Lietuvos rinktinė pradeda gyventi pasaulio čempionato ritmu

Jonas Miklovas
„BasketNews.lt“
2019-08-15 13:31

Dainius Adomaitis ir Benas Matkevičius vieną po kito kartojo svarbiausius Suomijos žaidimo aspektus, o po jų nurodymų Lietuvos rinktinės penketukai šlifavo, kaip stabdys ir įveikinės varžovų žaidimą.

Nors tai – dar tik pasiruošimo pasaulio čempionatui ciklas, Lietuvos rinktinė pradėjo gyventi taip, kaip bus pirmenybėse Kinijoje. Tai reiškia, kad galvojama ne tik apie savo, bet ir apie priešininkų žaidimą.

„Norime turėti įprotį, kad ruošiamės prieš kiekvieną varžovą, kaip ruošimės čempionate, – paaiškino Dainius Adomaitis. – Kitas dalykas, norime pasibandyti ir kitus dalykus gynyboje.“

15 rinktinės žaidėjų buvo pasidaliję į tris penketukus, kurie pasikeisdami šlifavo tai gynybą, tai puolimą.

Tai buvo paskutinė treniruotė Kaune prieš išvyką į Suomiją, į kurią krepšininkai kils jau ketvirtadienį popiet. Šalia Helsinkio esančiame Espo mieste penktadienį mūsiškiai žais su suomiais, o šeštadienį – su rusais.

Du paeiliui pralaimėjimai serbams pademonstravo trūkumus, kuriuos, anot Adomaičio, stengiamasi išgyvendinti.

„Tikrai buvo daug gerų momentų, tikrai galima pasakyti, kad namuose žaidžiant buvo geros rungtynės, kai kuriuose aspektuose netgi buvo labai gerai ir džiugina tas, kad darome žingsnį į priekį, – apie dvikovas su serbais kalbėjo Adomaitis. – Yra situacijos, kurias akcentuojame ir tas blogų sprendimų skaičius yra mažėjantis. Tai yra gerai.

Faktas, kad turime susitvarkyti su savo sprendimais puolime ir daugiausia tai yra klaidų kiekis, už kurį mus priešininkai labai skaudžiai baudžia.“

Į Suomiją skrenda visi su komanda besitreniruojantys žaidėjai, o kas bus registruoti dvikovoms, paaiškės kiekvieno mačo dieną.

Visgi, anot Adomaičio, kuo toliau, tuo rotacija bus panašesnė į tą, kuri bus naudojama čempionate.

„Yra keletas dalykų, kuriuos dar norime išsibandyti, bet stengsimės rotaciją laikyti tokią, kokia bus čempionate, kad žaidėjai geriau įprastų prie savo vaidmenų. Kuo arčiau, tuo ta rotacija bus tokia, kokia žaisime čempionate“, – sakė treneris.

Po turnyro Suomijoje mūsiškiai dar kelias dienas praleis Vilniuje, kol rugpjūčio 21 dieną išvyks į Pietų Korėją. Čia rugpjūčio 24-27 dienomis lauks paskutinis draugiškas turnyras su šeimininkų, Angolos ir Čekijos rinktinėmis.



Komentarai:

Nato
Kaip sakė Sergėjus Jovaiša: "Adomaičio galas labai geras" per WikiŠliks. Tai pamatysim greitai.
2019-08-15
+6
Atsakyti
djgaffer
Nauda rungtynių su silpnais varžovais yra ta,kad žaidėjai pajustų pergalės skonį,augintųsi nugalėtojų mentalitetą,labiau savim pasitikėtų.Tai čia pagrindinė nauda.O apie taktikų išmokimą turbūt pasakot nereikia.
2019-08-15
+9
Atsakyti
Adekvatus
tai bendzius rinktinei?
2019-08-15
-1
Atsakyti
O tai nebuvo normalesni komandu
Pazaisti uzuot kosus su luzeriu luzeriais? Kokia nauda is tokiu rungtyniu? Jokiosm didesne nauda 5 pties 5 losti tarp savu. Kodel nesulostaxdar vieneriu su ispanija, kodel nera macu su graikija, prancuzija, ta pacia jav. Koia nauda is losimo su suomijom ir angolom. Tai bent nigerija butu
2019-08-15
+1
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 6

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.