lygoje, kurioje praėjusį sezoną debiutantas per 18 vidutiniškai ant parketo praleidžiamų minučių rinko po 6,8 taško, 3,1 atkovoto kamuolio bei 7,1 naudingumo balo.

„Norėčiau išlaikyti pastovumą, nes praėjusiame sezone buvo bangavimų ir svyravimų. Čempionų lygoje pradžioje žaisti sekėsi sunkiau. Noriu šįkart pasirodyt geriau, noriu būti naudingas komandai bei iškovoti „Betsafe–LKL“ medalius“, – artėjančio sezono tikslus nubrėžė Masiulis.

Pergalių Masiulis sieks su gerai bičiuliais Tadu Sedekerskiu bei Džiugu Slavinsku. Su šiais 1998-ųjų kartos krepšininkais kaunietis yra pažįstamas nuo vaikystės bei kartu atstovavo įvairaus amžiaus Lietuvos jaunimo rinktinėms.

„Mes esame pažįstami nuo pat nuo moksleivių krepšinio lygos laikų, – mintimis dalijosi Masiulis. – Tuomet būdavome priešai, o dabar stojame į tą pačią barikadų pusę. Manau, kad tai pliusas komandai, nes ir Tadui bus aklimatizacija naujoje komandoje bus lengvesnė.“

21-erių puolėjas džiaugiasi išlaikomu „Neptūno“ branduoliu – komandoje be Sedekerskio kol kas yra vienas naujokas amerikietis Andre Williamsonas – bei išreiškė pasitikėjimą naujuoju vyriausiuoju treneriu Tomu Rinkevičiumi, kuris stratego pozicijoje pakeitė į Rusiją dirbti išvykusį Kazį Maksvytį.

„Tomas praėjusį sezoną paliko gerą įspūdį. Tai jaunas treneris, kuriuo reikia tikėti, o kas gausis, parodys tik laikas.

Manau, kad labai svarbu, jog komanda stengiasi išlaikyti praėjusių metų komandos branduolį. Žinoma, pasikeitė treneris, bet žaidėjai išliks beveik tie patys. Sezono pradžia bus svarbi, sezono metu bus duobių visiems, tikiuosi, kad tais momentais išsilaikęs branduolys padės mums nepalūžti“, – užbaigė Masiulis.



Komentarai:

Klaipėda
nieko tokio, galės dabar ramiai Bonde tusinti ;)
2019-08-09
-10
Atsakyti
Kl
Tėvas 21 m už Žalgirį lošė, o 22 už rinktinę, taip kad daryk išvadas, Gytuli :)
2019-08-08
Atsakyti
As
manau jam dar toli iki rinktines dar 10 metu kokiu silpnas zaidejas
2019-08-08
-2
Atsakyti
Anonimas
po metu turetu gryzt i zalgiri vietoj jankuno,pridejus dar 4-7kg jau ir eurolygoj gales pasistumdyt.na o siemet bus vienas is neptuno lyderiu,labai idomu kaip jie atrodys kartu su tadu poroj.kolkas neptunas atrodo kukliai,norint kabintis i medalius reikia placiau atvert kisene,ypac su visiskai nepatyrusiu treneriu
2019-08-08
+4
Atsakyti
KLPD
Pavaryk,Gyciokas
2019-08-08
+25
Atsakyti
Antanas
kdl jo morda tokia rau.psuota?
2019-08-08
-9
Atsakyti
Ir gerai
Tik i nauda , nera ko ten menesi laikyti zaidejo ir poto jo atsisakyti kai jau ir taip zinai ,kad atsisakysi , tegul ruosiasi sezonui , dirba individualiai ir tai duos daugiau naudos nei padeti kitiems susizaisti .
2019-08-08
+18
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 9

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.