Apie savo ir Sabonio duetą kalbėjęs JV: „Nematau jokių problemų – su juo žaisti patogu“

Edvinas Jablonskis
„BasketNews.lt“
2019-08-09 14:40
Nuotr.: BNS

Jonas Valančiūnas Lietuvos rinktinės treniruotės pabaigoje dirbo tame pačiame penkete su Domantu Saboniu, o bendraudamas su žiniasklaida teigė, kad savo ir Indianos „Pacers“ puolėjo duete nemato jokių problemų.

„Gerai, dirbame stipriai, šlifuojame kur turime silpnybes, bandome ištaisyti. Dirbame ties stipriosiomis pusėmis, tiek gynyboje, tiek puolime. Manau, viskas juda gera linkme“, – pasiruošimo procesą komentavo Valančiūnas.

Sau įprastu būdu Valančiūnas nevengė ir papokštauti: „Neatskleisime“, – paklaustas apie silpnybes atsakė JV.

„Turime įvairių stiprybių: perimetras, metimai. Po krepšiu, prasiveržimai. Viską bandome tobulinti, kas mums išeina ir patogu. Turime laiko, viskas nėra 100 proc. Viskas juda gera linkme ir darysime tą toliau“, – lietuvių pajėgumus plačiau aptarė puolėjas.

Kalbėdamas apie artėjančias rungtynes su serbais, Valančiūnas negailėjo pagyrų varžovams ir įvardijo, jog šie du mačai bus vieni rimčiausių pasiruošimo cikle.

 „Tai yra kontrolinis mačas, pasitikrinimas. Tikrai stiprus varžovas. Serbai gerai atrodo ir ant popieriaus, ir aikštelėje. Vienas rimtesnių mačų mums pasibandyti. Pažiūrėti, kas veikia prieš stiprias komandas ir judėti toliau“, – teigė Valančiūnas.

Kalbėdamas apie savo ir Domanto Sabonio duetą, Valančiūnas jame nemato jokių problemų ir į viską žiūri pozityviai.

„Jaučiamės gerai, vietos dar yra likę. Tai – kontrolinės rungtynės, per jas visąlaik bandoma kažkas naujo, kažką išbandyti, atrasti, užtvirtinti. Manau, treneris žino, ką jis nori padaryti“, – sakė JV.

 „Su juo tikrai patogu žaisti. Jis – universalus, galintis išeiti ant tritaškio linijos. Nematau problemų“, – apie Sabonį atsiliepė Valančiūnas.

Valančiūnas taip pat susilaukė klausimo apie komandos draugą Memfio „Grizzlies“ gretose Jareną Jacksoną, kuris buvo įtrauktas į JAV sudėtį po to, kai didžioji dalis amerikiečių atsisakė savo kvietimų.

„Manau, kad JAV yra tikrai pajėgi komanda. Visos komandos, kurios važiuoja į čempionatą yra pajėgios, nes yra prieš tai įrodžiusios, kad gali žaisti tokiame lygmenyje. O Amerikoje išvis yra daug lygiaverčių žaidėjų. Net jeigu ir nėra tų superstarų, yra begalę žvaigždžių, kurios gali atvažiuoti ir parodyti, jei ne geresnį, tai tokį patį krepšinį“, – teigė Valančiūnas.

Lietuvos rinktinės vidurio puolėjas taip pat negailėjo pagyrų ir ryškiausiai Serbijos žvaigždei Nikolai Jokičiui bei patikino, kad jis nusipelnė būti tarp penkių geriausių NBA krepšininkų.

„Aikštelės skaitymas, turi gerą metimą, yra geras žaidėjas“, – apie Denverio „Nuggets“ žvaigždę atsiliepė Valančiūnas.

„Kalbant apie favoritus ir neturint galutinio dvyliktuko galima daug ką rikiuoti ir šnekėti, bet reikia įrodyti. Taip, jie pajėgus, stipri komanda. Jie turi daug superstarų, daug gerų žaidėjų. Tikrai nelengva komanda, bet reikia dar įrodyti“, – apie serbų šansus pasaulio čempionate kalbėjo Valančiūnas.



Komentarai:

Anonimas
JAV vis dar turi (mano manymu ROTY buti turejusi) Mitchella, Tatuma, Middletona, Kemba dar Kuzma taip tai nera lebronas kd ir hardenas su curry bet tai vis tiek talentu pralenkianti visas valstybes komanda
2019-08-09
-11
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 1

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.